Idag är inte vilken dag som helst!

För idag är det min äldsta son Rasmus födelsedag, helt ofattbart att han fyller nio år!! Hipp Hipp Hurra för Rasmus idag!! Det är som alltid man funderar på vart har tiden flygit iväg? Jag är ju faktiskt inte äldre nu än vad jag var för nio år sedan, eller hur*??

Tårta står på agendan idag och jag passade på att testa ett nytt recept på LCHF-tårta, ska bli riktigt spännande att testa den..





Ser riktigt smarrig ut måste jag säga!! Mums!!

En vanlig gräddtårta måste man ju faktiskt också ha en sån här dag!! med godis på naturligtvis..





Mumsigt, det lär nog gå åt alltihopa, sen har jag även garderat mig med det absolut bästa! Grädde och Bär (stora jordgubbar) Mmmm!!


Lite nytt här hemma!!

Var in på mitt gamla jobb en sväng för att kolla täckbyxor till grabben som har nött hål på de han hade. Till min besvikelse fanns det tyvärr inga i hans storlek och jag gick bet på ett par nya. I stället hamnade lite andra saker i korgen, hmm! Kul med allt nytt som hade dykt upp i butiken. Det gäller att hålla hårt i plånkan så man inte blir ruinerad..

I alla fall så blev det denna som stöprtdök ner i korgen! Min alldeles egna fika-i-vardagsrummet-bricka!! Yeah!




(Bilder: Privat)

I morgon är det 9-års kalas här hemma så jag är i full färd att baka tårta!! Smaskens, en LCHF tårta a´la Monique.. Ska bli roligt att testa något nytt recept!! På återseende!!


Golvlamporna tar plats

Golvlamporna börjar ta allt större plats i våra hem. Lamporna blir också häftigare och coolare och i fler variationer..

Särskilt förtjust är jag i Top Hat från Rydéns, en stor "skrivbordslampa" och lampan Cord från Design House Stockholm..

Här är mina favoriter både dyra designlampor och billigare Ikea varianter..



Big Foot Globen: 1595:- Rummet
Louis Poulsen Panthella: 5925:- Dansk Design
General Lampa by Rydéns: 2095:- Europa Möbler
Stockholm: 1195:- IKEA
Stockholm: 1195:- IKEA
Cord Design house Stockholm: 1995:- Poshliving
Top Hat by Rydéns: 3450:- Posh Living


Blommor och Bollar

Kikade in på Elle Interiör och fastnade lite extra för den innovativa idéen att hänga upp stora garnbollar i taket, eller göra små garnbollar och sätta i vaserna i väntan på vårens alla fina blommor.

Det är inget jag skulle göra för att ha hemma men idén är jättekul och jag tycker verkligen om nya idéer av gamla klassiker.. Det här är ju små garnbollar gjord på samma sätt som man fick göra på syslöjden i trean!!




(Bilder: Elle Interiör)

Råmaterial möter Modern Design

Precis nedanför de Schweiziska alperna ligger ett alldeles nyrenoverat hus. En otrolig mix av råmaterial och modern design. De flesta rummen innehåller råmaterial av något slag, antingen trä eller naturligt stenmaterial. Rummen präglas även av fantastiska vyer över alperna. Alltsammans utgör en värme och lyxkänsla över hela boendet.























Visst ser det härligt ut? Jag bara älskar råheten och den moderna minimalismen i detta hem..




Lantlig stil!

Den lantliga stilen blandat med lite Shabby Chic tycker jag är så underbart romantisk. Fluffiga kuddar med mycket ljus och ljusstakar, små romantiska ord på små saker. Vackra tavlor med motiv allt från gamla bilder till torkade växter. Spetsband med små hjärtan dinglar från vitrinskåpet m.m. Basen är vitt, vitt, vitt, panel och såå ljuvligt. En stil jag skulle vilja ha i sommarstugan på landet där miljön runtomkring är mer passande än storstadslivet.


Här kommer lite inspirationsbilder från Styleroom





























Panton Chair Ikon

The Panton Chair är en ikon inom designvärlden. Panton Stolen är i originalet gjord av plast och står bra inomhus som utomhus.

Slovaken och designern Peter Jakubik har gjort en liknande stol med ursprung från originalet men i ett helt annat material, passande på landet eller i stugan. En trend för 2011. Nämligen trä! Tanken är att sälja dessa vidare till trädgårdar och lantgårdar.. me like!!









(Bilder: Shelterness)

Häftigt tycker jag!! Hade jag haft en inglasad altan hade jag mer än gärna haft en sådan på den..

Huset med Industriellt utseende

På utsidan ser huset ut som vilken lagerlokal som helst. Man kan knappast ana att det är ett beboligt hus med en riktigt snygg interiör. En riktig snygg combo av Urban Style och minimalism. Huset finns i Australien och stilarna är anpassade för ett annolunda, mysigt och stilrent hem. I Love it!!























(Bilder: Shelterness)

Visst är det rätt häftigt när man kan tänka utanför ramarna?


Vårfärger på LOB

När man längtar efter våren, vill man gärna se något uppiggande och vårigt framför sig, pastellfärger eller klara ljusa somriga färger såsom grönt, gult och rosa. Bara för att få något att sukta efter, något att längta till..

Här är lite vår från LOB, kanske får ni liiite vårkänslor i alla fall.




(Bilder: Salong Anki)

Enjoy!


By Rydéns nya lampor

Via Bloggen Room and Serve dök jag på dessa lampor som bara är så ursnygga.
Kollektion från By Rydéns heter Street och består av tak- och vägglampor med snygga fotomotiv.



(Bild: Room and Serve)

Mot en miljövänligare tillvaro

Det finns några nödvändiga saker i vårt hem som vi inte skulle kunna klara oss utan. Vissa saker måste vi faktiskt ha framme som en del av vårt hem men ibland är det svårt att blanda funktion med snygga saker. Jag pratar om vår nödvändiga papperskorg. Vi vill gärna ha en papperskorg vid kontoret, en i badrummet och naturligtvis en i köket.

Dessa praktiska lådor kan du stapla ovanpå varandra även om de har olika storlekar, man kan t ex lägga tidningar i en och papper i en annan. Dessutom är de gjorda av 100% återvunna PET flaskor, och är därmed också miljövänlig. Yeah!!


(Bild: Livet Hemma)



Bokstäver!!

Bokstäver har funnits i våra hem ett bra tag nu som ord, singlar m.m. för att smycka eller pryda hemmet. De har egentligen inte haft någon större funktion i hemmet, förrän nu!

Iina Vuorivirta, Beckmans, har förstorat bokstäver och använt dem till sidobord, lampa och kapphängare. Ett nytt tänk att använda och förbättra det som har blivit en kär dekoration.

Hemma hos mig har jag ett stort &-tecken i stringhyllan och ordet LYCKA ovanför Tv´n.


(Bild: Elle Interiör)


Exklusivt Boende

Som den äkta norrlänning som man är har man faktiskt lite svårt för storstädernas ockerpriser på boende. En bostadsrätt i Vasastan, utgångspris 21 000 000 SEK, månadskostnad 5500 SEK. Vem har råd att bo där? Inte jag i alla fall. Jag värdesätter livet och familjen före ett boende för 90 % av månadsintäkterna. Fast jag kan sukta ändå för det är en otrooligt fin bostadsrätt! Men bara sukta!

Låt er inspireras av ett exklusivt boende i Storstan!!

























(Bilder: Esny)

Fantastiskt, snyggt!!


Alla Hjärtans dag!

Vill önska alla mina bloggläsare den bästa Alla Hjärtans dag man kan ha!!



Många kramar Linda


Shopping!

God Morgon!!

Jag shoppade lite nytt till sovrummet för ett tag sen på H&M Home, har väntat såå länge på att paketet skulle komma hem. I fredags fick jag hem det och det här är vad jag beställde.









Härligt nya påslakan i så där härligt skön hotellkvalitet. Mmm, nice!! Sen ett par kuddar i vit päls! Lovely!

Skönt att krypa ner i en ny och renbäddad säng, jag har sovit såå gott i natt!!


Nya tankar och idéer!

Arbetslampan har fått ett nytt användningsområde än det sedvanliga garageanvändandet. Idag ser man arbetslampor i fönster, i taket och som en trevlig dekorationsbelysning. Nytänk!

Design House Stockholm har en snygg lampa frö just det ändamålet, snygg belysning för dekoration. Finns både i guld och silver. På Svenssons i Lammhult kostar den 1695:-, för den som inte känner för att kosta på sig en designlampa finns ju naturligtvis andra alternativ, Clas Ohlson till exempel har ett trevligt budget alternativ. Endast 99:-


Inspirerande Sovrum



Min favorit! Enkelt, lätt och luftigt!! Saknar en sänggavel bara annars hade jag varit nöjd..

Härlig inspiration från Booli, hur ser ert drömsovrum ut? Är det romantiskt eller stilrent, gillar ni mysiga sovrum eller enkla sovrum?

Jag vill ha det mysigt men enkelt, stilrent och avskalat men med många härliga textilier i form av kuddar och plädar. Mitt sovrum kommer förhoppningsvis bli ganska vitt, en genomgående vit bas med några svarta och grå detaljer. I sinom tid får ni se!!

Ska alldeles strax öppna ett paket från H&M med lite nytt till sovrummet!! Lovely!!


The Home! Tips!!

The Home.se finns byggbara modulsoffor som man kan anpassa efter sitt eget behov. Här är tre soffor för den riktigt stora familjen eller för den som har plats!


Pris: 17115:- 470cm




Pris 17155:- 440cm



Pris: 17075:- 500cm

Sen kan man som sagt anpassa den efter eget behov, varje mellandel går att köpa separat, även divandelarna så man kan få exakt det utseende och storlek som man själv vill ha!

Bra priser och bra valmöjligheter..

Finns i flera färger också



Perfekt när man har behov att anpassa efter något särskilt!!


Just Nu!

Just nu här hemma är jag bänkad framför Tv´n för veckans Let´s Dance tillsammans med lilla dottern. Har precis sett Figge dansa sin Vals tillsammans med Oksana och jag blir alltid lika inspirerad och det spritter i kroppen varje gång jag sätter mig och tittar på såna här program. Det är nästan som om jag bara vill ställa mig och och dansa jag med! Haha, det skulle inte se klokt ut, men det är såå roligt att dansa!!



Visst ser det såå lätt och skojigt ut?? Kanske man ska ta sig en svängom med sambon :-)


Blandad Inspiration

Inspiration kan man aldrig få för mycket av, alla har olika smak och jag vet att det är många som inte delar min smak. Vill ni se annan inspiration än det jag har visat hittills, tex mer romantisk stil, Shabby Chic, Urban Style, etc.
Jag har fokuserat ganska mycket på den moderna minimalistiska stilen, en stil som har passat mig personligen.
















(Bilder: Booli)

Helt underbara bilder, vardagsrummet är ju bara såå snyggt! Louise Poulsen lamporna, Barcelonafåtöljen, Arne Jacobsens fåtölj Ägget, A2 skåpet i hörnet m.m. Smakfullt inrett med designade klassiker. Love it!!


På Inköpslistan!!

Jag måste nog ta tag i mitt badrum och göra den sista finishen innan vi tar tag i sovrummet vårt..
Lite smådetaljer bara, i övrigt så är det faktiskt ganska färdigt. Jag ahr suktat länge på Åhlens snygga papperskorg "Push", men har väl inte direkt prioriterat den ännu, men nu är jag skapligt less på den blå plast tunnan som står där och är bara sååååå ful!! Lägger till den på listan över saker att köpa!



Sen har jag lite andra småsaker som ska bytas ut. När vi flyttade in hade de hängt upp en jag-vet-inte-vad-handdukshängare. Lösa S-krokar är itne att rekommendera i ett badrum för det slutar alltid med att alla handdukar ligger eller hänger i en hög!! Så jag har sett ut denna på Rusta som faktiskt ska få pryda badrummet.



Sen vill jag ju bara ha lite nya handdukar så fräschar upp, handdukar kan man ju aldrig få för mycket av eller hur?


 

Dessa från Åhlens är ju bara för snygg, så dessa blir det tillsammans med de här från Jysk



(Bilder: Åhlens, Rusta, Jysk)


Papperskorg Push: 299:-
Kroklist Rusta: 99:-
Badhandduk Åhlens: 199:-
Handduk Jysk: 3 för 125:-
Lovely!!


Ett hem på 80kvm

Bjuder på lite inspiration så här på torsdag dag!!

Att inreda ett hem på 80 kvm är oftast inte lätt, det är litet och oftast är det svårt att anpassa möblemang och inredning så att det inte ser övermöblerat och plottrigt ut.
Det är Poliform som designat och inrett ett hem på 80kvm som visar att kvaliteten att bo litet inte nödvändigtvis beror på storleken på boendet. Ett hem ska vara anpassat för sitt leverne och utifrån det anpassa inredning på hemmet.
















(Bilder: Shelterness)

Är det bara jag som får uppfattningen att detta hem måste vara större än 80kvm? Det känns som om det vore 200kvm. Lyxigt och välplanerat.


Chess!!

Bordet GÖRAN, 349:- på IKEA, det hopfällbara bordet har här målats i schackrutemönster. Ett klassiskt mönster som utgör ett snyggt stilleben tillsammans med svarta och vita detaljer som får bordet att kännas som ett gigantiskt spelbord. Pallen MARIUS, 39:-, är inte bara stapelbar utan den är enkel att bära fram när gästerna kommer på besök. Pallen är formgiven av Ola Wihlborg.
Kan inte annat än säga att idéerna sprudlar på Ikea och denna är en idé jag skulle kunna fixa här hemma. Kanske till mitt blivande kontor, eller kanske på en stor bricka att ha på vardagsrumsbordet!! Ja möjligheterna finns, det är bara fantasin som sätter gränser.






(Bilder: Livet Hemma)

BJÖRKEFALL Ljusstake, 59 kr
VÄGHULT Ljusstake, 9 kr
TRÅDIG Ljusstake, 79 kr
DEKAD Väckarklocka, 69 kr
BILLY Bokstöd, 29/39 kr
FÄRGRIK Skål, 15 kr
DJÄRV Kruka, 49 kr


Tips!

Ferm Living har funnit en innovativ lösning som är så snygg. Det är en vas för blommor, pennor, småprylar etc, vasen är gjord av glas och med ett överdrag stickat för att kunna ta av och handtvätta om det blir skitigt.

Lite smått häftigt, kanske man måste lära sig att sticka.. Den vita är ju bara skitsnygg.









Måste bara gillas!!


Möbelmässan 2011

Just nu pågår den stora möbelmässan i Älvsjö. Nya fräcka möbler står på tapeten där formgivare tagit fram och visa årets nyheter.. Många fina ting att hitta där..


Hyllan "Cat-library" är designad av Corentin Dombrecht, 101 % Designed in Brussels.


En sittpuff förklädd till stubbe. Från norska Ygg&Lyng. Min favorit från möbelmässan. Den ser verkligen ut som en riktig stubbe och känslan är verkligen naturlig när man ser denna skönhet.

Konstnären Astrid Sylwan har skapat ett nytt mönster för Marimekko. Vattenblänk heter tyget och lanseras i höst på metervara, kuddöverdrag, täcke och en bricka. I samma serie lanseras konsttrycket Samun som säljs styckvis.

Holly Golightly var huvudpersonen i 60-talsfilmen Breakfast at Tiffany's. Nu har hon fått ge sitt namn till nätta lätta pinnstolen "Miss Holly" som Jonas Lindvall ritat åt Stolab. Åhh, kanske ska behålla mina pinnstolar nu!!

Ny badrumsmöbel från Studio Ballingslöv.

Byrå "No 216" av Jesper Ståhl, som bygger på pappersformat, A1, A2 och så vidare ner till den minsta luckan som är format A8.

Små bulliga plastfåtöljer för utomhusbruk från Domitalia, Hade jag haft en altan hade denna lätt fått en plats..



Nytt kök i ask från Vedum.

En rolig nyhet för de som gillar Greta Magnusson Grossmans formgivning. Lampan "Grasshopper" som började dyka upp på auktioner för ett par år sedan och gick för åtskilliga tusen, nyproduceras nu av danska företaget Gubi.


Stolar från Gubi.

Stapelbar bokhylla av Thomas Bernstrand för Swedese. Hyllplanen går att ställa rakt över varandra eller på snedden. 

Pall är världens bästa möbel och nya "Spin" är som ett konstverk när den staplas på höjden. Stefan Holm för Swedese. Finns även i färgerna svart och vit.


Modulsoffa "Join" av Emma Olers för Ire Möbel.

(Bilder: Hus & Hem)


Joy of Giving

Den nya webshopen med lite nya häftiga annorlunda saker som jag nämnde om tidigare hittade jag via bloggen Rusta Upp. Surfade in och hittade ganska många saker som jag skulle kunna tänka mig att köpa hem.



(Bild: Eget Kollage, bilder Joy of giving)
Mattan  Splash är en klar favorit, fast väckarklockan i form av en retrotelefon slår nog allt.  Butiken Joy of Giving är en retrobutik på nätet som säljer nytillverkade saker i retroutformning, glada färger och innovativ design.


Nya tag!

Usch, jag har inte varit på Gymmet sen veckan innan jul och det börjar kännas nu så här typ 8  veckor efter. Så förslappad man har blivit..

NU ska jag ta tag i det hela, idag blir det första dagen på Gymmet för i år men först 2 kokta ägg med Bregott!! Smaskens!!

Under eftermiddagen ska jag visa lite roliga saker på en alldeles ny sida jag hittat!! Missa inte!!


Kram..


LEKA SWEDEN

Klassisk Design med anor från 50-talet, en kort resumé om företaget som driver sin verksamhet faktiskt här i min stad. Jag är faschinerad av detaljerna och den väl genomtänkta designen för barn. Det finns inte en vass kant där barnen kan slå sig. Tummen upp!! Snygga klassiska möbler som faktiskt inte bara behöver utnyttjas av barn, ljugarbänken t.ex. är en ypperlig sittmöbel i hallen!!

LEKA Sweden AB utvecklar, tillverkar, låter tillverka och försäljer lek- och barnmöbler av egen design gjorda i trä. LEKA Sweden's design som initierades under 50-talet är enkel, sparsmakad och bygger på traditionella svenska designmetoder, - det är ingen tillfällighet att en av hennes första produkter blev "mjölkpallen" - vars rubusta konstruktion och praktiska utformning är sprungen direkt ur landsbygdens traditioner. 

Runda kanter, mycket släta ytor, inga utstickande knoppar eller beslag är viktig för LEKA. En aktuell färgskala - dock inte i klassiska "barnfärger" som rosa eller ljusblått, utan färger som tillåter fantasin flöda - Evy Westerberg Lindqvist tog barns fantasi på allvar, och var noga med att inte servera allting "färdigtänkt" för barnen, - dessutom blir produkterna inte så kortlivade, utan kan följa ägaren genom hela livet och brukas under flera generationer.







Nedan följer lite bilder där Leka Sweden har inrett en lokal skola här i Örnsköldsvik, helt fantastiskt att se i verkligheten.



Bananbordet!



Skåpet DANA och Rullefanten!



(Bilder: Leka Sweden)

Skåp med 9 fack och Den Trojanska Hästen.

Visst är den trojanska hästen bara för söt??


Återvinning

Vi måste tänka på miljön och överallt ser vi och hör olika saker som ska förbättra vår miljö på sikt, vi ska undvika bilar, åka kollektivt eller cykla. Vi ska inte kasta saker i naturen, vi ska köpa miljömedvetna varor och vi ska handla ekologiskt. En kanonidé tycker jag. Men här i norrland har vi inte samma möjligheter att åka kollektivt, vi kan inte cykla eller gå överallt. Vi kan däremot tänka så miljömedvetet utifrån våra förutsättningar och göra det vi kan. Vi kan köpa en miljömedveten bil, handla ekologiskt m.m. Men det absolut enklaste varje människa kan göra är att sortera och återvinna våra restprodukter.

På Ikea finns nya möjligheter, återvinningssystem som inte behöver stå under köksbänken där vi har det trångt i alla fall utan snygga praktiska återvinningsbehållare som är lika snygga mitt i köket (nästan) som nere i källaren. De tar inte stor plats och är effektiva.










(Bilder: IKEA, Livet Hemma)

Serien Dimpa är snygga återvinningssäckar som finns i trepack och på stativ. Enkelt och inte särskilt platskrävande.

Min favorit är serien Retur, vägghängda återvinningsbehållare som man kan kombinera efter eget behov. De tar heller ingen stor plats och skulle passa perfekt i en källartrapp eller på väggen i köket/hallen/källaren etc.. Dessutom kan man ladda ner snygga dekorationer/etiketter från Ikeas hemsida att sätta på returbehållaren. Eller så kan man ladda ner dem HÄR..


Nytt på Stringhyllan!!

Klockan 9 i morse knackade det på ytterdörren, en hemleverans från mitt party.. Like!! Så snabbt som ögat iklädd endast pyjamas fic det bli en uppackning och ett iordningställande av alla saker..


På Köksbordet kom tabletterna på plats, och i stringhyllan fick en liten gubbe plats!!









Härligt värre!!


I vårt sovrum

Funderade ett tag på vad jag skulle göra i sovrummet, det kändes så mörkt och trist. Vi ska ju snart göra om där inne och jag ville inte göra några större utsvävningar. Ett tag funderade jag om jag skulle byta ut mitt överkast till ett vitt men kände ganska tidigt att det vita överkastet jag har skulle jag bli vansinnig på eftersom det inte är lika stort som det överkastet vi har nu. äskar verkligen mitt Box överkast, fast jag funderar på ett vitt också. Det jag har är ju vändbart och det är ljusgrått på baksidan, dock inte tillfredställande till mina "bruna" väggar.Näpp, det slutade med att jag tog bort gardinerna och kvar blev mina mörkläggningsrullgardiner.


(Bilder: Privata)

Med facit i hand funderade jag länge varför har jag inte gjort detta tidigare!!

Rummet blev ljusare och jag stör mig inte lika mycket på de otroligt misspassande tapeterna vi har i sovrummet.
Återigen är jag ingen stor fan av beige, brun eller annan blek naturlig färg. Snyggt hos andra men jag trivs inte i den färgen.

Behöver nog köpa mig lite nya krukor till fönstren också, fast det blir nog inte prioriterat förrän sovrummet är klart och jag kan bestämma vad jag vill ha!! Fast jag tror nog att jag vet redan vad det blir.. Det lutar åt nåt sånt här..




Coolt på Frapp!!

I morgon bittti dyker lite fina grejer upp här hemma, inte allt är mitt men många saker rår jag om.. Nån som törs gissa vad det är?


Var inne på Frapp.se idag och tittade runt på nyheterna som dyker upp nu så här inför den kommande våren. Till synes ganska många nya Stelton produkter på lager och det gillar jag.. Jag gillar designen på Steltonkannan och är ganska sugen på en sådan till köket vårt, men har kommit till insikt att så länge min Tupperwaretermos funkar så har jag egentligen inget behov av en sådan.. Kanske lite längre fram när man tar fram husvagnen ur sitt vinterförvare, då kan jag ta tupperware till husvagnen och köpa en snygg Stelton hem..



(Bild: Eget Kollage, Frapp)

Nyckelhängare Pulz: 399:-
Termos Stelton: 579:-
Kuddar Rocks Mairo: 399:-/st
Take-a-way mugg, Sagaform: 129:-
Easy-Espresso, Stelton: 299:-/ 4 st


Sommarens färger på Steltonkannan, grön, turkos och rosa.. Fast jag vill ha en svart eller vit. Otippat va?


Elle Interiör


(Bild: Eget Kollage)



Inredningsmagazinet Elle Interiör damp ner i brevlådan idag och det är alltid lika spännande att sätta sig ner, ta en kopp kaffe och bläddra i genom denna tidning fylld av spännande och annorlunda inredningstips.

Det som jag fastnade mest för idag var just Elle Interiörs Designpris.


Årets Designer: Mårten Claesson, Eero Koivisto, Ola Rune

Årets Stjärnskott: Form us with Love, med Jonas Pettersson, John Löfgren och Petrus Palmer i spetsen. Begåvade och nytänkande formgivare som designat inte bara åt Design House, Muuto och Lyktan men också åt många många fler..

Årets Lampa: Wood Lamp av TAF för Muuto
Årets Tapet: Liljekonvalj av Karolina Kroon för Sandberg
Årets Textil: KARL, COCO & PACO av Pia Wallén för Frösö Handtryck
Årets Köksprodukt: Studio med lucka K2 av Jonas Lindvall för Ballingslöv
Årets Möbel: Step av Karl Malmvall för Design House Stockholm

Detta är några av deras utmärkelser, spännande och intressant. Många av deras val hade jag faktiskt aldrig ens sett eller märkt av. Men helt klart ett rätt val..


Zink och Betong

I våren är det mycket zink och betong som slår i våra hem och man kan också se den trenden bland våra webshopar runt omkring på nätet. Skulle tippa på att det är en ganska storsäljare. Men visst, det är faktiskt riktigt snyggt med zink och betong. Jag har införskaffat några saker i just zink. Ni kanske minns mina zinkhus? Eller ljusstakarna som jag köpte? De har blivit lite av en favorit här hemma, några smådetaljer som jag trivs riktigt bra med.. Jag satte en ljusslinga i ett av husen för att slippa tända små värmeljus. Även om jag tycker det är rätt mysigt, men det är mysigt också när huset får lysa hela tiden..

Surfade runt lite på webshoparna och en av mina absoluta favoritbutiker nrä det gäller småsaker är faktiskt Fröken Fräken, en webshop som påminner mycket om den blomaffären min svägerska Josefin jobbar på. Så när som på några småsaker. Jag dök på just lite zinksaker som både är nya och gamla i butiken som jag faktiskt tyckte om..



(Bild: Eget Kollage, bilder Fröken Fräken)

Jag tror att jag måste införskaffa mig en sån där vattenkanna i alla fall, bra komplement till min Ikea..

Nä mina vänner nu ska jag surfa runt lite bland mina bloggfavoriter..






Jag utmanar er...

Efter inspiration från Dessi på Home and Desire utmanar jag nu er att skriva en kommentar på alla bloggar ni läser under en dag, jag om någon är fruktansvärt dålig på att lämna en fotavtryck i andras bloggar även om jag tycker väldigt mycket om de inlägg jag läser.. Som alla bloggare vet så är det så otroligt roligt att läsa en kommentar även om det bara är ett HEJ. Så under dagen kommer jag att lägga en kommentar på de bloggar jag läser varje dag!!
Fast det kommer nog att bli under kvällen för om vädret tillåter så sitter jag nog på en skoter under dagen för att ta med barnen på en tur för att grilla över öppen eld vid något vindskydd.. Mmm, yummie!!




(Bilder: Google)


Shopping på nätet!!

Surfade in på Jotex hemsida idag, en sida som jag inte kan minnas när jag var inne på sist. Har liksom fallit i glömska den butiken. Mycket kanske för att deras sortiment riktar sing mer mot Shabby Chic och det är väl inte direkt den stilen jag har hemma. Shabby Chic är lite för romantisk och lantlig för min smak om än jag tycker väldigt mycket om den. Den stilen hade passat helt underbart hemma hos mig med tanke på takhöjden i lägenheten, men den stilen har ändå aldrig rotat sig, är nog lite för strikt och enkel för den stilen.

Jag hittade ändå lite fina saker där på Jotex som mer än gärna skulle få rota sig i mitt hem.

   








(Bilder: Jotex)


Metervara Place: 59.50/m
Bordslampa: 1099:-
Tavla New York: 139:-
Sittpuff: 799:-
Bordslampa Vera: 179:-

Bordslampa Tassel: 799:-
Förvaringskorgar Ruta: 329:- 4-pack


Skulle jättegärna beställa hem New York tavlan och sittpuffen med förvaring i schackrutigt tyg, love it!!
Fast tyget Place och lampan från By Rydéns är inte fy skam de heller.. Tyget hade jag nog kunnat gjort en kudde eller en tavla av, riktigt snyggt tyg!! Kanske blir nån meter i varukorgen, hihi!
De prickiga korgarna skulle passa bra i badrummet, kanske ska byta ut de korgar jag har där!! Hmm, tål att tänkas på..

Är det bara jag som tänker på Maria Montazami när jag ser lampan med en tassel? Undrar skarpt om det är en favorit i det hemmet??



Vill bara slå ett slag för..

en kanonsnygg kollektion av Sofi Sjöströms design. Jag tycker väldigt mycket om grönt, svart och vitt. Just Sofis design är tilltalande och inspirerande. Särskilt förtjust är jag i Gräsö och Åre! Enkla linjer i lekfulla mönster..



(Bild: Eget Kollage, bilder från Sofi Sjöström)

Den gröna översta brickan har mönstret Gräsö
Den andra gröna brickan har mönstret Bönan
Den svart/vita brickan har mönstret Åre
Lounge stolen har mönstret Herräng


Trend från Design House!!

Design House Stockholm presenterar nyheter för 2011

Keramikservisen Cobalt av Chatarina Kippel.
Muggarna Quake av Gustaf Nordeskiöld.
Glasserien Globe av Ulla Christiansson.
Serien Björk har fått tillskott av sittpuffar.
Timo Sarpaneva har tagit fram ett termoglas.

Stilrent, Skandinaviskt och enkelt. Sittpuffarna år bara för coola, de skulle jag gärna vilja ha!!
Påminner väldigt mycket om de jag hade tittat ut på Boom som skulle läggas till min önskelista..


(Bild: Eget Kollage)




10 tips till hallen!!

Hallen är svår, det ska helst in en väldig massa, det ska vara praktiskt men samtidigt välkomnande, och oftast har man noll och ingen yta att leka med… Här kommer mina 10 knep för att göra hallen både rolig och funktionell, som funkar oavsett storlek på hallen. Självklart anpassar du varje punkt till just din stil.


  1. Praktiskt golv! Det har jag inte själv tyvärr, vi har riktigt trägolv, och det blir slitet som attan. Klinker eller plastmatta är toppen – i nästa boende ska jag följa mitt eget råd.
  2. Våga ta ut svängarna på väggarna! Det fiffiga med en hall är att det oftast inte ryms så mycket möbler, och då kan väggarna få tala utan att det blir alldeles för rörigt. En mönstrad favorit, en glad färg eller som här, en tapet i olika nyanser från Inreda.com. Både du och gästerna blir glada av att kliva in, om väggarna är fina. Om möjligt, sätt tapeten en bit från ytterdörren så minskar slitaget enormt – en annan lösning är att lacka över tapeten så du kan torka av den.
  3. Bra belysning! En snygg taklampa är ett måste, inte minst för att du ska se nåt när du städar (få hallar har ju fönster). Den här snygga pendellampan från Louise Poulsen passar perfekt till hallen.
  4. Något att sitta på. Inte alla kan få på sig skorna stående (barnen till exempel), så det är inte alls fel med någon form av sittmöbel i hallen. Har du en stor hall kan du slå på stort med till exempel en fåtölj från Jysk som ovan.
  5. En spegel. Aldrig fel, särskilt när du blir väckt av att det ringer på dörren – det är ganska skönt att kasta ett öga i spegeln innan du öppnar…
  6. Telefon. Även om du hellre ringer långa samtal från soffan, så är det smart att ha en telefon nära dörren om det ringer precis när du kommer hem (då slipper du gå in med skorna för att hinna svara). Är det en Ericofon/Kobra så blir den dessutom en snygg prydnad!
  7. Klädförvaring. En garderob är skön att ha för att gömma undan alla ytterkläder och hålla det så luftigt som möjligt. Men har du inte plats så finns det massor av snygga hängare, som Sticks vägghängare från SMD till exempel. Praktiskt är det också att ha båda två, hängaren till alla gäster och garderoben till dig själv.
  8. Liten förvaringsmöbel. Nätta hallmöbler finns i alla stilar, och det är toppen att kunna lägga ifrån sig nycklar, plånbok, vantar och annat på ett bestämt ställe. Ställ gärna en liten skål ovanpå för växelpengar och annat smått.
  9. Mysbelysning. Perfekt att tända på kvällen när man vill ha lite mysbelysning i hallen så taklampan kan vara släckt.
  10. Hallmatta. En matta som tål lite väta är att föredra, en plastmatta är ju väldigt praktisk men den kräver ju att man tex inte har trägolv för då ligger man nog på rumpan innanför dörren.. Jag är ju lite mer praktisk och har faktiskt en riktigt bra och tålig matta innanför min dörr så man slipper allt grus och skit som dras in. Dock inte snygg... Pappelinas matta är ju både snygg och praktisk!!



Överkurs:

Har du gått om plats så kan även någon form av postsorteringsfack, ett nyckelskåp, ett paraplyställ, en skohylla (egentligen inte överkurs alls, men har du som jag en garderob i hallen så kan du förvara skorna i den så ett måste är det inte), en anslagstavla och korgar/lådor för alla familjemedlemmar att lägga saker som ska med nästa morgon.

Ombyte förnöjer

Som ni ser har jag förändrat sidan lite, tagit bort lite av allt det gröna.. Blev den bättre eller sämre? Lämna gärna en synpunkt..

Måste tillägga att jag tyckte faktiskt om min gröna sida också, var bara sugen lite ombyte..

Skriv gärna en kommentar!!


Till alla MÄN!!

Vi börjar ju närma oss alla hjärtans dag, en dag KVINNAN aldrig glömmer och en dag MANNEN aldrig får glömma. Fast jag vet att ni män också uppskattar en tanke på just alla hjärtans dag.

Här är några goda råd till er som redan har börjat fundera..

Alla Hjärtans Dag för dummies.

 Jag vill nu tipsa alla killar om vad man INTE ska köpa till sin tjej på Alla Hjärtans Dag.

Dumhet nr 1
: En dammsugare. ( Bra att ha, men överraska med en sån en helt vanlig tisdag istället.)

Dumhet nr 2: En disktrasa. ( Diska själv du !)

Dumhet nr 3: En stekpanna. ( Kvinnans plats vid spisen var typ för 100 år sen.)

Dumhet nr 4: En hårddisk till datorn. ( Hm…är det du själv som vill ha den? )

Dumhet nr 5: En brödkavel. ( Aj, aj, varning. Du får den i huvudet.)

Dumhet nr 6: En toalettborste för 989,- ( Jättecool och fräck tycker du. Ja, men den uppskattas inte.
Du tjänar 989,-)

Ett bra tips är att alltid lyssna på kvinnan, du kommer att bli förvånad när hon hela tiden flikar in i ett samtal saker som hon faktiskt vill ha men inte köper själv.. Lägg samtalen på minnet mina herrar..

Det kan vara allt från små söta tofflor för att hon fryser om fötterna till den där designlampan på Cervera från Design House by Stockholm.

Det jag allra helst skulle vilja ha är inte något dyrt och inte något stort utan jag vill ha uppmärksamhet och uppskattning. En tanke från dig till mig om att du faktiskt fortfarande bryr dig om mig på samma sätt som jag bryr mig om dig!
En bukett rosor är lika välkommet som en puss på kinden bara det är av kärlek jag får den. Fast vill man ge mig något så skulle jag faktiskt vilja ha denna....



(Bild: Jysk)

Pläd Jysk kampanj 200:- HIHI!!


Inspiration från MIO

Den nya katalogen från Mio Möbler har nu anlänt och i den fanns många fina saker som man blev lite sugen på..  Även deras hemsida är nyuppdaterad och mycket lättare att hantera.. Det gillas!!

Måste säga att jag gillar New York och London kuddarna skarpt, fast korgarna är inte helt fel de heller.. Väldigt innovativt att stoppa ner soffkuddarna där när man behöver plats i soffan. Sofforna har ju en tendens att överösas med kuddar av dels prydnadsskäl men också av komfortskäl. Tills man behöver platsen att faktiskt sitta på.



(Bild: Bilderna lånade från MIO, eget Kollage)


Jag vill ha...

En sån här skulle jag verkligen vilja ha här hemma, fast jag skulle vilja ha funktion på den. Så när man tänder den så deletar man alla datorer, hihi

Jag kan känna lite ibland att våra datorer är lite för flitigt använda här hemma. De skulle nog må bra av lite paus mellan varven, hade ju inte skadat med lite mer familjetid..



Fast denna hade varit ganska okey också, kanske man klickar hem någon av dessa inom kort!! Skulle säkerligen hitta någon plats att placera den på!!


(Bilder: Inreda.com)


Nytt i butik!

Spanade in denna lampa på Interiör och Designlagret. En taklampa som ger ett fjäderskrudsliknande sken, rätt snygg även släckt måste jag säga..

Designer är Tord Bontjee för Artecnica.. Me like!!




Den heter Icarus och finns att köpa på Interiör och Designlagret för 1375:-


RSS 2.0