Höstinspiration







(Bilder: www.mittlivplandet.blogspot.com) via Styleroom


Dessa bilder står Lotta för som driver bloggen Fyra årstider


(Bild: Styleroom, Album: Höstalbum av Wilmis)


Naturen är som vackrast på hösten tycker jag när man ser alla färger bryta ut i trädtopparna. Det är helt underbart när det är varmt och man kan vistas utomhus, likaväl som det är helt underbart när det är ljummet och lite halvruggigt ute.

Dessa bilder är verkligen höst och jag älskar hur Rönnbären blir en del av inredningen, likaså Lönnbladen.. Härligt med höst eller vad säger Ni?

Tavelvägg



Jag bara älskar denna bild, enkelt och stilrent, helt i mina färger. Det vita helblanka golvet är en klar favorit och det önskar jag verkligen till mitt hem. Fast deet är tavelväggen som gör hela bilden. En snygg tavelvägg har fasta yttre kanter och mer diffusa inre. Ytterkanterna på tavelväggen speglar en hel tavla. Här med svarta ramar vilket jag ocså har hemma på min tavelvägg, fast jag måste nog ändra om min, struturera upp den lite för den håller inte detta mått...

Har ni någon tavelvägg hemma??


Lite nya bilder!

Ger er lite nya bilder från vårt vardagsrum. Måste bara säga att min kamera suger! Har nog testat alla möjliga inställningar men det blir verkligen inte bra bilder att ladda upp på nätet. Jag måste nog investera i en lite bättre variant, en systemkamera med utbytbart objektiv hade varit att föredra..





Som sagt, det är inte världens bästa kamera till synes och korten blir allt annat än bra...:-( Men ni ser ju i alla fall!

Måste nog ta och göra en rensning och städning i kameran så kanske det blir lite bättre bilder, eller är det kanske kvinnan bakom avtryckaren som är värdelös på att hantera kameran.. Hmmm, tål att tänkas på!




Fiffiga saker!

Ibland är det ganska skönt att bara ta det lugnt, sitta i soffan med laptopen i knät och bara surfa runt på alla diverse sidor. I dagarna har surfningen mestadels hamnat på Tradera i jakt på lite extrakläder i vinter till barnen. De fick jättefina vinterdressar i våras men av erfarenhet är hållbarheten inte varaktig när de vistas på skolan.. Så jag har budat på lite extra dressar som de kan slita ut på skolan.

I övrigt så har det blivit några korta stopp på lite andra roliga sidor, bl.a. roligaprylar.se




(Bild: Privat)

HÄR hittar ni alla dessa fina saker!

Här finns praktiska och snygga vinkorkar i form av färgglada skruvar, kylskåpsdekorationer och en smart "Glöm inte mig" ficka att hänga på ytterdörren. Kanonpraktisk när man har en glömsk sambo ;)


Nytt i Höst!

Jag är som sagt väldigt förtjust i Cult design, jag älskar deras kubism.En av höstens favoriter är ett nytillskott i serien Box. Nämligen Kaffe och Te burkarna. En typ av burkar jag skulle kunna ha framme på bänken..


'
(Bild: Privat)

Finns att köpa lite överallt där Cult Design säljs.  På nätet säljs det
HÄR.


Pris:
329:- för kaffeburken
299:- för teburken
149:- för locket



Budgetbelysning

Så här på höstkanten vill jag gärna belysa mitt hem men jag vill inte lägga ner alltför stora summor. Det finns så många snygga lampor, framförallt bordslampor till bra priser ute på stan. Bland annat finns många snygga lampor på Clas Ohlson som verkar ligga rätt i tiden hela tiden. En ständigt trendig butik för både män och kvinnor. men även Rusta håller sig i framkant gällande trender.

Dessa är mina favoriter




(Bild: Privat)

Överst till Vänster: Marwin från Clas Ohlson 179:-
Överst till Höger: Ella från Clas Ohlson 199:-
Mellan till Vänster: Bordslampa från Rusta 249:-
Mellan till Höger: Ella från Clas Ohlson 199:-
Nederst till Vänster: Newport från Clas Ohlson 299:-
Nederst till Höger: Lampsladd från Clas Ohlson 59:- Glaslampa Clas Ohlson 79:- (Sockel och Halogenlampa tillkommer)


Skrivbordslampan kanske ni känner igen sen tidigare, den hade jag med i ett Budget vs Lyx inlägg.. Tror jag även ska satsa på att köpa ny glödlampa till min lampsladd, den randiga kupan är ju bara sååå snygg.


Till den lilla krabaten

Svägerskan har stickat de allra finaste och sötaste små vantarna och mössa till den lilla ofödda. Att få något som är handgjort och som någon lagt ner tid på är så värdefullt och personligt och väldigt uppskattat från vår sida. Visst blir man bara lite så där sugen och längtar lite mer när man ser sådana här små sötingar...



Tack snälla Therese för mössan och vantarna :-)


Höstfärger Hemma hos mig.

Många förknippar hösten med murriga färger, men inte jag, inte i år. Jag har märkt att jag tröttnar ganska fort på sådana färger. Det blir för mörkt och jag vill gärna ha ljust runt omkring mig.

Jag surfade in på Call it Design och klickade hem ett vitt Koziol Babellfat till skänken i vardagsrummet och hittade nämligen ett litet sött Babellfat i orange som jag bara inte kunde motstå. Så här hemma i vardagsrummet åkte det gröna ut fortare än kvickt och fick ersättas av lite ORANGE. Lite smådetaljer fråm mitt vardagsrum.



(Bild: Privat)


En hylla på plats!

Här hemma händer faktiskt inte så mycket, det liksom tär på både ekonomi och kroppen att vara sjuk. Graviditeten börjar som sagt sätta sina spår men även en förkylning tar musten ur mig just nu.. Men jag fortsätter ändå att läsa mina favoritbloggar, vilket jag nog måste uppdatera här på sidan. Jag upptäckte att alla mina bloggvänner inte finns med som länk. Men snart så, Ni måste ju också få ta del av många inspirationskällor men också underbara bloggare.

I alla fall fyndade jag en stringhylla på loppis för oförskämda 80 kronor, ibland funderar man om man ska vara snäll och tala om dess rätta värde men jag höll tyst... Ska nog försöka ta mig dit igen för jag kan faktiskt avslöja att jag hittade många fina saker som jag vill ha och som har många potential.. Mmmm, återkommer om det senare.

Stringhyllan fick i alla fall en given plats hemma, bredvid spjälsängen! Tanken jag haft sedan start är en hylla bredvid babysängen för att kunna ställa saker som tillhör barnet i närheten så vi slipper ränna runt i hela huset och söka efter sakerna.. Till att börja med så ska jag införskaffa eller jag ÖNSKAR mig Cult Designs Minimonster nappburk så jag kan hålla reda på alla nappar.



(Bild: Privat)



(Bild: Privat)

Tror jag ska ta mig en tur till Svägerskans arbetsplats, Örnsköldsviks härligaste blomaffär "BLOMMAN" i Själevad. Där kan jag strosa i evinnerlighet och bara supa in alla intryck och den inspirationen butiken ger... Sweet!




35+2

Åhh, hela 35 veckor har jag nu hunnit passera och avverka av graviditetens alla 40. Så det innebär att det är nu cirka 3 veckor kvar till bebben kommer om vi i vår familj får som vi vill.

Jag ska iväg till barnmorskan idag och göra min sedvanliga kontroll. Har ju som sagt inte världens bästa värden gällande järn och blodtryck så vi får väl se vad som är i görningen idag!!

Så här ser magen ut just nu.



(Foto: Privat)

Jag är med och tävlar!!!

Just nu är jag med och tävlar om två muggar från Lovisa Burfitt inne hos finaste Dessi på Home and Desire i samarbete med Call it Design.



(Bild: Home and Desire)


Kika in på hennes blogg och var med och tävla du med!!


Sängen...

blev så här med det nya påslakanet som jag beställt hem. Blev så mysigt med stjärnorna och nu saknas bara filten (den fina labanfilten) och en mysig snutte/nalle (också laban).

Jag tyckte så mycket om den randiga filten så jag tror faktiskt att jag bara måste ha den.. Fast jag skulle behöva lite färg annars ser väl bebisen svart/vitt till slut. Högt på önskelistan står faktiskt Gunilla Axéns filt i grönt, gärna med moln eller grodor. Men den får väl hamna i vagnen som världens bästa vän dök förbi med idag..





(Bild: Privat)


Babykorgen

Här kommer äntligen lite bilder på babykorgen med hjul. Den är så praktisk när man kan ta med sig den lille vart man än går.
Den har fått lite nytt tyg och nya sängkläder, så småningom ska vi väl även sätta upp en mobil med lite färg för att stimulera det lilla knytet.



(Bild: Privat)


Min mage!

Efterfrågan har varit stor på min mage och nu visar jag den. Idag är det som saggt 34 fullgångna veckor och jag entrar v35. Härligt att se målsnöret nu. Det sparkar för fullt och den lille har tyvärr varken vänt sig eller fixerat sig så det är fortfarande väldans tungt att andas och röra sig.

Mitt påslakanset som jag beställt till spjälsängen har äntligen kommit och ligger just nu i tvättmaskinen så inom kort kommer ni att få se den färdiga sängen som bara väntar på ett litet knyte. Vi har även gjort i ordning en babykorg där den lille kommer att få sova den första tiden. Det är så otroligt smidigt att ha en säng med hjul på för då kan man flytta runt den lite som man vill. Praktiskt på natten då man vill ha sängen nära så man slipper kliva upp och gå så långt vid varje amning.

Bilder på sängarna kommer inom kort... Men så här ser magen ut just nu i alla fall..




Sorry, men min kamera är INTE min bästa vän just nu!! Taget med mobilen :-)


Nu är det klart!!

Lyckan är stor för oss norrlandsbor, IKEA ska etablera sig i Umeå vilket endast är 10 mil från oss i Övik. YEaY! Det innebär fler resor till Umeå och färre till Sundsvall. 7 mil kortare väg till IKEA är stor skillnad. Inte för att jag tror att man handlar mera men jag tror definitivt resorna blir flera när man kan åka och småhandla när man behöver.

"Under tisdagen har Ikea skrivit en så kallad avsiktsförklaring med kommunen gällande byggandet av ett varuhus i Umeå. Det rapporterar Västerbottens-Kuriren på nätet.

I samband med presskonferensen i Umeå nu på eftermiddagen har Ikea bekräftat att det är Entré Syd som är aktuell som lokalisering i Umeå."

Informationen är hämtad från Örnsköldsviks Allehanda.




Ska bli så spännande att se när detta stora varuhus står färdigt, hela varuhuset kommer att bli ca 40 000kvm stort!! Åhh vad jag längtar!


Och jag då..

blir bara tjockare och tjockare. Tyngden börjar kännas på, ryggen värker och andfåddheten är bara förnamnet på hur jag mår. På onsdag går jag in i vecka 35 och det känns faktiskt skönt att man börjar se slutet på det hela. Eftersom det blir kejsarsnitt så kommer jag att föda en till två veckor innan så det betyder att jag har bara 3-4 veckor kvar drygt.. vilket känns så otroligt skönt.

Det som händer här just nu för mig är i stort sett viloläge, men man märker på resten av familjen att det är svårt att förstå och hantera det som inte syns. Jag är pigg men trött, jag har ont med det syns inte. Jag går som en pingvin för att fötterna, benen och fogarna värker. Men jag klagar ändå inte, jag gör det jag orkar men jag ser fram emot en lång ledighet. Men jag tror att resten av familjen tror att en graviditet är busenkel!!

Detta händer i v 34

Testiklarna trillar ner. Om det är en pojke håller barnets testiklar nu på att sjunka ner i pungen. Ibland händer det att en eller båda testiklarna inte hinner inta rätt läge innan födseln. I detta fall kommer barnets testiklar förmodligen att sjunka ner i pungen före ettårsdagen. Om barnets pung verkar onormalt stor direkt efter födseln är detta inget att vara orolig för. Svullnaden beror på extra vätska och kommer att försvinna efter cirka en vecka.

Ingen plats över. Barnet rör sig inte så mycket längre, främst på grund av det trånga utrymmet. Men det kanske inte känns som om det har lugnat ner sig, för nu när det är så stort (omkring 2,1 till 2,3 kg och 39 till 41 cm) kan du känna dess minsta rörelse. Eftersom barnet ligger precis vid livmoderväggen kan du nog till och med gissa vilken kroppsdel (fot? armbåge? arm?) som sticker ut.

Blåögd bebis. "Gissa vilken ögonfärg jag har nu?" Oavsett vilken ögonfärg ditt barn kommer att få är ögonen just nu blå. Pigmenteringsprocessen i barnets regnbågshinna avslutas inte förrän ögonen har exponerats för ljuset flera veckor efter födseln. Den slutgiltiga ögonfärgen kanske inte visar sig förrän om flera år.

Din graviditetNär är det dags? Med bara några veckor kvar är det bra att känna till hur värkarna yttrar sig. Förlossningsvärkarna är olika från kvinna till kvinna. De vanligaste symtomen är dock regelbundna sammandragningar som kommer med allt kortare intervaller, värk i nedre delen av ryggen, magkramper som påminner om mensvärk samt att vattnet går (fostersäcken spricker) eller att det kommer ett blodfärgat slem från slidan, vilket betyder att livmoderhalsen har börjat utvidgas. Tänk på att dessa symtom inte nödvändigtvis behöver betyda att du har förlossningsvärkar. Man kan få dessa symtom flera dagar, eller till och med veckor, innan man verkligen ska föda. Låt barnmorskan avgöra. Om du har några av dessa symtom ska du ringa till förlossningsavdelningen för att få råd. (Info: Pampers)


Snart smäller det...

Måndagen den 12 septemberöppnar Lagerhaus sin webbshop. Sweet, yes, helt perfekt för oss som faktiskt har en bit att åka för att fynda i butiken. Vi har 17 mil enkel väg både till IKEA, Lagerhaus och alla bra butiker. Fast det kanske är bra, man hade väl varit ruinerad om det varit närmare eller så hade man köpt mindre struntsaker och satsat på det man verkligen vill ha i stället. Jag vet inte....
'
Men jag hittade lite fina saker när jag ar in och kikade lite i webbshopen så här innan premiären och jag tänkte ge er en liten sneakpeak..



Som ni ser så kommer det att finnas lite allt möjligt, men den som varit in i butiken vet att det finns allt möjligt i butiken också..


Håll till godo och glöm inte att hålla utkik efter premiären!!!



RSS 2.0