Underbara rum!


Tänk vad mycket ett golv egentligen gör för ett helhetsintryck. Hemma har vi många rum med plastgolv. inte smickrande för fem öre och absolut inte snygga golv heller. Allt annat hade varit bättre än de vi har nu! i hallen hade jag gärna sett en slipning och ett vitmålat golv eftersom hallen är så pass mörk som den är. Alternativt ett vitlaserat. I kök och sovrum ligger ett mörk trägolv högt på önskelistan.




(Bild: Alltombostad)

Ett mörkt trägolv av detta slag hade varit fint.



(Bild: Villa Varm)

Eller ett svart, mustigt trägolv hade också passat bra! Ett trägolv är charmigt av de slaget att det känns rustikt och äkta.


 
På Vi i Villa hittade jag riktigt fina bilder på golv i modet för Vintern 2010.

Trenden med mörka golv fortsätter, men även riktigt ljusa golv är på gång. Något som kommer jättemycket är ekologiska och miljövänliga material, som bambugolv.




Ett kök med vita trägolv känns rustikt och gammeldags, här i kontrasten mot högblanka vita skåluckor. Ger en modern känlsa med ljus och öppenhet.

Tarkett lanserar nästa generation trägolv med pärlemor, glitter och metall-ytor – avsikten är att ge hemmet en ny dimension av glamour.

Det finns ett ökat intresse för lite nya mönsterbilder och lasyrer men fortfarande helst med ek som bas. Olika typer av vitlaserade golv har ökat men även mörka lasyrer som svart, grått och brunt säljer. Vintagetrenden har också nått golven. Här handlar det om golv som genomgått processer för att se slitna ut.


Hmm, nån gång i framtiden kanske man tar sig i akt att även förnya ytan man går på för att öka helhetsintrycket.. Ibland känner jag mig ganska trött och less på det alldagliga furu träparketten som genomsyrar i stort hela lägenheten, men å andra sidan känns det så mycket bättre med det än plastgolven som är slitna och ligger i övriga rummen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0