Lyx Vs Budget

Här kommer ett litet Lyx eller Budget tips. I dagarna har Clas Ohlson lanserat sin nya höst och vinterkatalog och jag måste verkligen gilla den butiken. de har många snygga trendiga inredningsdetaljer till bra priser. Det är inte bara en gubbaffär längre.

På min header har ni ett tag kunnat se min absoluta favoritlampa, den ska pryda mitt vardagsrumsfönster.. Den ligger dock på önskelistan fortfarande men det kliar lite i fingrarna att klicka hem den.. Det är Rydéns Rossy jag vill ha. prislappen ligger endast på 790 kronor på Uttaget.se.

Budgettipset är naturligtvis denna



Bild: Eget Kollage

Clas Ohlson: 299.-
Uttaget.se: 790:-



Kan du se vem som är vem???



Dålig dag idag!

Idag är det faktiskt ingen bra dag för mig. Bebisen verkar må bra för det sparkar och rörs inne i magen som bara den. Nu ser man verkligen varje rörelse bebisen gör inne i magen, varje spark, armbåge och varje vändning ser ut som det är nån där inne som försöker hitta en väg ut.

Men som sagt, jag har haft bättre dagar. Blodtrycket är jättelågt och mina svimningsattacker (känslor) tätnar. Så fort jag står upp eller rör mig så svartnar det för ögonen och benen håller på att försvinna under mig. Annars är det tröttheten och ryggvärken som är värst. Idag har jag fruktansvärd värk i ryggen. Det gör ont att stå och sitta, en sträckbänk hade faktiskt inte varit helt fel. Vanligtvis brukar jag kunna lägga mig ner på golvet en stund så brukar det försvinna men jag kan inte ligga på rygg nu då bebisen trycker på. Suck!

Till råga på allt så har jag fått åderbråck också så det är riktigt smärtsamt att gå. Detta måste nog vara min värsta graviditet.

Jag vill inte ha sympati eller att ni ska tycka synd om mig utan jag vill bara visa verkligheten av en graviditet. Alla gånger är det inte guld och gröna skogar och allra helst när smärtan inte syns. Graviditeter kan vara jobbiga och tunga men man har fokus på slutet och just nu siktar jag 6 veckor framåt. Jag försöker att förbise mina krämpor och göra det bästa av situationen fram tills att detta är över.

Men så här känner jag i alla fall just nu.



Tips till skolstart och dagis!

Så här inför skolstarten kan det vara bra med lite tips för barnen. Mina barn är sådana att de gärna vill ha frukten delad hemma så det går fort att äta frukten på fruktstunden. Då hinner de nämligen ut snabbare! Hmm :-)

Ur miljösynpunkt har denna påse tagits fram för att minska miljöpåverkan då man kan använda denna om och om igen samt diska i diskmaskinen. Fyndigt, finurligt och otroligt lättanvänt. Jag ser många praktiska fördelar med denna, inte bara för barnen utan även för vuxna som vill ta med sig en lagom portion av mellanmål till jobbet. Eller i skötväskan till bebisen som mellanmål/snacks. Förslutningen är kardborre så den är lätt att öppna och stänga och ingenting ramlar ut!

Snackspåsen heter den och finns att köpa på Barnvänligt!

   



(Bild: Barnvänligt)

Det andra tipset är till lite mindre barn, de som nyss börjat gå, tillbringar tid på dagis och kräver ett stabilt fotfäste. Jag personligen tycker att vanliga halksockar är lite tråkiga och när jag satt och surfade runt lite så en vanlig regning söndag hittade jag detta kit.



(Bild: InneOnline)

Lite kul att kunna fixa sitt eget tryck av halsockar och göra dem lite mer personlig!! Ett perfekt sätt att kanske märka sockarna till och med!

Detta kit finns på Inneonline, kostar 139:- Det följer med ett par sockar och det finns i grå, röd, blå och rosa! Tuben räcker till ca 4 par sockar!


Speakers design

Finns det något i hemmet som oftast brukar vara den felaktiga länken i inredning så är det just högtalarna till stereon. Jag tror jag bara har sett ett par som uppfyller mina krav på utseende gällande just högtalare.

Jag har just plockat bort våra enorma körsbärsfärgade högtalare och förpassat dem till vinden. Jag kompromisssade till Clas Ohlsons Iphone högtalare i stället som bara är en endaste pelare och som dessuton går i högblank svart. Betydligt bättre!

På Freshome hittade jag denna lilla hundvalp som jag mer än gärna skulle pryda hemmet med och som är betydligt snyggare i designen än de gamla omoderna pelarna.





Hi-Fido heter den och finns bara i ett fåtal exemplar. Visst är den bara för söt?

(Bild: Freshome)

Kan finnas några exemplar kvar HÄR.


Det börjar närma sig!

Snart är det bara 6 veckor till bebisen kommer och jag måste faktiskt erkänna att det är inte samma känsla som när de andra två barnen kom. Man är mer lugn men ändå förväntansfull. Jag ser fram emot att se det lilla knytet och hålla det i mina armar.

Här hemma börjar jag så smått förbereda mig inför ankomsten. Har nu äntligen fixat en spjälsäng med madrass och sänkläder. Fick tag på ett vitt spjälskydd som jag ska ha till, nya sängkläder har jag lagt ett bud på på Tradera. Så just nu börjar jag se en ljusning på alla inköp jag var tvungen att fixa innan. Vagnen har jag också fått tag på, har dock inte hämtat den ännu. Det är tur jag har såna fina vänner som jag har..

Så just nu håller jag på att fixa detta hemma





Det kommer att bli så bra när allt är färdigt.. Allt mer börjar min vision närma sig och jag får den drömhörnan för bebisen som jag ville ha.

När allt är färdigt ska ni få se, fast jag tror nog att många av er redan vet vad jag har i huvudet :-)


Prickigt från IKEA

Det andas mycket retro kring Klippans nya klädsel "Dottevik". En härligt röd soffa med stora vita prickar. Precis så så där som en flugsvamp ser ut. Jag vet inte riktigt om jag ska tycka om den eller inte, den har ett sånt där härligt udda utseende men jag tror jag skulle bli vansínnigt less att titta på den såvida jag inte hade haft inredning som går tillsammans med denna soffa. Kanske i ett gästrum/gäststuga.

Vad tycker ni? Är ni stormförtjusta i den??



(Bild: Livet hemma)

Den skulle passa bra i Matildas rum ett tag om hon hade haft plats, Den matchar ju kuddarna jag sydde till henne i våras..



(Bild: Privat)



Glas i Oändlighet

Jag är en sån person som skulle kunna samla på mig hur mycket glas som helst bara jag hade plats! Tack och lov så har jag inte det.. Alltså plats :-) Karl Lagerfeldt har designat glas på fot för Orrefors och de måste jag säga tillhör numera ett par av mina favoriter. Så snygga!! Enkla, raka och stilrena, helt i min smak!

Eller vad tycker ni??



(Bild: Eget kollage)


DIY

Lite Diy så här på lördagen när man är ledig. Hösten börjar snart sitt intågande och man märker att det blir allt kallare på morgonen. En sak som jag gillar med hösten är alla värmeljus och lyktor som tänds överallt i hemmet, ute på altanen, i sommarstugorna, på båten med mera. Det är så mysigt att kunna tända några ljus och bara njuta av ljusets sken i mörkret.

Här är ett enkelt tips på en fin ljuskrona att hänga i taket.



(Bild: Privat)

Åhh Magen växer!

Det börjar närma sig slutdagen nu, trots att det faktiskt är hela 2månader kvar så känns det ändå så nära. 8 veckor till snittet och jag börjar fundera så mycket nu kring allt det vi saknar. Mycket har jag ju kvar sen de andra två men så här i slutskedet så inser man att man faktiskt saknar en hel del ändå.

Problemen har i alla fall börjat göra sig påminda och ryggen värker som aldrig förr. Jag har glömt hur det var att vara gravid, jag minns då inte att jag hade så här ont i ryggen vid de förra graviditeterna! Så jag har blivit sjukskriven på halvtid i 2½ vecka till att börja med så får jag känna efter. Det behövs verkligen för vid 12 snåret är jag så trött i hela kroppen att jag orkar knappt stå på benen..

Men det är inte bara magen som tydligen har växt, även resten av mig, suck! Sist jag var hos barnmorskan så hade jag nästan gått upp 20 kg sedan jag fick veta att jag var gravid.. Ojoj! Starka restriktioner, ingen läsk och motion! Fast jag håller nog hellre igen på sockret och mjölet och hoppas att jag inte har gått mer i vikt. Läsk dricker jag ändå inte såvida jag inte absolut måste för att det inte finns annat att dricka. Så jag har lite att ta igen efter att bebisen är född. I morgon ska jag tillbaka till barnmorskan och då får jag hoppas att vikten inte har stigit alltför mycket.

Så här ser magen ut nu vid 30 fulla veckor..



Ja den är inte liten denna mage, undrar hur många kilon som ligger på magen??


Fönsterfilm


Ibland vill man ha lite privatliv och man våndas över att limma fast något på fönstren. Den nya fönsterfilmen som Maria Liv har designat innehåller inget lim och kan flyttas och tas bort utan att det lämnar några spår på fönstren. De påminner om 80-talets tomtar som man satte på klockor, kylskåp och kakel. Mönstren är screentryckta och finns i flera varianter och färger. Personligen tycker jag att de är lite häftiga och skulle kunna funka även som tillfälliga kakeldekorer. när man är less tar man bort dem..



(Bild: Inredningsnyheter)


Nyhet från Swedese



Nyheter!
Riddle är en tidskriftshängare designad av Isaac Chen för Swedese. Den är tillverkad i massivt trä, med ljuddämpande gummiringar och polyestersnören, i färgerna svart eller vitt. Den monteras på väggen. Riktigt häftig att hänga upp sina snygga inredningstidningar på.



(Bild: Inredningsnyheter)



DIY

Do it yourself i all återvinnings ära. Många gånger behöver ideerna inte kosta tusenlappar för att det fylla funktionen i hemmet. I dagens magasin ser man mer och mer av det återvunna bohemiska livet i inredningen. Jag är fortfarande väldigt förtjust i det vita och det stilrena och därför har jag personligen lite svårt för robust hårt och obehandlat material som denna. MEn jag skulle mycket väl kunna tänka mig materialet utomhus.. Jag pratar just nu om lastpallar!!



Köksön är skitsnygg och häftig men som sagt jag kanske hade tänkt mig något liknande i uterummet som avställnigsyta bredvid grillen som det där extra köket man vill ha utomhus under sommaren..




(Bilder: Shelterness)

Tillsammans med denna underbara dagbädd/soffa i ett hörn hade uteplatsen varit given, enkelt, praktiskt och snyggt.. (fast denna hade varit lika snygg inomhus som utomhus.)

Jag kan då ligga ner och slappa och titta på när sambon grillar på så där härligt Per Morberg vis!







Till bebisens säng

Jag har ju börjat fundera på den första tiden med bebisen och insett att jag måste ha en del saker för att klara av tiden hemma. Jag saknar ju som sagt en hel del saker och jag började fundera kring sängen och vad jag behöver till lillen för att han/hon ska kunna sova..

Spjälsäng har jag kvar sen de andra barnen var liten men den behöver som sagt lite färg för att den ska bli fräsch igen.. Måste nog ta tag i det snart!

I övrigt så måste jag köpa allt som tillhör och det är väl lite åt detta håll som jag hade tänkt mig sängen..



Sängen kommer att vara vit och basen i sängen ska också gå i vitt. Ska nog slå till på ett påslakanset från Färg och Form i Svart. Har fortfarande funderingar på antingen moln eller stjärnor.. Återstår att se vad det blir.

Övriga saker på Bilden kommer från IKEA. Det är täcke, kudde, lakan, spjälskydd och madrass..


Rasmus Rum!

Så här efter all möblering har jag bara Rasmus rum kvar att visa. I det rummet är det mycket kvara att göra innan vi är färdiga och jag är nöjd.
Det ska tapetseras och en fondvägg alternativt en fototapet ska upp på väggen bakom Tv´n, det ska in några snygga lådor i Expedithyllan, Förvaring vid skrivbordet ska bytas ut, överkastet ska bytas ut och en soffa ska in i rummet i stället för fåtöljen. Soffan har vi inte hämtat ännu men snart så. Resten kommer väl så småningom på plats.

Så här blev det i alla fall.

'



(Bild: Privat)





29+0

Så har man gått in i vecka 30 och jag har börjat inse att det bara är 9 veckor tills bebisen faktiskt kommer att ligga i våra armar. När jag tänker efter så är det så mycket som jag har ogjort för att förbereda ett till liv här hemma. Visst har vi rummet tömt emn jag har fortfarnde en massa saker som jag behöver för att bebisen ska kunna sova, åka bil eller ligga i vid alla våra dagliga promenader vi ska ha! Jag saknar såå mycket känns det som. Alltså en barnvagn, en bilstol, en madrass och sängkläder till spjälsängen m.m.

Ska nog snart lägga upp en önskelista, hihi!!

Här kan du läsa om vad som händer i min kropp just nu!




Bebisen

Stora framsteg.
Barnets hjärna fortsätter sin fantastiska utveckling. ända tills nu har ytan varit slät. Den här veckan börjar hjärnan få sina karaktäristiska veck. Dessa veck kallas vindlingar och gör att hjärnan kan få plats med fler hjärnceller.

Samtidigt som vissa saker utvecklas försvinner andra, som till exempel de superfina lagunohåren som täcker barnets kropp. Det kan visserligen finnas kvar fläckvis på ryggen och axlarna.

En gemensam måltid. Att äta ordentligt är viktigt under den sista tre månaderna eftersom barnet tar näringen direkt från dig för att bygga upp sitt lager och gå upp i vikt. Kalciumet från mjölken du dricker går direkt till att bygga upp barnets ben och järnet i vitaminerna ökar på järnförrådet som räcker tills barnet är mellan 6 och 9 månader gammalt. Protein är också viktigt de sista månaderna då det påverkar tillväxten av friska celler i hela kroppen.

Vikt och längd. Ditt barn väger omkring 1,4 kg den här veckan och är lite mer än 27 centimeter från hjässan till stjärten. Den totala längden med benen inräknade är cirka 40 centimeter.

Graviditeten

 Sjunde månadens klåda
När det har gått så här långt är kanten på livmodern 10 centimeter över din navel. Den spända huden på magen kanske sticker och kliar och det är helt normalt. Försök att massera magen försiktigt, eventuellt kan du använda en mjukgörande kräm. Hur frestande det än är, riv inte - det kan göra klådan ännu värre. Det kan också klia på armar, ben, fingrar och tår.

(Info: Pampers)



Ja, det är inte bara att det kliar på magen och benen är svullna, ryggen, nacken och fogarna värker också så det är ingen dans på rosor. Men jag har siktet på 9 veckor till!!


Georg Jensen

På Dansk Design har de nu fått in Georg Jensens nya köksserie. Salladsskålen Alfredo i rostfritt stål är min favorit.
Enkel, stilren design, det gillar jag!





(Bild: Privat)

Min favoritpryl i köket är faktiskt Tassimo Kaffemaskinen, lovely att kunna ta en kopp när helst suget faller på!  Vilken är din favorit i köket??


Matildas Rum!

Matilda fic som sagt ta över Rasmus gamla rum, men det rummet var såå mörkt efter 4 svarta väggar så innan hon fick flytta in så var det bara i stort behov av roller och färg. Naturligtvis så blev det vitt även i detta rum.

SÅ här blev det när allt kommit på plats.



(Bild: Privat)

Donnan blev väldigt nöjd över rummet måste jag säga..


Efter mycket slit!

Vi började förra veckan med ett riktigt projekt, ett ganska gigantiskt projekt slutade det faktiskt med. Vi tog en break under helgen och stack iväg med husvagnen till Sundsvall och Himlabadet. VI tänkte att barnen skulle få hitta på något roligt innan skolan började och mitt i allt kaos här hemma.

När vi kom hem hade vi det mesta av det påbörjade projektet kvar och hela kvällen och hela dagen idag har vi slitit som hundar för att få det färdigt.. Puuh! Till slut så är vi färdiga!

Så det vi har gjort är att flytta vårt sovrum till den tänkta avslappningsrummet/läsrummet, däreftr flyttat Rasmus rum till vårt gamla sovrum, Matilda fick Rasmus gamla sovrum och i Matildas gamla sovrum ska den lilla bebben få flytta in så småningom. Det vi trodde skulle bli enkelt blev mastodant jobb! Innan vi hade flyttat alla kläder i alla garderober, rensat, städat ut, målat om och allt som hör därtill, pust!!

Så här i efterhand var det värt allt slit för det blev riktigt bra!!



(Bild: Eget Kollage)

Notera den otroligt vackra tröjan! Hmm, ville flytta den till något annat rum, diskussionen är inte avslutad ännu!!

I morgon får ni se de andra rummen :-)


RSS 2.0