10 tips till hallen!!

Hallen är svår, det ska helst in en väldig massa, det ska vara praktiskt men samtidigt välkomnande, och oftast har man noll och ingen yta att leka med… Här kommer mina 10 knep för att göra hallen både rolig och funktionell, som funkar oavsett storlek på hallen. Självklart anpassar du varje punkt till just din stil.


  1. Praktiskt golv! Det har jag inte själv tyvärr, vi har riktigt trägolv, och det blir slitet som attan. Klinker eller plastmatta är toppen – i nästa boende ska jag följa mitt eget råd.
  2. Våga ta ut svängarna på väggarna! Det fiffiga med en hall är att det oftast inte ryms så mycket möbler, och då kan väggarna få tala utan att det blir alldeles för rörigt. En mönstrad favorit, en glad färg eller som här, en tapet i olika nyanser från Inreda.com. Både du och gästerna blir glada av att kliva in, om väggarna är fina. Om möjligt, sätt tapeten en bit från ytterdörren så minskar slitaget enormt – en annan lösning är att lacka över tapeten så du kan torka av den.
  3. Bra belysning! En snygg taklampa är ett måste, inte minst för att du ska se nåt när du städar (få hallar har ju fönster). Den här snygga pendellampan från Louise Poulsen passar perfekt till hallen.
  4. Något att sitta på. Inte alla kan få på sig skorna stående (barnen till exempel), så det är inte alls fel med någon form av sittmöbel i hallen. Har du en stor hall kan du slå på stort med till exempel en fåtölj från Jysk som ovan.
  5. En spegel. Aldrig fel, särskilt när du blir väckt av att det ringer på dörren – det är ganska skönt att kasta ett öga i spegeln innan du öppnar…
  6. Telefon. Även om du hellre ringer långa samtal från soffan, så är det smart att ha en telefon nära dörren om det ringer precis när du kommer hem (då slipper du gå in med skorna för att hinna svara). Är det en Ericofon/Kobra så blir den dessutom en snygg prydnad!
  7. Klädförvaring. En garderob är skön att ha för att gömma undan alla ytterkläder och hålla det så luftigt som möjligt. Men har du inte plats så finns det massor av snygga hängare, som Sticks vägghängare från SMD till exempel. Praktiskt är det också att ha båda två, hängaren till alla gäster och garderoben till dig själv.
  8. Liten förvaringsmöbel. Nätta hallmöbler finns i alla stilar, och det är toppen att kunna lägga ifrån sig nycklar, plånbok, vantar och annat på ett bestämt ställe. Ställ gärna en liten skål ovanpå för växelpengar och annat smått.
  9. Mysbelysning. Perfekt att tända på kvällen när man vill ha lite mysbelysning i hallen så taklampan kan vara släckt.
  10. Hallmatta. En matta som tål lite väta är att föredra, en plastmatta är ju väldigt praktisk men den kräver ju att man tex inte har trägolv för då ligger man nog på rumpan innanför dörren.. Jag är ju lite mer praktisk och har faktiskt en riktigt bra och tålig matta innanför min dörr så man slipper allt grus och skit som dras in. Dock inte snygg... Pappelinas matta är ju både snygg och praktisk!!



Överkurs:

Har du gått om plats så kan även någon form av postsorteringsfack, ett nyckelskåp, ett paraplyställ, en skohylla (egentligen inte överkurs alls, men har du som jag en garderob i hallen så kan du förvara skorna i den så ett måste är det inte), en anslagstavla och korgar/lådor för alla familjemedlemmar att lägga saker som ska med nästa morgon.

Kommentarer
Postat av: Dessi - Home and desire

Vilka härliga tips! Fick tänka både en och två gånger om vi hade lyckats pricka in alla. Vi har två hallar - en fin och en groventré. Groventrén måste renoveras, då den ser rent ut sagt för jäklig ut!

2011-02-05 @ 23:39:10
URL: http://www.homeanddesire.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0