Jag har fyndat


(Bild: Privat)

Sorry på taskig bildkvalitet :-(


Jag hittade många fina klassiska ljusstakar så här inför julen.. Jag ville satsa på lite klassisk jul i år med tradition och anor men ändå med lite modernitet så jag sprang i väg på loppis och hittade dessa skönheter.. Är de bara inte för snygga??? Till råga på allt, när jag kom hem och smög in på Village så hittade jag exakt en likadan ljusstake förr 299:-, jag betalade 40 :- för min.. Tänk vilka fynd man kan göra utan att veta om det :-)
Inspiration från Stockholm

Här kommer lite onsdagsinspiration.(Bilder: Freshome)


Rädda Barnen!!!(Bilder: Acne JR)

Så här i juletid vill jag slå ett extra slag för rädda barnen och deras designshop. Genom att handla i shopen så bidrar du till ett stöd för barnen som har det svårt. Jag är så förtjust i denna lilla Bell hunden av Acne JR, så söt liten vovve med en liten bällra runt halsen.. Sweet!! Kostar bara 479:- på Designshopen..


"Vi är jätteglada att som enda återförsäljare av Acnes nya barnlinje få presentera Bell - barnens bästa vän! Mjuk leksakshund med en skallra runt nacken. Har adresslapp på ryggen så att han aldrig går vilse".


"Några av Sveriges mest framstående formgivare har gjort produkter för ditt hem. I flera fall är det specialutgåvor endast för Rädda Barnen. När du köper en av dessa designprodukter bidrar du till Rädda Barnens kamp för barns rättigheter. En vacker sak för ditt hem blir en god handling för barn."
Alessis fällstol, Modern konst!


(Bild: Inredningsnyheter)Snygga enkla stolar för Alessi. Kan man bli annat än glad när man tittar på dessa. Att de dessutom går att fälla ihop och hänga på väggen gör ju knappast de sämre.. Perfekta extrastolar! Skulle lätt kunna ha en av varje färg här hemma men jag har varken plats eller plats :-)

Piana Alessichair är en enkel men klassisk stol designad av David Chipperfield för Alessi. Denna smidiga fällstol är tillverkad av polypropylen och glasfiber. Syftet bakom utformningen av Piana Alessichair var att producera en välgjord stol i ett material som uttrycker dess funktionella och övergående natur. De tre delarna av stolen roterar runt en enda axel och den fint konstruerade stödjande strukturen och mekanismen döljs bakom gjutna delar. Den matta ytan och den mjuka polypropylenplasten gör stolen både bekväm och robust. Den går att vika så den blir helt platt, den är stapelbar och finns i sex olika färger.

Alessis fällstol utsedd till modern konst

Bara några månader efter lanseringen, är Piana nu den första fällstol, född i samarbetet mellan Lamm och Alessi och designad av David Chipperfield, som har valts för att ingå i The Museum of Modern Arts samling. Stolen finns i färgerna grått, svart, grön, gul, röd och vit. Det finns också tillbehör; en transportvagn för vikta stolar i grå pulverlackad stål, en vit vägghängd krok samma material och en anslutande krok i grå nylonförstärkt fiber.


Nya krokarna från Norrmann Copenhagen
(Bild: Inredningsnyheter)

Norrmann Copenhagens nya krokar är ju bara så snygga, ett par såna här i hallen ger ett häftigt intryck direkt du kommer innanför dörren.. Skulle passa bra i min hall i alla fall :-)

Den svenska designstudion Asshoff & Brogård har designat en droppformade krok i bok för Normann
Copenhagen. Krokens starka visuella uttryck och fina finish bildar tillsammans ett litet konstverk för väggen. Häng en enda droppe på väggen eller skapa ett mönster med hjälp av flera Dropit-krokar. Designerna Johanna Asshoff och Hanna Brogård förklarar: ”Med Dropit har vi designat en krok som är så mycket mer än ett objekt att hänga ytterkläder på. Vi har arbetat med träsvarvningstekniker för att ge Dropit en utsökt finish, och träets struktur och kärna ger produkten en unik karaktär."


Lyxigt Badrum


Bisazza Bagno Kollektionen av Marcel Wanders visar lyx på ett helt annat vis än vad vi är vana att se. Hade jag haft utrymmet för såna här badrum så skulle jag slå till direkt. Ett fräscht och lyxigt badrum med stil och klass helt i min stil.. Såå snyggt!!! En kollektion i min smak!Lördagsinspiration!!Gammalt, slitet möter det nya moderna!Rustikt modernt i betong!och avslutningsvis, avkopplande vy över Afrikas vidder!!

(Bilder: FRESHOME)


Nytt här hemma!
Oj, det blir långt mellan inläggen numera. Jag har lite fullt upp bland allt julstök här hemma..

Idag har jag faktiskt både kokat kola och vaniljfudge.. Mumma! Jag rivstartade min GI för 2 veckor sedan och jag inser att den rivstarten har varit förjäves.. Jag måste baka allt klart och frysa in sedan blir det en rejäl start IGEN :-)

Men men, här hemma har det väl egentligen inte hänt så mycket. Har införskaffat lite nytt, gjort lite nya saker, pyntat färdigt och köpt en hel del julklappar som just nu dekorerar vårt vardagsrumsgolv.


RSS 2.0