Återvinning

Vi måste tänka på miljön och överallt ser vi och hör olika saker som ska förbättra vår miljö på sikt, vi ska undvika bilar, åka kollektivt eller cykla. Vi ska inte kasta saker i naturen, vi ska köpa miljömedvetna varor och vi ska handla ekologiskt. En kanonidé tycker jag. Men här i norrland har vi inte samma möjligheter att åka kollektivt, vi kan inte cykla eller gå överallt. Vi kan däremot tänka så miljömedvetet utifrån våra förutsättningar och göra det vi kan. Vi kan köpa en miljömedveten bil, handla ekologiskt m.m. Men det absolut enklaste varje människa kan göra är att sortera och återvinna våra restprodukter.

På Ikea finns nya möjligheter, återvinningssystem som inte behöver stå under köksbänken där vi har det trångt i alla fall utan snygga praktiska återvinningsbehållare som är lika snygga mitt i köket (nästan) som nere i källaren. De tar inte stor plats och är effektiva.










(Bilder: IKEA, Livet Hemma)

Serien Dimpa är snygga återvinningssäckar som finns i trepack och på stativ. Enkelt och inte särskilt platskrävande.

Min favorit är serien Retur, vägghängda återvinningsbehållare som man kan kombinera efter eget behov. De tar heller ingen stor plats och skulle passa perfekt i en källartrapp eller på väggen i köket/hallen/källaren etc.. Dessutom kan man ladda ner snygga dekorationer/etiketter från Ikeas hemsida att sätta på returbehållaren. Eller så kan man ladda ner dem HÄR..


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0