LEKA SWEDEN

Klassisk Design med anor från 50-talet, en kort resumé om företaget som driver sin verksamhet faktiskt här i min stad. Jag är faschinerad av detaljerna och den väl genomtänkta designen för barn. Det finns inte en vass kant där barnen kan slå sig. Tummen upp!! Snygga klassiska möbler som faktiskt inte bara behöver utnyttjas av barn, ljugarbänken t.ex. är en ypperlig sittmöbel i hallen!!

LEKA Sweden AB utvecklar, tillverkar, låter tillverka och försäljer lek- och barnmöbler av egen design gjorda i trä. LEKA Sweden's design som initierades under 50-talet är enkel, sparsmakad och bygger på traditionella svenska designmetoder, - det är ingen tillfällighet att en av hennes första produkter blev "mjölkpallen" - vars rubusta konstruktion och praktiska utformning är sprungen direkt ur landsbygdens traditioner. 

Runda kanter, mycket släta ytor, inga utstickande knoppar eller beslag är viktig för LEKA. En aktuell färgskala - dock inte i klassiska "barnfärger" som rosa eller ljusblått, utan färger som tillåter fantasin flöda - Evy Westerberg Lindqvist tog barns fantasi på allvar, och var noga med att inte servera allting "färdigtänkt" för barnen, - dessutom blir produkterna inte så kortlivade, utan kan följa ägaren genom hela livet och brukas under flera generationer.







Nedan följer lite bilder där Leka Sweden har inrett en lokal skola här i Örnsköldsvik, helt fantastiskt att se i verkligheten.



Bananbordet!



Skåpet DANA och Rullefanten!



(Bilder: Leka Sweden)

Skåp med 9 fack och Den Trojanska Hästen.

Visst är den trojanska hästen bara för söt??


Kommentarer
Postat av: Anki larsson

Tack för dom fina bilderna från Leka Sweden.!Visst är det kul med produkter från Västernorrland. Intresserad så hör av er till Leka Sweden som finns i Haffsta i Övik.Så hänvisar vi till butiker/webshopar.

Hur kommer man i kontakt med dig? Ser ju bara att du heter Linda men ingenting mer om dig.

Mvh

Anki

Mvh

Anki

2011-03-03 @ 10:26:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0