Gott Nytt År!



Ett gott nytt år vill jag önska er alla! Nu blickar vi framåt för ett bra 2011 och fler fantastiska möjligheter!!

Vill även passa på att tacka alla Ni som läser och följer min Blogg, Ni är helt fantastiska och till er önskar jag ett alldeles speciellt Gott Nytt År!!

Passa på att tycka till om vad ni vill läsa under 2011, skriv gärna en kommentar på vad du saknar eller vill läsa mer av!



Många kramar

Linda


7 proppar!

Sju proppar har jag gjort av med på två dagar, började med att en small, sen bytte jag en, sen en till, sen en till för att konstatera att något måste vara fel.. Allt drogs ur, trodde jag, i med en ny propp, den small, kolla runt i lägenheten, har jag missa att dra ur något? Rasmus taklampa drogs ur eftersom jag trodde felet var där, hittade ett uttag till som inte var urdraget, drog ur den oxå, bytte propp,
Ja, den höll!!
Pluggade i kontakterna, och så small det igen!! Hmmm, inte taklampan alltså, uteslutningsmetoden talade om att det måste ju vara kontakten som vi sist drog ur.. Sagt och gjort, drog ut den igen!! Proppen höll!! Bytte kontakt för lampan, eftersom ett test med en annan lampa visade att det måste vara fel på skarvsladden. Bytte ut skarvsladden och pluggade in lampan.
Pang!! Proppen small..
Gissa om det flög en massa skitord ur min mun!!! Bytte propp igen!! Den höll, tog den där *svärord*lampan och testade i ett annat rum med andra proppar eftersom 6A propparna tog slut, hmm!
10A proppar hade jag gott om!! Så i med lampan i ett rum på 10A, pang!!!
Yes!!!

Problemet löst, i med en ny propp och lamp*svärord* kastades långt ner i soptunnan!!!

Kontenta: Inga julstjärnor efter jul!!! Annandag jul= Jul slut!!!!! Haha!!



Så där med har julen pyntats bort och jag har nu bara två julgranar kvar som blir morgondagens problem!!!


Idag....

...kommer vi att ta med barnen hit, ett litet äventyr till de simmare vi har i familjen..






Kommer att bli såå roligt, med oss har vi våra vänner från Stockholm och Göteborg och barnen naturligtvis.. Så nu håller jag på att packa lite matsäck att ta med så vi kan njuta heeeela dagen!!

See ya!!



Måste bara visa!!

Det har varit mycket prat om Jul så här på slutet men jag måste bara visa er de söta tomtarna som kom och hälsa på på självaste julafton!! Nämnas bör att barnen helt plötsligt försvann, undra om de gick och köpte aftonbladet till morfar och farfar??


Inspiration Vardagsrum

Här kommer lite inspiration till vardagsrummet.



Måste säga att jag älskar verkligen tapeten i bakgrunden. Hur härligt kan det inte vara att få känna sommar året om inomhus!!



Härlig bild med rena raka linjer, välplanerat och genomtänkt i färg.



Denna bild är min favorit, tavlan, golvlampan, mattan, ja allt tilltalar mig!!!



Svart, svart svart, visst är det snyggt?? Måste bara gilla fåtöljen och taklampan, eller hur?



(Bilder: Fogia)

Marin, lantkänsla, kanske ttill en liten sommarstuga i skärgården? Ja sommarstugan säger jag inte nej till!! Jag ser sällskapsresan framför mig när jag ser denna bild.. Såå mysig!







Funderingar kring Jul och Nyår!

Varje år har jag samma funderingar, varför firas jul till tjugonde knut? Jag har alltid ansett att julen är förbi dagen efter annandag jul, då är jag måttligt less på alla julsaker och skulle mer än gärna stöka undan julen för att dekorera Nyåret fint istället.. Nyår för mig är svart och silver, långt ifrån all traditionell röd/grön jul man kan komma.. Nyår är festligt tema och det kan jag inte förknippa med traditionell jul.. Jag vill ha pompa och ståt, vackra glittriga saker för att fira att det nya året är på ingående.

Igår plcokade jag bort en del av det, förmår mig inte riktigt att ta bort tomtarna och stjärnorna i förnstret ännu eftersom det är något speciellt för min sambo, så de får väl stå kvar till nyårsdagen i alla fall. Men alla jul dekorationer i ljusstakarna har åkt, några bokstäver och gardinerna i köket är bytt. I övrigt har det inte varit såå mycket julpynt här hemma. De är just bara tomtarna kvar och fönsterbelysningen men de kan jag väl stå ut med.. (har ställt ihop dem så de bara står på två ställen numera)

Nu blir det pynt i svart och silver i stället.. (Inte så olikt min åretom dekoration)..

Det är bara två dagar kvar till nyår, hur tänker du fira och hur tänker du pynta?

Har du tips på fina nyårsdukningar??

Här är mina favoriter:


(Bilder: Google)

 Ni kan väl aldrig ana ett visst mönster i mina favoriter.. Hmm, tror jag är lite enögd!! Haha!


Mellandagsrea!

Överallt både på stan och på nätet skyltas det för fullt med mellandagsrea. Vissa saker kan man bli riktigt lurade på, det gäller att vara uppmärksam. Jag har märkt på vissa affärer att ordinarie pris höjs för att sedan sätta en procent rea på det.. Så i många fall blir det faktiskt inget billigare än om man köper det innan eller efter rean.. Sånt irriterar mig.. Är det rea så ska de vara rea..

Under årens lopp har man blivit nästintill expert på att fynda på rea, har nästan stenkoll på priser och försöker hitta tidlösa kläder och interiörer. Ibland är det omöjligt men skam den som ger sig, eller hur?

Har skummat lite på nätets alla mellandagsreor och hittat lite fina saker som jag tänkte tipsa om..


Bodums kaffemugg med silikonhölje så man inte bränner sig, finns i många färger och är riktigt snygg.. Just nu 2pack 149:- (269:-)



Flowerpot lampan från Vernon Panton i vit och röd till ett bra pris.. Snygg?

Endast 2999:- (3220:-)




3pack skålar från Rosendahl 369:- (399:-)


Norrmann Copenhagen Watch Me, såå läcker!! 390:- (420:-)

(Bilder: Danskdesign)


Wave skålar 2pack från Menu 199:- (329.-) Ljuvliga skålar!!


Ittalas mugg Origo 109:- (129:-) Älskar ränderna på denna!

(Bilder: Interiör och Designlagret)


Ett axplock av det jag skulle kunna tänka mig här hemma, hade jag inte haft en hel uppsättning av FilippaK muggar i varierande design hade jag nog kunna tänkt mig Origo muggen.. Vernon Panton lampan Flowerpot i vitt hade nog kunnat få en plats här hemma oxå, fast inte just nu!! Lägger till den på Vill Ha listan :-)


Nu är det bestämt!

Boka upp den 23 januari för ett riktigt Inredningsparty.. Jag kommer nämligen att hålla ett party från Innerum och naturligtvis är alla som vill välkomna förbi!! Ju fler desto roligare..

Innerum har de mest otroligt fina sakerna, det finns väl ingen som har missat krukgubbarna som inte finns att köpa här i stan. Eller molntabletterna? Ja riktigt fina saker har de och jag lovar att det kommer bli en fantastisk kväll där ni kan lmma och känna på inredningsdetaljer tillsammans med gott sällskap!! Låter det skoj? Hör av dig till mig om du vill vara med!



Detta är lite av deras utbud. För att se mer klickar du HÄR


Titta vad fint det blev!

Se va bra det blev med den fina lampan jag fick. Fast jag tror att det kommer att bli ett köp av två till och sätta ihop dem. Köpte även en dimmer till så jag kan dimra ner skenet lite på kvällen och det blev såå bra.. Ut med en Clas Ohlson lampa och in med en annan..! Bör jag nämna att Clas Ohlson har det mesta!! Älskar den butiken...


(Bild: Privat)



(Bild: Clas Ohlson)

Dimmer 39:- (49:-)

Lovin´ Things!

Jag tror jag sitter mer vid datorn nu än jag gjort på väldigt många år, men å andra sidan har jag hittat något jag tycker om och det är inspiration och idéer. Jag älskar att pyssla och göra om hemma, har alltid gjort ändå sen jag var liten så har jag möblerat rum och flyttat runt saker och ting. Ingening har stått på samma plats någon längre stund förrän nu. Men nu har jag hittat andra saker att förnya här hemma och det tycker jag om.. Ett rum kan förändras så mycket bara att byta de små tingen, bara en annan färg gör stor skillnad..
Letar alltid efter nya saker och nya idéer till både mitt och ditt hem.
Här kommer lite inspiration från MissLo, en sida för det trendiga och stilrena hemmet.. Den avskalade inredningen med känsla för metall och industrin..



(Bild: MissLo)

Plåthylla: 4295:-
Pall i plåt: 895:-
Korgar i Zink, fyrkantiga: 125:-
Bordslampa: 1495:-
Ljusstakar: 395:-
Glasklocka: 170:-

Visst är deet ganska snyggt när man ser en helhet! Det finns så mycket annat snyggt i den butiken också så det är definitivt värt en titt!


Så här blev det!!

Efter bytet av den dublett jag fick i julklapp har jag nu kompletterat i badrummet, blev bra med lite färg där inne, eftersom när de bytte handfatet blev det så vitt. Riktigt bra när man änligen slapp den bruna trasiga kommoden. Nu är det ljust, fint och stort där inne, och vad passar inte bättre då än Cult i min favoritfärg.



Passar bra då man kan byta med köket när man vill förändra lite, hela kollektionen är svart i köket och blev precis som jag ville ha det.. Very Nice!!



Två kompletta uppsättningar, kan man vara mer nöjd!! (Bortse från det otroligt fula kaklet i bakgrunden..)

Favoriter!


Det finns så mycket fint att titta på ute i näthandeln, en sida som jag har fastnat väldigt mycket för, är Urban Living. De har i princip allt man kan tänka sig.. Lite materalistisk är man nog allt som inte kan få nog av att titta runt.. Trixet för att inte göra av med alldeles för mycket pengar ät att sukta, vänta en vecka eller två innan man köper för då har man hunnit tänka både en och två gånger om man verkligen behöver det..


På Urban Living har jag några favoriter som är både snygga och praktiska...


Väckarklocka!!






Hade gärna haft denna framför den öppna spisen i läsrummet, gärna tillsammans med en fejkbrasa, en god bok (Inredningstidning), ett glas vin och en ostbricka! L-O-V-E!!


Lampa!

Åhh, jag glömde bort den otroligt fina lampan jag fick av syster och bror, en gå-bort gåva. Jag glömde också bort att jag faktiskt fick lite nya sängkläder, lakan, från mor och far, det behövdes :-).
Har inte riktigt bestämt mig för var lampan ska sitta ännu, funderar på att kanske sätta den i ett hörn med två till eller om jag ska byta ut taklampan i  vardagsrummet mot denna.. Fast å andra sidan är jag ju med och tävlar HÄR om en hållare till just denna lampa..




*Blink*, *Blink* Petra!!


Mina Julklappar!!

Igår var det som sagt julafton och det var en helt otrolig dag.. Jag måste ha världens bästa familj, jag fick det jag önskade mig mest av allt och det är ganska otroligt. Såå Kul!

Vi firade julen hemma hos oss i år så det blev en del fixa och dona innan vi var färdiga och det kändes när kvällen var lver men jag tycker så mycket om att bjuda in folk på mat. Jag älskar att ha människor runt omkring mig.. Jag kan säga att vi var i alla fall proppmätta innan kvällen var över, det sämsta med det hela är att man äter alldeles för mycket av det goda....

Detta fick jag i julklapp i år:



Ett nytt köksbord och stolarna fick jag tidigare som en tidig julklapp av min sambo.. Bordet fick jag av mina föräldrar. Gissa om jag är superduper nöjd!! Såå lycklig!!!




Och det efterlängtade Koziol Babell fatet av min kära syster och bror..



Cults kökset fick jag av svärmor och svärfar! Love it!





Fick en dubbel uppsättning diskmedelspump, det blir ett byte till en tvålpump till köket och en tandborstskub till badrummet. Den andra uppsättningen fick jag av min sambo.. Har jag inte världens bästa familj så säg...



En ny disktrasa, i mina färger, fiint. Pluring fick jag också av min syster och bror.. Åhhh!


Och till sist, av svägerskan fick jag nya manschetter till Cult ljusstaken, kommer att bli såå bra här hemma.. Helt mina färger!

Jag kan inte ha haft en bättre jul! Jag är så nöjd, tack!! Helt otroligt! Jag hoppas alla har haft en bra julafton och jag önskar er alla en god fortsättning på julen..



Ojj vilken störtdykning!

Lite nyfiken är man ju allt på hur många som läser bloggen. Så ibland är man inne flera gånger om dagen och kollar bloggstatistiken bara för att se om inläggen jag gör genererar läsare.  Men jag tror att det nalkas jul och bloggläsarna har fullt upp. För oj vilken störtdykningen bloggen gjorde igår!! Eller var jag såå ointressant, haha!

Nej, generellt så tror jag att bloggarna runt om i världen har fullt upp så här inför julen, allt julpyssel som ska hinna göras, all mat som ska lagas och alla julklappar som ska slås in..

Men nog är det härligt ändå med julen och allt stök som pågår i varje hus och hem..


Så kära vänner, bloggläsare, jag önskar....


Mera Poster!!

Jag har som sagt lekt lite här hemma med att göra egna posters och jag kände för att göra något personligt och uppskattande för barnen. För mig är barnen hela världen, därför tycker jag också att deras namn betyder något för mig. Jag har gjort några posters som talar om för dem hur jag ser dem och hur underbar de är för mig.. Detta är en liten reminder till dem att reflektera över när de blir äldre men också när jag blir arg.. Hmm! Eller Irriterad rättare sagt...





Kommer små småningom att bli tavlor till deras rum, hoppas de uppskattar dem lika mycket som jag uppskattar dem.. Mina älsklingar!!

Det är lite kul att göra något personligt till någon man tycker om.. Fler posters kommer säkert att göras här hemma, med lite mer inspiration kommer de på löpande band misstänker jag, hihi!


Shabby Chic!!

Den gammeldagsa stilen i vitt med känslan av gammalt kallas för Shabby Chic, för mig representerar det romantik. Mysigt och hemtrevligt är det.. Det finns många som köper gamla möbler på loppis och målar om dem matt vita och slipar upp en nött känsla i hörnen för att få dem att se riktigt gamla ut.
Åh, det är såå fint med den stilen.. Såå mysigt!

Hät kommer lite inspiration på just Shabby Chic...













Åhh, hur söta är inte dessa små sängar vid sänggaveln :-)



Där kryper jag gärna ner!


Julgåvor/Pyssel

Ibland brukar man ta med sig en gåva till värdinnan när man är bortbjuden. Många gånger stårman på affären och funderar, vad ska man köpa? Jag har alltid samma idétorka  när det gäller gåvor och det brukar alltid sluta med antingen en amaryllis, julstjärna eller en chokladask.. Visst, det är inget fel i det, det är väldigt uppskattat men ofta vill jag ge något mer personligt och genomtänkt..

Varför inte göra något speciellt, om man har tid över vill säga.. Här kommer lite inspiration på Ge-Bort gåvor så här i jultid..



Ett lågt fat med kapade amaryllis, ett annorlunda och trevligt alternativ..



Ett fint tulpan-arrangemang, röda i jultid :-)


Lite granris med en snygg blomma och lite dekorationer..



Eller varför inte lite dekorerad frukt som doftar underbart.. Härligt.. och snyggt!!


Det känns alltid mycket roligare att ge bort en sak man har lagt ner lite tid på, men har man inte tid att arrangera något personligt så är det ändå tanken som räknas i slutändan.. Eller hur?

Annars är det ganska trevligt att piffa upp det egna arrangemanget eller fruktfatet hemmavid!


Vårens nyheter!

Nytt för våren 2011 är ju som ni vet vid det här laget både päls och natur. Men det är inte det enda som står för våra fötter inför våren. Vi kan se många andra nyheter såsom Mosaik, batik och blåa färger i kombination med randigt..

I vissa avseende håller industrialismen i sig. Som tex industritaklampan är här för att stanna, i alla fall ett tag till. Men även textilier med tydliga budskap...



Lampa: Studio St Paul



Kökshandduk: Hemtex


Bord: Åhlens


Taklampa: Studio St Paul

(Bilder: HusoHem)


Världens dyraste Julgran!!

"Här är världens värdefullaste julgran.
Pyntad med diamanter, pärlor, guld och rubiner tronar trädet i en lobby i Förenade Arabemiraterna.
Värdefullast i trädet är ett par diamanter för 3,5 miljoner dirham - drygt sju miljoner kronor."

 Häftigt med en sån dyr julgran, nog skulle jag kunna tänka mig bara ett par julkulor och lite glitter så skulle jag vara glad, det hade nog täckt mina utgifter ett tag framöver!!




Julgranen står i en hotellobby.. Om de har en gran för 7 mille undrar jag vad ett rum kostar!!

Julstök!!

Egentligen äter inte jag kakor, bullar och sånt, men jag tycker ändå det hör julen till att ha kakor och bullar som doftar nybakt på självaste julafton..
Just nu står bulldegen på jäsning och min bästa dotter har fixat kokostoppar som står i ugnen.. mums!



Hela dagen kommer att tillbringas vid bakbordet här hemma.. Gissa vad det blir mer?




Visst ser det smarrigt ut??


Snygga saker!

Surfade in på Tove Admans hemsida, där hittade jag lite fina saker som jag tänkte dela med mig till er.




Fler fina saker av Tove Adman hittar ni HÄR


My New Haircut!!

Min morgon har tillbringats hos Frissan, har inte varit hos Frisören sen 23 Dec 2009???? Ja ni läste rätt, nästan ett helt år sedan sist... Jag har låtit håret växa, eftersom jag inte visste hur jag ville ha det så igår kväll var det långt, nu ser det ut så här.



Från morsa med två gardiner, till detta!! Så sjukt nöjd, har hittat världens bästa frisör och nu ska hon sluta!! Kommer att sakna Mia!!!


Saker att titta lite x-tra på!!

Vissa saker tycker jag bara om, såna jag titta i evinnerlighet på men som jag aldrig skulle köpa själv, eller jo kanske nån gång i framtiden.. Men några av dessa saker är faktiskt både häftiga och snygga..Tex:

Voodoo Knivstället
 
Som finns i flera färger, nånting jag definitvit skulle vilja ha! Läcker eller hur?


Eller Nest Shoe Rack från J-me, en favorit som jag gärna skulle vilja ha till alla skor här hemma!!


Fast Float MAgazine Rack, också från J-me är inte så dum den heller!! Skulle passa bra i vardagsrummet till alla inredningsmagasin..

(Bilder: Roliga prylar)

Kanske tomten tycker att jag varit tillräckligt snäll för att ge mig en fin julklapp! Hmm... Får kanske äta lite mer pepparkakor innan julafton!!


Tävling!

Jag är med och tävlar inne på DesignInsight!! Det stora priset är en Mini-Hayman.. 



(Bild: DesignInsight)

En kanonsnygg lampa som skulle passa perfekt i mitt sovrum när jag har renoverat klart!!

DesignInsight kan ALLA vara med och tävla oavsett om du har en blogg eller inte, ta en titt in och tävla du med!!

Länk till tävlingen:  TÄVLING!!!!

Tävlingen pågår till Trettondagsafton kl 23.59!!!

Plexi, love!!

Blev lite faschinerad när man ser vad otroligt mycket som kan göras med just plexi!! En genomskinlig inredning i plast, hmm. Kul måste jag säga..

Interiör och Designlagret hittade jag lite roliga saker i just Plexi,


(Bild: Interiör och Designlagret)

Som denna Barbara Bowl från Myrica Design. Snygg? Tycker jag i alla fall, tycker om mönstret..


(bild: Interiör och Designlagret)

Skohylla från Interstil....

Eller hatthyllan också från Interstil via Interiör och Designlagret..


(Bild: Interiör och Designlagret)

Eller kanske ett litet smyckesträd, eller bara en snygg dekoration!!




(Bild: Interiör och Designlagret)

Snygg är i alla fall denna tupp, Helt i Plexi och smått häftigt!!

Omgjorda loppisfynd!

Göra om,  göra nytt!
Jag är en sån som gärna gör om saker och ting för att passa mig. Som tex vardagsrumsbordet jag har hemma och är omgjort av ett gammalt teakbord. Jag pysslar gärna om och hämtar inspirationen från många andra. Vill inte härma utan skapa en egen sak av en idé.

Tittade lite på Styleroom och hittade ett riktigt häftigt album som jag gillar jättemycket.. Vilken inspiration!!

Här kommer några bilder från albumet:



Restaurerade möbler som Ave hittat på loppis. Riktigt snyggt måste jag säga.. Vill ni se fler bilder på möbler kan ni göra det HÄR..

Åhh älskar verkligen den här typen av inspiration..

 


Mina färger!

Det är mysigt med julen på sättet att skenet från granen ger en mysig julstämning. Men nog är det skönt när allt är som vanligt!

Jag älskar grönt som sagt.. och i vardagsrummet är det svart och grönt som gäller, igår visade jag er Willowtyget som jag tycker så mycket om och som jag har funderingar på att sy en kappa av. Måste ju därför visa en bild av vardagrummet för er att fantisera.. Men visst hade det blivit bra med en kappa?



Eller så kanske man ska slå på stort och göra öljettlängder i samma tyg? Hmm, ibland måste man fundera.. Vad tycker ni?


Posters!

Igår kväll satt jag och knåpade lite själv, försökte göra lite egna posters!! Det är inte så jättesvårt bara man hittar egna saker som blir personliga!

Lite roligt var det faktiskt ändå och denna är jag jättenöjd med!!


Ttestade även att göra ett alfabet till barnen, blev också väldigt nöjd med den, nu kan man bara skicka iväg dem på tryck så kanske barnen får varsin lite senare!!


Ingen vanlig dag!

Idag är ingen vanlig dag för det är faktiskt min brors födelsdag!  Som den snälla syster jag är, står baket i full gång för att han ska ha en tårta att bjuda på!  Fast det blir ingen tårta!! Det blir en sån här



Haha, de är inte riktigt färdiga ännu!! Bara botten än så länge, men de är lite för varma just nu för att kunna fortsätta!! Håll utkik om ett tag kommer fortsättningen!  Mums!!


Fantastiska saker!

Har ni tittat in på Carlssons Interiör? En butik med massor av fina saker som passar alla.. En stor favorit för mig är Karin Mannerståhls Busungar. Fast jag måste säga att medicinlådan i zink kommer inte långt efter... :-)


Här ser ni några av alla de saker som jag tycker om i butiken!!




(Bild: Privat)


Alla sakerna från Carlsson Interiör hittar ni HÄR


Mina poster!

Så här inför jul när man ska välkomna alla sina gäster så ska de välkomnas ordentligt..!
Införskaffade några riktigt fina posters, love them!! De fick ersätta mina tavlor i hallen!! Välkommen in!


Jul med Ernst

En vecka kvar till Julafton och nu börjar julstämningen spridas ordentligt. I hemmen bakas det fikabröd i alla de olika slag, knäcken kokas och Julskinkan börjar förberedas. Det är nu stressen börjar ta fart, helt plötsligt inser man hur otroligt mycket man har kvar att göra inför julen! Många gånger undrar jag varför man ska bunkra upp så mycket bara inför julen. Handlar det bara om traditionen?

Jag stannar upp och för första gången är jag inte ett dugg stressad inför julen, trots att vi faktiskt ska ha julafton hemma hos oss i år. Det blir vad det blir!!

Jag ger er istället en bild på Ernst fina ljusstakar!! 







Njut av julen, tänd ljusstakarna, sätt på lite julmusik och ta det lugnt. Det ska jag!


När julen är förbi!

Det finns lite saker jag skulle behöva när julen är förbi, jag älskar kuddar, textil i alla de slag och efter jul vill jag nog förnya mig en aning gällande textilen hemmavid..

Tror nog att jag fortfarande vill köra den grön/svarta stilen även efter jul men i lite "förnyad" stil.. läs tillägg i stil, hmm..

Vi har som sagt ganska höga fönster i alla rum hemma och jag funderar smått på att skippa paneler för ett tag och testa en kappa bara.  Tycker om tyget Willow och funderar skarpt på att sy en kappa till vardagsrummet av det... Kan nog bli ganska bra tror jag, med lite nya kuddar till det så blir det nog perfekt!! Hihi!


(Bild: Åhlens)

Tyget Willow från Åhlens, visst hade det blivit bra med en kappa i detta tyg!! Helt klart mina färger, inspirationen kommer från Petra på DesignInsight och hennes fina "fondvägg" bakom Tv´n. Hela hennes hem är såå otroligt fint..


(Bild: Åhlens)

Helt klart är denna kudde så snygg.. Tycker om!!


(Bild: Hemtex)

Oddbirds är också en klar favorit, hade gärna velat ha den med, vet inte vart men nog finns det säkert plats nånstans hemma!!


Inspiration!

Luminate har designat en kollektion av både lampor och vaser i aluminium. Riktigt snygga som jag gärna skulle göra plats för hemma..

Kanske bredvid Tv´n i vardagsrummet?


(Bild: Privat)

Svårt att inte tycka om dessa som är stilrena och enkla i designen men ändå väldigt annorlunda.. En riktig utstickare.. Finns på Varunik för endast 1095:-


En dag kvar!

Nu har jag bara en dag kvar på jobbet innan jag tar jullov. Det känns ganska skönt med två veckors ledighet så här inför julen och nyår! jag borde ju hinna alla julbestyr färdigt, nu har jag snart inga ursäkter.. Barnen på skolan och jag har all tid i världen att fixa det som ska göras hemma innan julen tar sig an på riktigt här hemma.

I butiken där jag har jobbat de senaste månaderna hade vi äran att dekorera ett bord inför nyårshelgen. Tanken vara att skapa en inspiration till kunderna på festtema. Jag gillar ju färg så här på hösten och vintern, men inte för mycket och gärna i samband med antingen svart eller vitt som bas. temat för nyår fick därför gå i svart, silver och Rosa.... Very Nice!! Blev riktigt bra och vi fick en otrolig respons från kunderna.. Det är positivt..



Visst ser det riktigt bra ut?? Love it!!


Vill ha!

En liten blogg paus på lunchen!! Det finns så mycket som jag skulle vilja ha här hemma. Min önskelista börjar bli otroligt lång och man önskar pengarna kunde växa i plånboken av sig själv bara.

Sovrummet ska göras om nu efter jul och mina planer för rummet har funnits ett tag nu. En av de saker som jag tänker införskaffa när rummet är klart är denna:


(Bild: Länna Möbler)

Med en monterad ljusslinga bakom. Perfekt både som prydnad men också för att slippa alla kläder på golvet. Hmm.. Ständigt problem här hemma.... Visst är den snygg?

Underbara rum!


Tänk vad mycket ett golv egentligen gör för ett helhetsintryck. Hemma har vi många rum med plastgolv. inte smickrande för fem öre och absolut inte snygga golv heller. Allt annat hade varit bättre än de vi har nu! i hallen hade jag gärna sett en slipning och ett vitmålat golv eftersom hallen är så pass mörk som den är. Alternativt ett vitlaserat. I kök och sovrum ligger ett mörk trägolv högt på önskelistan.




(Bild: Alltombostad)

Ett mörkt trägolv av detta slag hade varit fint.



(Bild: Villa Varm)

Eller ett svart, mustigt trägolv hade också passat bra! Ett trägolv är charmigt av de slaget att det känns rustikt och äkta.


 
På Vi i Villa hittade jag riktigt fina bilder på golv i modet för Vintern 2010.

Trenden med mörka golv fortsätter, men även riktigt ljusa golv är på gång. Något som kommer jättemycket är ekologiska och miljövänliga material, som bambugolv.




Ett kök med vita trägolv känns rustikt och gammeldags, här i kontrasten mot högblanka vita skåluckor. Ger en modern känlsa med ljus och öppenhet.

Tarkett lanserar nästa generation trägolv med pärlemor, glitter och metall-ytor – avsikten är att ge hemmet en ny dimension av glamour.

Det finns ett ökat intresse för lite nya mönsterbilder och lasyrer men fortfarande helst med ek som bas. Olika typer av vitlaserade golv har ökat men även mörka lasyrer som svart, grått och brunt säljer. Vintagetrenden har också nått golven. Här handlar det om golv som genomgått processer för att se slitna ut.


Hmm, nån gång i framtiden kanske man tar sig i akt att även förnya ytan man går på för att öka helhetsintrycket.. Ibland känner jag mig ganska trött och less på det alldagliga furu träparketten som genomsyrar i stort hela lägenheten, men å andra sidan känns det så mycket bättre med det än plastgolven som är slitna och ligger i övriga rummen.


Tapeter i nya dimensioner!

Jag älskar tapeter och gärna väldigt mönstrade, glada tapeter. En tapet ska vara rolig och spännande att titta på.. Men det får inte bli rörigt! Lagom är bäst, här är några av mina favoriter..



Kombinera olika färger eller olika mönster på tapeterna, skapar en ny effekt av väggen. Gillar verkligen denna bild skarpt, stolar från Eames och lampan från Kartell! Love it!! Tapeterna är från Walldecor och heter Alice!



Tapetsera golvet med Blossom Kill av Tado, fungerar ungefär som klistermärken som man sätter på golvet! Snyggt, absolut!! Skulle jag gärna göra på mina tråkiga golv här hemma.. Piffar till ett alldagligt golv helt klart!



Ett grafiskt tryck på tapeten, perfekt för den som är less på alla blommor. Tapeten Elton skapar en labyrintkänsla och den kommer från Sandberg!!




Naturen är på väg in i våra hem, och mest troligt för att stanna ett tag. Träd, träkänsla, päls, ja allt som har med naturen att göra.. Tapeten Great Orman Street från Little Green är just en sån tapet som skapar känsla av naturen i hemmet!


Eller varför inte tapetsera taket? Lisa Bengtsson har designat en Paris inspirerad taktapet som heter Edith.. Den är en favorit.. 


(Bilder: Viivilla)

Nallen är ju barnens favorit, och varför inte tapetsera ett gosedjur på väggen.. Kommer från kollektionen Wallpaper Mini & Maxi... Den är ju bara för söt!

Tapeter skapar nya dimensioner i våra hem och tar fram våra personligeter och vår smak på ett ypperligt sätt.. En tapet kan säga mycket om en person och det är just vad ett hem ska vara. Personligt!!


Vinterkylan håller i sig!

-21 grader hade jag i morse när jag vaknade och täckisarna åkte på för första gången sen vintern kom. Burr! Riktigt kallt är det nu.. Ibland känner önkar man nästan att våren, sommaren och hösten kunde vara lite längre och vintern jättekort. En månad eller så....

Ger er en bild att drömma er bort i vinterkylan. Få känna längtan efter sommaren!!




(Bild: Plaza Interiör)


Sommar i skärgården!! Möblerna heter Skagalund och kommer från Ilva...

njut och längta till sommaren, precis som jag gör nu :-)


Julgranen!

Julgranarna har åkt fram och hemma hos oss är det fullt julpyntat just nu. Den bästa tiden är som sagt alltid innan jul när man kan njuta av alla dekorationer, men jag skulle kunna ta bort alla saker igen på annandag jul. Då är jag måttligt less och vill ha det lättstädat och organiserat igen.

I år slog vi till på en riktigt lyxigt glittrig och annolunda julgran. En metallisk grön med rosa och lila kulor! Hmm, här finns ingen tradition av rött och vitt i julgranarna..

Den vita julgranen har ni ju redan sett men här kommer i alla fall en liten uppdatering och en bild på den nya granen! (vi har 2) en i läsrummet och en i vardagsrummet! Tadaa...

Julgran nr 1




Och julgran nr 2...




(Bilder: Privata)


Bilderna gör sig inte helt till rätta här på nätet, den är mycket finare i verkligheten.. (skyller på min dåliga kamera)


Jabadabado....

...sa Fred Flintstone tycks jag minnas från tiden då man själv var liten och satt och såg på Fred Flinta!

Jabadabado har kommit och blivit en helt annan minnesbild för mig. Uppmuntrande färger och former för alla barn, spännande men enkla mönster som många gånger påminner om den gamla tiden men också den nya tiden.
Just nu håller jag på att inreda min lilla dotters rum! Ett rum på endast 4,5 kvm. Litet men otroligt charmigt. För hennes skull gäller det för mig att inreda uppåt väggarna men ändå inte för högt då hon fortfarande är väldigt liten. En liten utmaning att hitta saker som passar in på hennes rum då det inte får vara för stort men ändå ska svälja en hel del saker... (en tjej som sparar på allt)


 


(Bilder: Jabadabado)


(Bild: Bestkids)


Ett annat märke som jag ock¨så tycker om är Kids Concept. Coola saker till tuffare barn..
Från Kids Concept hittade jag denna som jag tycker är riktigt snygg, kommer kanske att komma hem till oss, inte till barnens rum, men för barnen att använda!


(Bild: BestKids)

Denna har jag som alternativ till sonens rum, försöker hitta en med döskallar, det skulle passa hans rum bättre. Gärna i grönt!!

(Bild: BestKids)

Märket "Star" från Kids Concept!!


Klockor!

Har inte bloggat under helgen eftersom jag har varit såå otroligt trött! Jag gick till sängs klockan 21.00 igår. det säger väl allt, annars brukar jag vara vaken till fram mot 01.00 innan jag somnar. Ibland är det faktiskt ganska skönt att bara ta det lugnt och lugna kroppen. Fast igår var jag trött av en anledning, jag stod och bakade tunnbröd i 7 timmar! Lovely med hembakt tunnbröd så här inför julen.. I år blev det test, ett tunnbröd utan vetemjöl och socker!! Smakade kanon....:-)

Denna klocka fick följa med mig hem efter jobbet i fredags! Riktigt snygg är den..




(Bild: Dynäsimport)



En svart naturligtvis!!


Lördagsmorgon!

Idag vaknade jag klockan 06.00. Har haft bättre mornar måste jag säga! Är inte så förtjust att vakna till världens dunkadunka..
Man önskar varje dag att man hade ett hus att pyssla om, slippa alla störiga grannar och bara få vara sin egen chef. Göra om som man vill men framförallt få känna lugnet. Stressen gör sig påmind varje dag och det träter på humöret!

Vill gärna ha ett Modohus av 70-tals variant! Dom husen har perfekta planlösningar, stora rum och många! Det gillar jag!

 


Ljus i hela huset!!

Fyndade idag på Strömsknallen! Fördelen med att jobba på affär är att man får syn på snygga saker medan man packar upp! Då har man ju all chans i världen att vara först att köpa innan det tar slut! Baksidan är att man blir otroligt fattig eller köpgalen! Har fått lägga lite band på mig! :-)





Såå snygga, eller hur?






Bytte ut mina röda siffror mot ett par i silver, man är nästan lite på gränsen till galen!! Men man måste ju ha en adventsstake i läsrummet också! Här kommer vi att duka långbord på julafton när hela släkten kommer på julmiddag! Hela 17st om alla kommer! Då inviger jag staken!! Hihi!

Den stora lyktan fick jag av min underbara syster bara för att jag är så snäll, men jag säger bara, ingen kan ha en sådan underbar syster som jag!! Helt fantastisk är hela min familj..
Den lilla är köpt på Jysk! Den är såå söt, eller hur? 


Mitt läsrum!

jag brukar ju inte läsa böcker eller dylikt, på sin höjd en tidning mellan varven. men det är så fantastiskt skönt att ha ett rum i huset som man inte använder så ofta. bara att ha ett rum man kan fly till om det blir för mycket eller som extra rum till julen! Jag älskar detta rum och valet av tapeten är avv skrikgaste laget, men samtidigt känner jag att då det är ett rum vi i vardagligen är i så spelar det ingen roll. Vi kan ju alltid tapetsera om när vi är less!





Ska beställa 2 nya fåtöljer till mitt läsrum! Så denna älskade raritet kommer att få sin plats i vardagsrummet, dock utan pall, den är redan demolerad till sitt ursprung! men fåtöljen älskar jag. hittade den på en loppis för tre somrar sedan, så den har fått ny färg och ny klädsel.

Det är denna fåtölj från Boom jag har bestämt mig för!





Min fondvägg, väldigt färgglad och vågad men än så länge älskar vi den!!


Smarta Prylar!

Innovationen är på topp ute i samhället och man kan börja se en trend att skapa nya funtionella prylar som dels underlättar vardagen men som också är är snygga till utseendet.





(Bild: Formodesign)

Från Formodesign kommer "Pluring" som är helt perfekt för disktrasan. Skulle jag vilja ha i stället för at disktrasan hänger över de båda hoarna och är dyngsur när man ska ha den PLUS luktar unket!! 

(Bild:Formodesign)

Jag är ju slarvern och totalt glömsk många gånger, den här hade nog passat perfekt hemma hos mig så jag håller reda på alla USB-minnen m.m. Allra helst nu när Examensarbetet ligger på en!!



(Bild:formodesign)


I badrummet i stället för dessa totalt värdelösa hyllor man har skulle jag kanske ha investerat i en Octopus och hänga upp alla schampoflaskor. Hmm, undrar om man slipper se att allt schampo ligger på golvet och flaskan är tom. Vardagen idag! Schampoflaskan står aldrig kvar på hyllan!


Jul 2010

Igår pyntade jag och barnen julgranen! Jag tycker så mycket om den vita granen som vi skaffade för några år sedan! Julmusiken spelades för fullt och barnen var helt i extas. Matilda har tjatat om att få klä granen sen första advent och nu kände jag bara varför inte! Vi brukar vara ganska tidiga med att klä granen eftersom den brukar åka ut precis efter nyår! Julen är ändå som bäst innan tycker jag! Den här väntan och längtan inför Julafton!


Göm mera!

Jag som person hatar verkligen saker som ligger och dräller överallt! Det jag oftast saknar hemma är bra och praktiska förvaringsmöjligheter. Ibnad önskar jag att det fanns ett hål i golvet där jag kunde hasa ner alla saker i så de försvann!

När jag köper ett hus kommer jag i alla fall att fixa i ordning denna förvaring!'



Bild (vitdesign.se)

Helst i alla trappsteg också!! Hihi!


Funktion och design är något jag tycker om! De ska vara praktiskt men användarvänligt! Som detta soffbord i skålformat utseende med lock och förvaring inunder!


Bild: (Bolia)



Bild: radhuslangan.blogspot.com
Forvara.se


Cool förvaring i liggande tunnor! Inget för mig, men snygg var den! Hade sett lagomt rörigt ut i min hall!


Trend 2011

Det är väl ingen som undgått att 40-50 talets teak och tygmöbler är tillbaka! Jag ser stringhyllan i var och vartannat hem men även teak i byråer, soffbord etc. Jag hade lite ågren när man såg trenden komma tillbaka och man inser att shit, jag som nyss målade om mitt vardagsrumsbord från Teak till vitt! Hmm! Gjorde ett fynd på loppis för 35 spänn och målade om det i vitt!! Ja, ja! Egentligen är det väl inte så farligt!! Finns säkert fler på marknaden om än lite dyrare idag!!


Man kanske ska ta sig en tur ut till stugan och hämta hem fåtöljerna också, hihi!

En annan trend jag ser är päls i samband med naturmaterial, gärna rå trä! Obarkat! Naturen har flyttat in i våra hem! Härligt!! En skön retrokänsla om än jag inte tror att jag kommer att anamma den till 100%. Jag trivs fortfarande för bra med vita möbler!



Härlig bild via Bolia!!


Lovely!

Denna damp ner i brevlåda igår! Helt fantastiskt att få en skön inspirerande tidning ner i brevlådan. Härliga reportage!

De fyra årstiderna från Danmark, Norge, Finland och Sverige och Trend 2011 är bara några av de underbara artiklarna som fanns att ögna igenom!









Från Sagaform kommer denna ljusstake Mekano Designad av Jon Eliasson. endast 299:-
Den består av fyra delar som du kan sätta samman i princip hur du vill! Finns även i svart! Me like!! Yeay!!


En sådan skulle man ju vilja ha!! Hihi!


Artek

Ni har väl inte missat Artek.fi? Artek är ett företag som skapades av Alvar Aalto, Aina Aalto, Maire Gullichsen och Nils-Gustav Hahl. De skapade ett företag som står bakom en ny miljö för vardagslivet. De skapade modern Design med ett nytt tänkande.

De har några fantastiska kreationer i sitt företag som många möjligtvis känner igen!




Lampa designad av Alvar Aalto!



Bordslampa av Tapio Wirkkala 1960



Karmstol av Alvar Aalto




Cafeteria av Tobias Rehnberg, Möbler Artek




Cafeteria av Toias Rehnberg


Sovrumsinspiration!

Hur många gånger har man inte önskat att man bodde på ett hotellrum. Sköna sängar, snygga stilrena inredningar! Jag har hittat några fina ilder på just härliga sovrum. Ett i avslappnande vitt i stilren och enkel design och ett spektakulärt sovrum i härliga färger!


Åhh, jag älskar verkligen detta rum. Väggmålningen är fantastisk och sängen ser härligt injudande ut!


Färg kan också vara härligt och inspirerande, precis som detta rum. Avskalat och rent men ändå mysigt och uppiggande! Känslan jag får när jag ser detta rum är en blandning av retro och Chabby Chic! Riktigt coolt!

(Bilder: Hus & Hem)


Vill ha, en given plats i mitt hem!

Den här är bara så snygg! Den skulle jag jättegärna vilja hemma i mitt hem! Den har en given plats ovanför TV´n helt klart! Kanske man ska slå på stort efter jul, när alla julklappar är köpta!




 

Klockan TID från Design house by Stockholm! via Rum 21


Ett vardagsrum- tre stilar!

Inredning handlar till mycket om den ena smaken! Vi lägger till detaljer i hemmet som vi tycker om och som känns personliga. Därför blir också alla inredningar och stilar väldigt personliga! Vårt hem ska kännas som hemma, men alla har vi olika smak på vad som är snyggt och vad som är stilfullt!
Hus&Hem har gjort om ett vardagsrum och utgått från en och samma soffa för att inreda ett rum i tre olika stilar. De har bytt ut inredningsdetaljer, tapeter och möbler.

Rum nr 1




 

Rum nr 2






Rum nr 3





Randigt!

Förnya badrummet med randigt. På Åhlens finns nu en hel serie i randigt tema! Riktigt fina färger!

Riktigt snygg badrumsmatta, i fina färger! 299:-





Duschdraperi i samma härliga nyanser! 199:-



Badhanddukar 199:- Handduk 79:-




Badhandduk 199:- Visst är väl färgerna såå snygga! Oliv och Plommon tillsammans med svart! Nice!


Inredningsbloggar!

Jag har anmält min sida till inredningsbloggar.se. På den sidan finns även andra sidor om just inredning och fina tips!
 
Jag har  bytt blogg som ni ser, det är bara av den enkla anledningen att den gamla hade så mycket reklam att min blogg försvann tycker jag!

Bloggen känns nu renare och tydligare vilket känns såå skönt!Så häng på in i Bloggens värld och låt dig inspireras!

Button Up Klädhängare via Rum21


Jul hos mig!

Nu har faktiskt alla tomtar och min ljuslykta kommit fram ur garderoben! Är inte superförtjust i alla tomtar, hade gärna skippat dem i år. Men resten av familjen  skulle nog gå bärsärkargång om vi inte skulle ha några tomtar!

De absolut favoriterna är mina vita tomtar

Fast nog hade jag kunna införskaffa en till bara för att den är så fin

(Bilder från Rusta)

 

I stringhyllan satte jag några tomtar

Och några tomtar fick plats på kistan

Köket är samlingsplatsen för alla mina tomtar! Dessa får mig att känna julstämning, en jul utan tomtar är ingen jul, tycker i alla fall resten av familjen!

Sagaform "Christmas" ljusstaken har fått komma fram så här inför julen! Mysigt kommer vi ha det med alla tända ljus och julstämning på topp! 

Cico!

Äggkopparna Cico från designern Alessi är ju bara för söta! Eller hur?

De hade jag gärna kunna tänkt mig till barnen, om de nu hade ätit ägg vill säga!

Finns i flera färger och pryder frukostbordet med sina små söta alienansikten!

 

(Bild: Eget kollage)

 

Finns på bland annat Rum21


Kaxiga glas!

Från Kosta Boda kommer dessa kaxiga glas, helt klart attityd! Skulle gärna vilja ha några i mitt skåp här hemma, om än jag inte dricker så mycket vin och champagne så är de snygga att titta på i alla fall!

Sugar Dandy heter de och kommer som sagt från Kosta Boda! Finns att handla på Designonline!!


Lyx Vs. Budget!

Georg Nelson´s Ball Clock 2490:- på Rum21

Bild: Rum21

Eller  Bollar klocka från Åhlens för 149:-

 

Bild: Åhlens


Årets Julklappsbutik

Några inredningsbloggare har gått samman och utsett Rädda barnens designshop till årets butik 2010. Har du inte besökt deras fina butik så gör det. De har mycket fina julklappar att köpa till både stora & små, samtidigt som man bidrar till rädda barnens kamp för barns rättigheter. En av bloggarna som också är med är en av mina favoriter nämligen Jennys Hus.

"Några av Sveriges mest framstående formgivare har gjort produkter för ditt hem. I flera fall är det specialutgåvor endast för Rädda Barnen. När du köper en av dessa designprodukter bidrar du till Rädda Barnens kamp för barns rättigheter. En vacker sak för ditt hem blir en god handling för barn".

Citat hämtat från Rädda Barnens Designshop!

Min favorit är Hook Hanger av Malin Lundmark. Tycker om utformningen och designen på produkten!!


Ellos inspiration

Som ni vet hittar man mycket på nätet nu för tiden! det finns många nätbutiker för inredning, kläder och mycket mer. De nätbutiker man oftast glömmer bort är de som funnits i evinnerlig tid. Som exempelvis Ellos!

 

Hittade lite fina prylar där och det finns så mycket mer fina saker som jag inte visar också!

(Bild: Eget Kollage)

 

Gardiner: 158:- för 2-p

Fåtölj: 1999:-

Soffbord: 699:-

Matta: 799:-

Kudde påfågel: 158.- för 2st

Kudde Kvist: 138:- för 2st

Klocka: 799:-

Vaser: 199:-

Bordslampa: 999:-

Bokstäver: 199:-

 

 


Dekorera mera!

Många inlägg handlar om julen just nu men det är bara för att jag älskar julen och med allt vad det innebär trots stressen strax innan jul!

Jag har hittat lite dekorationstips för julgranskulor! Man behöver inte alltid bara ha julgranskulor i granen, man kan faktiskt använda dem som en snygg dekoration också!

 

 


Svart Vitt!

Mina favoritfärger är svart och vitt! Surprise! Det är en bra bas som ja kan förändra efter smak och tycke allteftersom! Hittade lite fina svartvita saker till jul! Som ni alla vet har jag en röd jul för barnens skull men man kan ju alltid komplettera med lite mer svart/vitt!! Hehe!

 

(Eget Kollage)

  •  

    Stora Julgranarna och den nedre svarta julstjärnan kommer från Rusta

  •  

    Lilla vita julgranen och den övre svarta fönsterstjärnan, samt den vita stjärnan från ClasOhlson

  •  

    Julgranskulorna och den svart/metall adventsstaken är från Boom

  •  

    Changetrea i svart och vitt från Cult Design samt den vita adventsstaken.

  •  

    X-mas kommer från Favoritsaker.se

  •  

    Den 7-armade Joy (Designhouse by Stockholm) finns på Designonline.se


Dagens fynd!

Hittade denna hemma hos min mor och far på vinden! Tyckte lite synd att den skulle ligga där och damma när jag har större nytta av den!

 

String original från 50-talet! Love it! Den fick genast ersätta mina tavellister!


Åhh förlåt!

Vill bara be om ursäkt för alla de dåliga bilderna som jag har fotat själv men jag och min kamera går inte i hop!

Köpte en ny kamera i våras och den ger inte speciellt bra bilder för nätet men man kanske ska lägga in en ny önskelista till tomten med tillägget:

 

Hoppas, hoppas hoppas!!!!


INSPIRATION

Liten inspirationsbild från Butiken Stylish, många fina saker finns att titta på den hemsidan!

 

 

 

 

 

 

(Bild Privat) 


1::a advent!

På söndag är det första advent. Fyra veckor och fem dagar kvar till jul! Veckor som bara kommer att flyga fram i en väldans fart!

Här hemma börjar julpyntet sakta men säkert komma fram. I år kände jag för att inte pynta så mycket ännu för det känns lite konstigt att det är november och man har börjat julpynta!

(Bild Privat)

Min Adventsljusstake från Cult och bokstäver från village. Mysfaktorn blir hög på söndag när det första ljuset tänds!

 

Jag är fortfarande väldigt förtjust i den traditionella julen med rött och vitt och det är nog nånting jag inte kommer att ta bort om än jag tycker den vita julen är så otroligt fin. Den röda färgen är den som får min julkänsla att infinna sig och det är den känsla jag vill ge mina barn!

(Bild Privat)

Men julen i rött kommer i en modernare tappning här hemma! Nyaste tillskottet här hemma är Cult Design Changetrea i rött :-)

(Bild Privat)

Julgardinerna som har hängt med några år nu men som jag fortfarande älskar..

(Bild Privat)

I matsalen där vi tapetserade i somras fick det dock inte komma någon rödfärg av juleslag.. Här blev det svart, vitt och silver i jultappning..

(Bild Privat)

(Bild Privat)

Min lilla gran har fått pryda matsalen..

 

 


1:a advent är i antågande!

På söndag är det första advent, det känns som om julen kommer bara tidigare och tidigare för varje år. Jag har alltid brukat plcoka fram julen redan till 1:a advent för att verkligen få den där julkänslan, men i år känns det som om det är lite tidigt att börja plocka fram alla julsaker. Till helgen i alla fall ska jag plocka fram alla stjärnor, julgardinerna har jag bytt men det blir inga tomtar framtagen än. Lite har jag handlat inför julen, några julklappar har jag hunnit med. Men jag tror att jag ska vänta lite innan jag köper några fler så man riktigt får julkänslan.. Det är något jag saknar sen jag blev vuxen, som barn såg man fram emot julen och räknade dagarna fram till jul. Nu hinner man inte det!! Suck!

 

Lite inspiration i alla fall!

Köpte ett ljusfat till adventsljusstake från Cult Design!

Från Dixie finns dessa helt fantastiska ljusstakar helt i betong.

Från Dixie kommer också denna snygga ljuslykta! Finns nu att köpa på Strömsknallen i Övik!

Den gamla traditionella ljusstaken nu i vitt! Finns på Fröken Fräken

Eller en i samma modell fast i betong! via Fröken Fräken

 

Change från Cult Design! via Carlssoninterior


Julklappstips till barnen!

Det är ju snart jul som vi alla vet vid det här laget. Det som oftast brukar bekymra mig mest med julen är julklapparna till barnen. Många gånger har man någon idé till vad man ska köpa eller ge, men många gånger har i alla fall jag stillestånd när det gäller presenter eller julklappar. Jag har i alla fall gjort ett kollage på lite tips till er på just barnleksaker. Fina välgjorda trä och metallleksaker som har lite kvalité. Leksakerna finns att köpa HÄR.


Äntligen har jag hittat!

Har länge velat haft nya krukor i köket, så igår passade jag på att införskaffa mig ett par när jag hittade dem på affären...

Det var inte det enda jag passade på i köket, när jag ändå var igång fick klockan sig en färskvätt och en ny matta lades på golvet..

 

Har man inga grönar fingrar får man nöja sig med evighetsblommor! Fast buxbommen ska bytas ut mot något annat, men denna var den enda jag hade just nu :-(

 

Älskar den randiga mattan från Rusta!!

Min gamla furuklocka från farfars fick sig en omgång vitfärg.... Blev såå mycket bättre..

För er som följt mig ett tag vet att jag avskyr furu.


Sonens nya Sänggavel!

Nu har även min son fått en ny sänggavel!! Såå glad han blev!!! :-)


Snälla tomten! Jag önskar mig..

Det börjar nalkas mot jul och jag tänkte lägga upp en liten önskelista så här inför julen!

Koziol Babell kakfat stort! Finns på Cervera!

Cult Design, trippel enligt bild. Finns på Blomman i Själevad!

Koziol Ljusstake!

Felicia Puff från Boom!

Krukpojken!

Städhjälpen Ergorapido!

Krukor med fat! Ellos!

Rya matta multi, Rustas Mona!

Ljushus Rusta, Strömsknallen m.fl.

 

Listan kan göras lång men detta är ett urval!


Farsdagspresent

Inhandlat världens mest uppskattade present till sambon, nyfiken som han är hade han öppnat den innan jag ens hade slagit in paketet.

Så jag satte upp den på hedersplatsen i vardagsrummet!

 

 

 


Mina Nya!

inlägg

 

 

 

Fick en förskottsjulklapp av min kära sambo! Åhhh, älskar dig!

 


Till tonåringen!

För tjejer i tonåren....

 

 

För killar i tonåren...

 

För killen eller tjejen...

 

Alla bilder är lånade från Freshome. En väldigt inspirerande sida för många olika smaker. Jag är inte säskilt för genusbetonande inredning så jag tycker att de flesta rum faktiskt kan passa både en kille och en tjej.


Coola saker!

Hittade detta på Freshome, köksdesign av Fevzi Karaman från Turkiet. Innovativa möbler för den trångbodde.

 

 

Uttnyttja ytan maximalt!

Eller den här för den som vill att tiden mellan fem och nio ska värdesättas mer!

 

En riktigt cool klocka för oss som kommer hem klockan fem!!


Att välja tapet!

Det är inte lätt att välja tapet i affären idag. Sortimentet är stort och variationerna är oändliga, likaså nyans och mönster. Jag kan bli tokig när jag har en bild i huvudet på en tapet och sen ska försöka hitta en likadan eller som påminner om den bild jag har i huvudet.

Just nu håller vi på att hjälpa mor och far med tapet till hall och kök. Köket har vi precis hittat en som kommer att passa jättebra. I kök vill man gärna ha en neutral men ändå personlig tapet som ska harmonera dels med både mölemanget och resterande av inredningen.

I hallen som bara är en förbifart kan man spexa till det och gå på en mer vågad men ändå smakfull tapet.

I deras hall är det bröstpanel i vitt med ett ljusgrått klinkergolv.

SÅ dessa väljer jag mellan just nu:

Min favorit

Ett andra alternativ

och det tredje alternativet. Inte helt perfekt men ok.

 


För den stora familjen!

I den stora familjen eller när vännerna dyker förbi, kan det ibland bli svårt att rymmas i vardagsrummet. Idag har så många nya fina varianter på soffor kommit som råder bot på trängseln. De flesta möelaffärer har anammat det stora behovet av STORA möbler som passar varje hem.

Några av dem är Boom, Europa Möbler och Svenska Hem. Säkert hundratals fler av möbelaffärerna.

Ett axplock av soffor större än 3m breda

338 cm bred är denna soffa som kommer från Svenska Hem. Showtime heter den.

Basel heter denna och kommer från Europamöbler. Endast 345cm bred.

Big Boom från Boom i brun/beige nyans 320cm.

Soffan Kansas kommer också från Boom och är 315 cm.

Från oom kommer även soffan Monroe och är 330cm bred.

Edmonton finns på Boom och mäter 290 i ryggen.

US Route heter denna och är i Dun, finns på Boom. Endast 3,5m bred.

Soffan Geneve mäter 353cm och finns att köpa på Europamöbler.

Forma heter denna skönhet, 345cm och inhandlas på EM.

 

Många snygga soffor finns det om man har tid att söka. Ingen av dessa soffor kostar mer än 20 000:-, de flesta ligger faktiskt under 15 000:- och det är ett bra pris med tanke på storlek.

Allt fler soffor finns säkert på marknaden i kanske till och med större format än dessa. Kanske nån gång i framtiden när jag är less på min soffa så uppgraderar jag mig stort till nån av dessa..

Fluffa upp mysfaktorn i soffan!

Nu så här i höst/vinter rusket finns det inget mysigare än att krypa upp i soffan med en varm filt och en massa mysiga kuddar. Bara känna lugnet och njuta.

Här kommer lite kuddinspiration:

Kuddar från Rusta, den första bilden med härliga kuddar i manchester. Den andra bilden med djurmönster i mjuk plysch.

Karin Mannerståhls Busungar från Barnvanligt.se

Dammsugare i form av kuddar. En annorlunda touch från favoritsaker.se

Dessa underbara och snygga kuddar kommer från Anyhow.se och är mina favoriter.

 

På H&M Home hittar du färggranna kuddar i olika former, även tryckta kuddar för det moderna hemmet.


Sonens Rum

Ni har nu sett vårt sovrum, vårt vardagsrum, köket och för längesen fick ni se vårt finrum och vår hall. Det enda ni inte sett är vår sons rum! En enkel anledning till att ni inte fått gjort det är för att det är inte färdigt inredningsmässigt. Men ett litet smakprov kommer här i alla fall!


Saknas!

Vill ha denna till min dotters rum..

Fast i röd.. Mini brevlåda från Bruka Design 

En tänkbar julklapp kanske!

Har även tänkt till lite angående hennes skrivbord och jag tror det blir ett annat, funderar starkt på IKEAS Vika/Amon, den allra minsta.

Till det kommer jag att köpa en Helmer Hurts i röd naturligtvis


Middagsinspiration!

Det är snart jul och nyår, kanske middagsbjudningar och annat! Det som ser inbjudande ut och också välkomnande så jag tänkte bjuda på lite inspiration till dig och dina gäster!

Grönt tema!

Julen är i antågande!

Ätbar dekoration!

Svart och rosa i all enkelhet!

Bröllop eller middag för vänner, lika snyggt oavsett!

 

 

Kanske har du fått någon idé för en middag, många gånger behövs inga stora medel för att få till en uppskattad och inbjudande dekoration på bordet!


Dotterns Rum!

Nu är första delen på Matildas rum gjort! Det som återstår är en sänggavel som jag ska köpa tyg till. Samt lite förvaring till alla hennes småsaker, även krokar att hänga upp alla smycken och kläder på så man slipper ha allt liggandes på golvet!

Det som saknas nu är en sänggavel, en postlåda, en hängare som sagt och lite förvaring. Har funderat på liknande boxar som vid tidigare inlägg, de runda. Har också en tanke på att byta ut skrivbordet men samtidit älskar jag denna gamla skolbänk. Ja och det kommer att bli en ny papperskorg till denna donna..

Fler bilder kommer så fort jag är färdig!!

 


Barntema

Jag fortsätter lite på barntema i dag också eftersom jag är inne på att göra om min dotters rum! Det är svårt att inreda ett rum till en tjej som både vill vara stor och samtidigt liten.

Min spontana tanke med hennes rum är att göra det lite användbart när hon blir äldre. Men ändå för barn.

Hittade lite inredningsdetaljer som jag tycker om och vill delge:

 

 

Bilderna är lånade från Bo och Busa.

 

Dessa fina saker finns på BestKids. Alla saker finns i olika färger! Titta gärna in på alla fina och roliga saker till barnen..


Under sängen!

Redigera inlägg

Utnyttja utrymmet under sängen som oftast bara samlar damm! Platsen rymmer så mycket oavsett om det barnens rum eller ditt eget..

Ikeas Mörrum passar perfekt för barnen med små rum. Pris: 2295:-

 

Eller Odda, också från IKEA. Pris: 1495:-

 

    
På jysk hittar du Fredrik för 2200:-
 
Mio har tre varianter på sängar med förvaring

 Jubee, Rainbow och Story pris från 2200:- till 3500.-

För oss vuxna finns denna

 
Brimnes från IKEA till ett pris av 1995:-

 

Alla sängar har en rymlig förvaringsmöjlighet under. Perfekt för den trångbodda eller den som saknar tillräcklingt med garderobsutrymme!


Måla en randig vägg!

Att måla en randig vägg kan vara svårt eftersom färgen oftast rinner igenom och linjerna blir ganska suddiga.

Men här kommer ett tips ifrån Karin Mannerståhl på Äntligen hemma:

Först och främst ska man se till att tejpen man använder är gjord för rätt underlag. Viss tejp kan sitta för hårt och medför att tapeten eller underlaget släpper när man drar loss tejpen. En blå tejp anpassad för just detta ändamål är att rekommendera.

Raka linjer

För att få riktigt raka linjer behöver man använda sig av ett laserpass eller ett vattenpass, men laserpass är att föredra!

Skarpa linjer

För att få riktigt skarpa linjer så måla ett varv av underlagsfärgen där du ska ha den tilltänkta randen. Det vill säga har du en vit vägg som bas så måla ett varv med den vita färgen och låt den torka innan du målar den tilltänkta färgen. Detta gör att ingen färg rinner innanför tejpen och du får riktigt skarpa linjer.

Lycka till!

 

Detta skulle jag försöka mig på i Matildas rum!

Men så blev inte fallet! Titta gärna in i Dotterns rum och se hur det blev!


Inreda ett hem!

Att inreda ett hem kan vara svårt och det känns i bland som en väldigt kostsam och omöjlig uppgift. Men den bästa inredningen kommer faktiskt från hjärtat. Valet av alla de saker som du tycker mest om! Inredning handlar om att skapa ett trivsamt och harmoniskt hem oavsett vad alla trender säger. Visst är det roligt att följa och se alla nya saker som kommer på marknaden, att se alla hem som exponeras i tidningar. Men allt handlar faktiskt bara om att få dig att tänka, få dig att se na möjligheter och skapa inspiration till ditt hem. Sen hur du gör kan bara du bestämma. Mitt hem är en blandning av loppis, omgjorda gamla möbler och kopierad design, för det passar mig som person och min plånbok.

Här är lite inspiration till barnens rum!

Casalina Barnstolar från Barnvänligt!

Pall eller Bord, finns i färgerna, rosa, rött, guld, silver, svart, orange och vitt! Finns på både Barnvänligt och Anyhow.

Muffinsform i extra stort format, kanske som ett annorlunda badkar till barnen eller kanske som förvaring till alla nallar! Finns på Barnvänligt!

Äppelburk, att stoppa barnens alla småsaker, finns också på Barnvänligt!


Ett rum för alla åldrar

Inspirationsbilder från Babyåldern till de coola tonåringarna!

Många gånger behövs bara lite ny färg eller tapet på väggarna och lite dekoration som följer med åldern!

 

Till den lilla tjejen!

 

Eller den lilla pojken! Båda bilderna från Homely!

Till den lite större men ändå lekfulla tjejen! Från Sebra.dk!

Till grabben eller tjejen som har börjat skolan! (Aftonbladet)

Till Tonåringen som vill ha bort allt det som påminner om barntiden! (Aftonbladet)

Samma rum som förra bilden fast på andra sidan! Enkelt, stilrent och helt enkelt snyggt.

 


Makalösa fåtöljer!

En bekväm, häftig och förvirrande fåtölj av Ronald Jeanson!

Eller varför inte dessa makalösa fåtöljer av Louise Campbell:

Spiderwoman från www.yatzer.com

Prince från www.danskdesign.nu

 

 

Bless You från www.furnituredesign24.com


Mera Badrum

Badrum med kakel i granit. En snygg kontrast och som ger liv i rummet är en avvikande vägg i samma färg men i en annan storlek på kaklet!

Ett modernt badrum i svart och vitt!

Ett romantiskt Chabby Chic badkar på tassar kan få badrummet att kännas välkomnande för mysiga stunder.

Ett liknande badrum som ovan men i gräddvit nyans och trägolv i samma vita färg ger harmoni. Ändå samma mysiga känsla! 

Ett badrum i min smak, gillar skarpt den svarta basen och de plommonfärgade detaljerna. En stilren men ändå livfull och välkomnande inredning!


Fräck hylla!

Den här  hittade jag inne på Studio Modern i Stockholm och den är såå häftig! Gillar den skarpt måste jag säga.

Den heter Primo Quarto och finns som sagt på Studio Modern.

Bokhyllan har fått ett nytt häftigare utseende! 


Inspirerande Badrum

Stilrent badrum i modern stil! De stela, rena linjerna tillsammans med klinkergolv och vita väggar ger rummet en modern atmosfär. Det svarta porslinet bryter av mot det klassiska traditionella vita! Snyggt!

Ett rymligt, ljust badrum ger rymd och lyxkänsla!

Tycker man om färg är det alltid mycket lättare att välja en enkel klassisk bas och lägga till färg i form av handdukar, ljus, tvål etc för att piffa till, då är det lätt att förändra i takt med att mode och design förändras!

Detta badkar är en klar favorit! En hård vågformad badkarskant. Infällt och upphöjt som får mig att uppleva spakänsla och lyx! Den mörka mosaiken som följer badkaret hela vägen ner till golvet ger ett enhetligt och genomtänkt badrum från golv till tak!

Många ljus i romantisk Chabby Chic stil tillsammans med det moderna stadslivet ger en mer personlig inredning. Badrumsmöblerna i väldigt raka och stela linjer med svarta och vita kontraster. Sen är de små detaljerna som bryter av i en mer romantisk och harmonisk stil. Väldigt snyggt och välplanerat!

Ett ljusrosa kakel som fond för den vågade eller för den som vill bryta av en allt för avskalad inredning!


Färgglad Inredning

Svart och vitt är en bra bas till de flesta accentfärgerna. De riktigt utstickande färgerna såsom gult, rött, orange och petrol passar kanonbra till just den högblanka vita och svarta basen!

För pälsdjursallergikern finns den söta lilla valp att pryda hemmet för dekoration.

En hjort på väggen, en klädhängare, i en glad färg piggar upp de tråkigaste väggarna.

Den danska designstolen "soft heart" är inte bara snygg som den är utan den ger också en färgklick i hemmet!


Ni har väl inte missat!

Det senaste inom inredning just nu är den vidberömda Stringhyllan som är tillbaka från 50-talet!

 

 

 


Accentfärg!

Många hem går idag mycket i svart och vitt och i bland vill man göra det mer personligt och mer mysigt så här in på hösten!

Min accentfärg går just nu i grönt! Min bas är svart och vitt. Titta gärna in under mitt album från vardagsrummet.

Lite inspirationsbilder på accentfärger som sätter prägel på hemmet!

 

Badrum i snygg turkos på vit bas.

 

 

Retrostil med gult.

 

Utstickande gult kök i modern tappning!

Klassiskt Vitt sovrum med härlig petrolfärg som accent.


Vill ha!

Hittade denna klocka som jag bara älskar! Helt klart en given plats i bokhyllan! Visst är den häftig?

 

Finns på Inreda.com

Ett riktigt drömkök!

Ett riktigt drömkök!

Redigera inlägg

 

Detta kök är så snyggt, faktum är att hela huset är helt underbart! Stilrent och modernt! Mitt drömkök.. Fler bilder finns på Sköna hem och på Styleroom!


Värt att titta lite extra på!

Claire Norcross med Akiko. Taklampan du kan bygga på till oändlighet! Skön, enkel stil. 

Åhh, njut! Kostar endast £500 på Habitat 

 

 

Eller denna DNA från Büro für form

 

 

Denna lampa har funnits på Inred. Är lite osäker om den fortfarande finns i deras sortiment!

Lampan finns i flera storlekar och färger..

 


Norrmann Copenhagen

På inneonline hittade jag dessa just nu till ett väldigt bra kampanjpris.

Varje vas är munblåst och därför unik, ett tidlöst konstverk som kombinerar enkelhet och nytänkande med respekt för det anrika glasblåsaryrket. Finns i tre storlekar och i färgerna svart, vitt, rött lila och grönt. Färgskiftningar mellan vaserna kan förekomma då ingen vas är identisk med en annan!   

Design

Britt Bonnesen

 

Varumärke

Normann Copenhagen

Skrivet av Linda 20 september 2010 klockan 20:49

My Your!

Cool design och häftiga möbler har jag hittat på den italienska sidan my your . Dessa möbler finns ännu inte i Sverige men kan säkert finnas att få tag på via deras agenter! Very nice!

 

Pall eller bord?

Vill ha!

Älskar de stora tulpanerna. Borden och stolarna kan man flytta i hop så det blir en rund boll!

Lampfreak, ja! Men såå snygg!


Ilva

Snyggaste soffbordet från Ilva.. Tycker om den rundade men ändå den raka enkla känslan jag får av detta bord. Högblankt= Så snyggt.

I kombination till min mjuka klassiska soffa hade detta gjort pricken över iet. Enkelt och smakfullt.

 

Fler snygga möbler finns naturligtvis oxå !

Fåtölj från Ilva

Soffbord

Soffbord, detta gillar jag oxå skarpt!


I stället för..

I stället för en fondtapet bakom sängen finns det så många enkla och personliga saker man kan göra för att få den där häftiga och snygga sänggaveln. Man behöver inte köpa dyra och exklusiva möbler för att det ska vara snyggt och modernt. Varför inte göra en egen?

Den här är ett jättefint exempel på snygg sänggavel/fondvägg med personlig stil:


Hot hot hot!

Klassisk radio i stilren och snygg design. En prisvärd modell finns på Clas Ohlson för endast 129:-

 

 

 

 

 

Retroradio som även den finns på Clas Ohlson.

Very Nice!

 

En snygg musmatta till kontoret från Marimekko! Finns på Förr. Love it!

 

 

För dig som älskar brickor lika mycket som mig så finns dessa i  butiken Förr.


Våga Vara Annorlunda!

Ett hem blir både mer personligt och mycket trevligare med något som avviker från det normala. En häftig sänglampa som sticker ut kan göra ditt sovrum till just ditt, oavsett om du har kopierat stilen från någon annan. Inspirationsbilder på lampor som tycker om!

Snygg sänglampa

Iskub eller lampa? Definitivt snygg lampa!

Sticker ut!

Hemmagjord! (inte av mig)

x-et

 

Annorlunda och riktigt snygga lampor! Me like!a


RSS 2.0