Valet står mellan dessa..

en utprovning måste ske. Jag ska ta hjälp av sambon för att bestämma vilken av dessa fåtöljer jag ska ha. Tanken är att jag ska ha en fåtölj som kan kombineras med både mitt läsrum och mitt vardagsrum.. Funderingar har varit att göra om läsrummet igen, nytt möblemang! :-) Sen skaffa fåtöljerna till vardagsrummet, ja, som ni ser velar jag fortfarande hur jag vill ha det.. Ibland känner jag bara att det är synd att vi har ett rum som inte uttnyttjas till 100% om än skönt med ett rum extra, samtidigt som jag känner att behovet av ett rum till är ett måste. Funderar kanske lite på att göra om det till ett kombinerat arbetsrum/läsrum. Ja som sagt, jag velar!!!

Men i alla fall så står det nu mellan dessa två fåtöljer!

(Färgerna på fåtöljerna jag ska ha är inte överesstämmande med bilden)


(Bild: Eget Kollage)


Som sagt, jag tar med mig sambon på Boom och ser vad han tycker.. Håll koll så berättar jag vilken jag valt!!


Ovärderliga bloggläsare...

.. ni är ljuspunkten i mitt liv, att se era fantastiska kommentarer är så otroligt värdefullt och ger mig inspiration till att fortsätta hitta saker och inspirerande hem att delge er. Alla som känner mig känner min stil och många gånger syns inte mitt intresse i mitt eget hem ännu. Men jag jobbar på mitt intresse. Det är ju faktiskt så att när man är arbetslös prioriterar man inte direkt design och heminredning i den grad man skulle vilja.

Men nu måste jag tyvärr säga att av personliga skäl kommer jag nog inte att uppdatera min blogg i samma utsträckning som tidigare, i alla fall inte på ett tag, såvida jag inte dyker på något som jag bara måste visa..

Just nu är det bara lite för mycket kring mitt hem och vår boendemiljö som gör att jag inte kan tänka klart. Tids nog berättar jag nog men just orkar jag inte det! Hoppas ni har överseende..

Många kramar


Inspiration till Hallen!

Jag dök på lite häftig och inspirerande saker som gärna skulle få flytta hem till mig, vet dock inte om telefonen skulle funka till min IP telefoni men man kan ju ha den för syns skull. Visdomspallen är ju bara för häftig, skulle gärna vilja ha flera stycken och i olika färger.. Visst är det svårt att inte tycka om dem?



(Bild: Eget Kollage, bilder: Nunc Inredning)


Bara älskar deras saker, har blivit en av mina favoritbutiker på nätet!!


Glorious Mix

Temat på vårens formex-mässa var Glorious Mix, en färgsprakande inredning som får en att längta ännu mer efter sommaren.

Igår var det så otroligt skönt väder ute, plusgrader och solen sken. Jag tog till och med fram vårjackan igår, helt fantastiskt det är när man känner att man inte behöver pälsa på sig. För sambon blev det faktiskt en tur på skotern till svärföräldrarna. Nice!! Måste nog ta en tur jag med, när det blir lite varmare, hehe!



(Bild: Livet Hemma)


Behöver jag ens säga att jag är nog den mest frusna varelsen här i Norrland. Höll formeligen på att frysa ihjäl när det var 20 grader kallt här uppe!!! Burr!!

Fick lov att införskaffa mig en riktigt tjock och mysig dunjacka av märke 8848:-) Love it!!

Men nu får vi väl hoppas att våren är i antågande och att det snart är sommar, men av vädergubbarna att döma så är väl det bara ett önsketänkande. Stod det inte på löpsedlarna för en vecka sen att vinterkylan skulle hålla i sig fram till april, suck!! Vill ha sommar året om!!

Hills...

Meed Inspiration från Chaklate Hills i Fillippinerna har Jakob Solgren formgivit en ljusstake i syrliga glassfärger. Jakob Solgren debuterar som formgivare på Kosta Boda i samband med denna härliga skapelse. En ljusstake som frambringar sommarkänslor, framför mig ser jag en tecknad klassisk strutglass när jag ser den här. Tankarna förs till Kalle Anka och Knattarna i en serietidning från när man var liten.. Jag tänker kanske inte så mycket på alper och berg men jag blir otroligt sugen på nåt gott!! Haha!



(Bild: Eget Kollage, bilderna lånade från Elle Interiör)

Pris: ca 899:-


Lördagsinspiration!!

Lite inspiration så här på lördagsförmiddagen, inspirerande färger och annorlunda idéer.






(Bilder: Boligmagasinet)


Nytt till tjejrummet!!

Hittade ett tyg i butiken idag som bara skrek efter mig. Såg möjligheterna direkt, som hittat för lilltjejens rum. Hann inte mer än hem förrän symaskinen åkte fram och jag började knåpa på ett par kuddar till sängen.. Kände inspirationen riktigt krypa i kroppen på mig och jag kunde inte hålla mig från att fixa detta NU!


(Bild: Privat)



Bara älskar tyget, passar ju verkligen in på hennes tema i rummet!!


Årets första tulpaner!!

Nu har jag köpt årets första tulpaner som pryder mitt vardagsrum. Enkla tulpaner eller blommor i allmänhet kan göra så mycket för hemmet. Det känns fräscht med levande blommor, jag har ju absolut inga gröna fingrar så de flesta av mina blommor är faktiskt konstgjorda fejk blommor så när som på några svärmorstungor och en och en annan garderobsblomma!

Önskar ibland man hade fallenheten och intresset för blommor, ja jag tycker ju om att göra olika blomsterarrengemang men jag kan definitvit inte sköta blommor, hmm!!

A


Uppskattade presenter!!

Förra fredagen var det min examensdag och det firades med pompa och ståt bland klasskamraterna. En helt underbar dag och kväll, igår kom min syster förbi hemma hos mig och hade med sig ett hel kasse med presenter från hela familjen.. Gissa om jag blev förvånad! Jag har ju sedan länge haft funderingar på att byta ut taklampan i köket samt ett par fönsterlampor. Tror ni jag blev förvånad när jag öppnade paketen och däri ligger precis de lampor jag hade funderingar på!!



Själv passade jag på att köpa en liten examenspresent till mig själv. Tre Changeettor från Cult Design. Manschetterna fick jag av Fia i julklapp:-) Sjukt nöjd!


Sweet Dreams..

Hur underbart är det inte att få lägga sig på kvällen i en alldeles ny och renbäddad säng, i ett påslakan av lyxig kvalitet? Lika underbart som på de femstjärniga hotellen..

Åh känslan är helt fantastisk, det finns faktiskt inget mer inbjudande än en säng som är snyggt bäddad, med många härliga kuddar och ett lyxigt bäddset.

Lilltösen min fick i uppdrag att bädda sin egen säng när hon vaknade på morgonen..

- Jag: Kan du bädda sängen din?
- Hon: Varför då? Jag ska ju ändå snart gå och lägga mig så det behövs inte!!


Suck!!!


(Bild: Eget kollage)

Priser från:

Bäddset vitt med grått mönster: 129:-
Bäddset rutigt: 129:-
Påslakan grått: 349:-
Bäddset randigt: 129:-
Påslakan vitt: 129:-

Helt underbara sängkläder ifrån franska La Redoute, skulle gärna vilja ha en uppsättning av alla:-)


Interiör till kontoret!

I samband med att vi gör om sovrummet kommer jag även att göra en liten hörna som kontor, basen i sovrummet som ni såg i ett tidigare inlägg kommer att gå i vitt och lite svart. Kontoret kommer att harmonera i samma färger, sovrummet ska vara rogivande och jag skulle helst av allt slippa ha mitt kontor i sovrummet men just nu är det bara att gilla läget och göra det bästa av situationen. Vi har ett par rum för lite, det är bara att konstatera. Skulle kunna göra om läsrummet till en lite mer läs/arbetsrum, men vi får se!! Just nu ligger i alla fall planerna på att mitt kontor kommer att hamna i sovrummet.



(Bild: Eget kollage, bilder: IKEA & Lagerhaus)


Mina posters!!

Knep och knåp resulterade i ett par tavlor till mitt hem. Införskaffade ett par ramar till dem. Tanken jag hade var att köpa ramar till barnens personliga namntavlor men när jag kom hem insåg jag att dessa inte är tryckta ännu fick det bli en inramning av de redan tryckta. Vilken besvikelse, jag som skulle överraska barnen:-(

Men men, då vet jag i alla fall att dessa måste tryckas och så får det bli två nya ramar så småningom!!


Naturlig Inspiration

Här kommer lite inspiration på vårens tema naturen, det är den fantastiska Andrea Brugi som står bakom dessa underbara bilder..



(Bilder: Andrea Brugi)


Gårdagens Shopping!!

Det blev en väldigt lyckad kväll med många trevliga vänner spm hade samlats för ett Inredningsparty.. Har ju som sagt varit väldigt sugen på molntabletterna i silikon till köket läänge och igår slog jag till och köpte fyra stycken till att börja med.. Helt perfekta tabletter som ligger still på bordet.. Super till barnen!!

Det var lite spännande att få se dessa saker live från Innerum, och jag tror att det var väldigt uppskattat bland oss alla att få se nånting nytt i stället för de sedvanliga partyna man går på i tid och otid.

Detta pekade jag på och handlade till mitt kök, nu får man nog ta sig i kragen och boka ett nytt party i mars då det nya sortimentet tar plats i deras bagage. Då blir det nog ett par tabletter till och kanske lite annat skoj!!


(Bild: Eget Kollage)


Stövelhängare

Har länge funderat på The Beak till alla mina stövlar men insett ganska omgående att jag skulle bli rätt ruinerad med tanke på att man är arbetslös från och med måndag, så jag har försökt hitta lite alternativ till den. Ett tag funderade jag på att försöka göra en själv med jag insåg att det skulle inte bli lika bra och då blir jag inte nöjd i alla fall. Nu har jag hittat en variant som faktiskt skulle kunna funka...



(Bilder: IKEA)


En Grundtal stång för 59:-  och en massa Lycka stövelhängare för 19:-/st. Det skulle nog få alla mina stövlar att hänga snyggt i stället för att ligga på skohyllan i en salig röra. Nån som ska på IKEA snart?



Till denna kombination, perfekt i hallen eller i garderoben att kunna hänga upp alla stövlar!!


Lyx Vs Budget



(Bild: Eget Kollage)

Lounge: 10555:- Urban Living
Skruvsta: 799:- IKEA

Tycker om den från Urban Living mer fast det är mer praktiskt som kontorsstol att ha hjul på, ni då? Vilken föredrar du?


I Morgon är det slut..

I morgon lämnar jag ett 1½ år gammalt kapitel bakom mig, det är med stor sorg inför den stora dagen jag tar farväl av nyvunna vänner för att börja på ett nytt kapitel i mitt liv. Med spänning inför vad framtiden har att erbjuda och möjligheterna att vinna kraft jag träder ut i en ny vardag av jobbsökande karaktär. Stunder av glädje jag alltid kommer att minnas och tårar av vemod från alla stunder man våndats, en examensdag är att se fram emot och nya utmaningar väntar i hörnet. I morgon är jag officiellt Kvalificerad Inköpare! Tjohoo!!!

Kära bloggläsare: I morgon är det den första dagen i mitt nya liv och den sista i mitt gamla! I morgon är det min dag!




Nyheter Kök!

Från Schweiz kommer dessa nyheter, underbara enkla och stilrena kök. Det är Schiffini som står för innovationen..Älskar det svarta köket!!!









(Bilder: Inredningsnyheter)



I Zürich har de nu öppnat sitt eget showroom för att stärka sig ytterligare på den internationella marknaden.. Det heter Schiffini Space Zürich och är beläget vid det historiska bryggeriet. Hürlimann Areal.


Nyhet!

Nyheter på Interiör och Designlagret! En personlig favorit som sätter lite mönster i en annars så tråkig vardag. Visst är det lite snyggt med färg så här inför våren men jag kan ändå tycka att svart och vitt går alltid hem..



(Bild: Eget Kollage, bilder lånade från Interiör och Designlagret)

Pedalhink 12l: 439:-
Förvaringsburk: 119:-
Brödbox: 419:-

Helt klart en favorit, älskar verkligen träden!


Favorit i repris!!

Här kommer lite inspiration i höstmörkret på stilrena hem.

Svart och vitt
Vitt och grått
Vitt och svart
Vitt underbart kök! Love it!
Jag älskar vitt och svart men vill oftast ha en accentfärg så här på hösten för att känna värmen. Men helt klart en riktigt snygg bas!

Lyx Vs Budget




(Bild: Eget Kollage)

Taklampa: 299:- Ellos
Snowdrop Le Clint 30cm: 1995:- Dansk Design


Missa inte!!!

Nu på söndag som jag lovat är det dags för inredningsparty hemma hos mig!! Det är innerum som anordnar finfina saker att titta på.. Ni får jättegärna ta med er en vän eller två!!!




Vill du vara med? Hör av dig till mig!! 


Lyx Vs Budget




(Bild: Eget Kollage)

Verner Panton Topan: 2028:- Dansk Design
Taklampa: 799:- Ellos


Vårens Nyheter!!

Nu börjar så smått vårens nyheter komma in i butikerna, på Mique såg jag att Cult Designs nya vårsortiment dykt upp i butiken.. En nyhet som inte är direkt somrig eller vårig men helt klart värt att beundra som alla serier ur deras sortiment.. Love it!!



(Bild: Mique)

Behöver jag nämna att färgerna är ju så tilltalande för mig!!!  Kanske det blir att i alla fall skaffa en manschett ur det nya sortimentet..

Fast denna är också otroligt snygg, ligger i alla fall på nya favoritlistan, också den en nyhet inför våren..


Lyx Vs Budget


(Bild: Eget Kollage)


Arne Jacobsens Ägget: 53150.- Miljögården
Karlstad: 3495:- IKEA

Inte helt lika varandra men om man tittar på priset så skulle jag nog föredra Ikeas variant, eller vilken väljer ni?


Jag är med och tävlar!!!

Helt salig blev jag när jag såg att Dahlarna hade en tävling på sin blogg med just Cult Design, och ni vet ju att Cult har blivit en stor favorit hos mig..

Hoppas, hoppas jag vinner!!!



Tävlingen hittar Ni inne hos DAHLARNA!!


Lyx vs Budget!

Jag vet att det mest populära inläggen ni tycker om att läsa är just Lyx vs Budget och inspiration i form av tips från butiker samt nya inköp. Har börjat samla på mig lite lyx eller budget tips till er som jag kommer att lägga upp med jämna mellanrum så håll koll så ni inte missar något..

Kommer inom kort!! Håll utkik!!!


Hjälp mig!!

Jag har haft lite funderingar på nya fåtöljer alternativt en ny soffa till vardagsrummet men jag har lite svårt att välja. Hur skulle ni göra? Har ni några tips till mig på vad?

Är lite sugen på en U-soffa i svart tyg med låg armstöd, fast två fåtöljer skulle jag inte förakta heller, fast de måste i så fall harmonera med den Ektorp soffa jag har idag.. Jag vet inte.. Vad tycker ni?



Nej nu blir det till att fortsätta se matchen mellan Djurgården och Modo, le Grand finale, sista 10 minuterna och det är så spännande...




Barnsligt på IKEA

Jag tror nog att alla kan enas om att IKEA är en av de bästa butikerna som finns i Sverige idag. Kvaliteten har förbättrats och för att inte nämna utbudet som anpassats till kundens efterfrågan och plånbok. Jag älskar den butiken, ju mer man tittar desto mer roligt hittar jag.. Kan sittat timtals och bara titta på deras hemsida, jag blir verkligen aldrig mätt.

Hittade nyligen lite roliga saker till barn upp till ca 5 års ålder. Anpassade barnsaker som får mig att le lite extra..



Många fina saker, hade barnen bara varit lite yngre hade man nog shoppat en hel del till barnen där..


Sett på stan!!

Ja eller rättare sagt, sett på Clas Ohlson!! Ett erbjudande man egentligen inte vill missa, superpris på en taklampa som jag länge suktat på till köket. Hmm, måste nog ta ett litet snack med min sambo här hemma och vara lite extra snäll så kanske en sådan kan få flytta hem till mig!! Har två andra lampor till sovrummet på gång också som jag såå gärna vill ha!!! De från Clas ohlson också...


(Bild: Clas Ohlson, Eget Kollage)

Taklampa: 199:- (349:-)
Bordslampa: 199:-
Bordslampa: 149:- (249:-)

Eller så kanske taklampan får plats i sovrummet när vi ska göra om där, skulle passa så bra till lamporna jag vill ha till sängborden.

Ville bara visa lampan i borstat stål som Clas Ohlson har kampanj på nu, 149:- i stället för 249:- Mm, det gillar vi!
Den är också en favorit..



Tips till sommarens inredning!!

Det är lite tidigt att börja planera sommaren redan nu men tips som man kan fundera på är väll egentligen aldrig fel. Det finns lite som jag i alla fall är sugen på till vardagrummet. Fram mot sommaren misstänker jag att den svarta gardinen försvinner och byts ut mot en vit, har bestämt mig för en av Ikeas i alla fall. (Om jag nu får en tur dit) Dekorationsmässigt har jag hittat lite favoriter som jag funderar på att införskaffa om man ändå har vägarna förbi söderöver..
Ittala outlet ligger ju bara ett stenkast från Ikea så man kan ju passa på i samma veva... Kuddarna får jag nog klicka hem från H&M..


(Bilder från H&M, Jysk, Ittala, Eget Kollage)

Kudde grön H&M 49:-
Kuddfodral gul Jysk 2 för 25:-
Kudde Rosa H&M 49:-
Kuddfodral H&M 49:50:-
Kudde Flerfärgad H&M: 99:-
Ittala ljuslyktor Cervera 109:-
Ittala Maribowl Cervera: 349:-


Tack!

I onsdags avslutade jag min 15 veckor långa praktik på Strömsknallen. Det har varit otroligt roligt och inspirerande att dels få arbeta med de arbetsuppgifter jag blivit tilldelad men också att få jobba med Petra som driver DesignInsight. En otroligt inspirerande och duktig inredare.

I alla fall fick jag en liten avslutningspresent som nu pryder mitt läsrum..


Twig, låt naturen flytta in!

Naturen ligger för temat i vår, det är mycket skog och natur i alla inredningstidningar och på alla Inredningsprogram. Skogen och träd är väl det man först tänker på när man hör ordet natur.  Trä ger en rustik känsla i hemmet och vi ser mycket av den gamla fjällstugan komma tillbaka. Tunga kraftiga möbler i trä, detaljer i trä, blandat med naturliga färger såsom beige, vit, grå m.m.
Jag är inte den typen utan ska det vara trä ska det vara moderniserat nytänkande. Hittade denna väggpanel som ett snyggt komplement till den stilrena enkla harmoniska inredningen jag försöker skapa.



Twig är gjord av massiv ask och med skulpturliknande ytskikt. Vad tror ni? Skulle ni vilja ha en sådan skämvägg hemma?


Vipp Badrum

Den klassiska Vipp-tunnan designades redan 1939 av Dane Holger Nielsen då hans fru behövde en soptunna på sin hårsalong, Till en början tillverkar han bara en tunna för sin frus salong, men den lokala tandläkaren och läkaren vill också ha en tunna till sina respektive praktiker, och Holger Nielsen startar en mindre produktion.

Under de följande åren blev VIPP, som Holger Nielsen kallade den, en vanlig syn på de flesta danska tandläkar- och läkarpraktiker och Holger Nielsen fortsatte tillverkningen i den lilla fabriken i Randers i över 50 år.

Idag är Holger Nielsens dotter Jette Egelund ägare till VIPP. Papperskorgen VIPP tillverkas fortfarande och har samma design som alltid, men företaget har genomgått stora förändringar sedan Jette Egelund tog över 1993. Nuförtiden tillverkas fler produkter och i större skala.


(Bild: DanskDesign, Eget Kollage)

Tunna 16: 2789:-
Tvättkorg: 4089:-
Tvålpump: 889:-
Tandborstmugg: 675:-
Tvålfat: 549:-

Snygg badrumsinredning för den som har en stor plånbok, klassen över Eva Solo och Cult Design.
Klassiskt retro i stilren design..


Lekfullt och färggrannt!

Åhléns nya kollektion känns såå somrig, färgexplosiv! Lite lekfulla saker att inreda hemmet i för att frambringa sommarkänslan. När jag ser dessa längtar jag så mycket efter lite varmare dagar, att få se snön smälta bort och solen titta fram. Höra vattendropparna droppa ner från taket och man får börja ta av sig dunjackan och ullsockarna. Men det verkar inte som modernatur riktigt vill att det ska bli sommar än!! Som det ser ut just nu här hemma så är våren och sommaren långt borta.


(Bild: Åhlens, Eget Kollage)

Lampa: 599:-
Äggkopp: 25:-
Teburk: 39:-
Brickbord: 599:-
Klocka: 119:-
Vimpel: 99:-
Textilkorg med rephandtag: 79:-
Tidningskorg Retro: 229:-
Bricka: 39:-


Ordning & Reda

Det finns ett annat ställe i hemmet som oftast brukar vara ett oordningssamt och stökigt ställe, en plats där många händiga killar tillbringar tiden, där vi förvarar våra mest dyrbara ägodelar näst efter barn och familj.
Jag pratar om garaget. Kanske inte det roligaste stället att lägga pengarna på och kankse heller inte det man först tänker på att renovera. Men bara att städa upp och och få ordning gör många gånger en stor skillnad för att det ska vara trivsamt att även till och med jag skulle kunna tillbringa tid i garaget.
Nu är ju inte jag rädd för lite skit under naglarna eller så men nog skulle det vara lite trevligare att ligga och mecka under bilen om det skulle vara rent, varmt och man slipper tänka på kyla och blåst.. Jag vet att det är min pappas dröm i alla fall!!

Så här är vi väl de flesta vana att se ett garage, eller i alla fall de första de tänker på när de hör ordet garage. Ett skitigt mecka för någon med blåställ..



Här kommer lite inspiration till en trevligare samlingspunkt för grabbarna..


Om jag vinner drömvinsten på lotto så ska jag definitivt inreda ett garage. Ett golv i schackrutor och röd inredning, lite ferrari & rallykänsla. Formel1 here I come!!

Organiserat är lättjobbat, var sak har sin plats, även i garaget. Kanske med en lounge, en ölkyl och en Big Screen Tv, sen har man huset för sig själv, hihi!


Tvättstuga!

En av de tråkigaste platserna man måste tillbringa vardagen i här i livet är just tvättstugan. Det tar tid och är ett nödvändigt ont.
Den dagen jag skaffar ett hus kommer en stor prioritet att vara just tvättstugan. Det ska finnas praktiska förvaringsmöjligheter, funktionalitet är av stor vikt. Den ska vara tillräckligt stor för att rymma både garderob för kläder, sorteringsmöjligheter, strykbräda, syhörna och det ska vara bra belysning där inne. En annan viktig sak som jag vill ha i min tvättstuga är rent och snyggt. Det ska vara lugnt och rogivande att vara i tvättstugan. Det ska vara mer roligt än nödvändigt att gå dit. Det ska finnas en liten radio eller spelare så man kan koppla av med lite musik. En hemtrevlig tvättstuga med andra ord.


(Bilder: Google)
(de tre nedersta förvaringsburkarna kommer från Förvara)

Det är ganska snyggt med svarta maskiner, men jag undrar hur pass dammiga dessa blir i vardagen??


Svepande sittplats

Stripe är skapad av skotska designern Joachim King, den är till utssende väldigt lik Panton Chair. Skillnaden är att Panton Chair är gjord i plast och Stripe är byggd i flera lager av svepande kurvor, varje del är är utsågad ur björk plywood med speciell CNC teknik.


(Bild: Contemporist)


Det är ingen mindre än den skotske designern Joachim King som är innovatör till denna snygging.. Mannen bakom Re form the Norm

Swoc by Ett la Benn



Swoc förvaring är gjord av textil. En förvaringsmöjlighet som du kan ändra och kombinera som du vill. Den skapar en flexibel känsla av förvaring. Swoc är en nyhet designad av Ett la Benn..

Undrar om den håller för böcker också? Men lite häftig var den allt just att den dels är gjord helt av textil men också för utseendets skull. Skulle nog inte passa hemma hos mig men:-)


Vill göra om!!

Jag vill börja renoveringen av vårt sovrum nu!! har börjat titta lite smått på hur jag skulle vilja ha det och har hittat en massa saker som jag skulle vilja ha. Det mesta går i vitt eftersom jag nu skulle vilja ha ett ljust och neutralt sovrum, fondväggen lever kvar ännu i mina visioner och jag har inte bestämt mig riktigt för vilken tapet jag vill ha. De saker som jag har tänkt mig är av ljusa och tidlösa saker blandade med mode. Känslan i sovrummet ska i alla fall vara mysig men stilren.



(Bild: Eget Kollage)

Ett vitt överkast från Ellos 499:-
Päls kuddar och filt från Hemtex, 249:- resp. 599:-
Malm sängbyrå, vit, 449:- IKEA
Malm byrå, vit, 1195:- IKEA
Sänglampa, svart, 199:- Clas Ohlson
Lampa, svart 999.- Ellos
Urban stol, vit, 399:- IKEA
Trådig ljusstake 79:- IKEA
Swedese Träd, 3090:- Länna möbler
Pjätteryd tavla, 399:- IKEA
Tygklädd sladd med stor klotlampa, 59:- & 39:- Clas Ohlson
Gardin Vivan, vit 79.- IKEA


Nyhet från Koziol

Koziol werkdesign har kommit med en ny designpryl för Koziol. Det är en iögonfallande klocka i stilfullt utseende. Naturligtvis är själva klockan gjord i plast men visarna kommer i blank metall.. Definitvit en snygging som skulle kunna få plats i mitt läsrum..
Den är lekfull och enkel. Love it!!



Visst är den snygg?


Inspirationen..

..tryter just nu! Jag är så trött efter helgens bravader. Kroppen tar stryk av att ständigt ha puls på 300;-)  Men grabben storspelade, igår var han målvakt 2 av tre matcher och gjorde kanonmatch efter kanonmatch.. Så jag är en stolt mamma just nu som tänker ta dagen till att hämta energi och ladda batterierna..


Svart vitt på 350 kvm

Modedirektören Steen Holtermann bor i Köpenhamn i ett hus på 350 kvm fördelat på 4 våningar. Ett magnifikt inrett drömhus. Luftigt och fräscht men ändå personligt och modernt. Helheten är perfekt och väl genomtänkt. Huset har sin charm från 1900-talet med högt i tak, burspråk och klassiskt tidsenligt spröjsade fönster.

Jag måste bara visa ett hus som uppfyller mina drömmar om ljus, öppenhet och luft..



(Eget Kollage, Bilder: Sköna Hem)


Plast shopping

Det har dykt upp många praktiska saker i hemmen som faktiskt består av plast. I allra högsta grad Praktiskt och bekvämt bland barnfamiljer. Man behöver inte oroa sig för trasigt glas och skärvor utan vardagen kan lekas fram. Här hemma är inte plastinredning av den praktiska anledningen utan mer av estetiska skäl. Min favorit är ingen annan än Koziol, otippat? nej! De står för enkelhet med variationsmöjlighet i oändlighet. Sen är väl deras färger outstanding..?


(Bild: Eget Kollage)

Lampa Josephine: 995:-
Klocka P.I.P: 425:-
Babell fat XS: 139:-
Korg Taschelini: 69:-
Vattenkanna Camilla: 215:-
Rumsavdelare: 79:-/st
Tårtspade Coco: 125:-
Taklampa Orion: 795:-

(Priser Fröken Fräken)


Et urval av deras sortiment, finns lite överallt idag! Min favorit är Fröken Fräken som har det mesta ur deras sortiment.


Lampan Josephine (längst upp till vänster) ligger på min "vill ha"-lista, underbart sken av den lampan! Fast det får nog bli den transparenta versionen..


Helg bestyr!

Helgen min består helt enkelt av lite flygande hit och dit!! Klockan 08.00 i morse var det match, Innebandy för hela slanten och sista matchen går av stapeln i morgon klockan 17.00. Det är paradiscupen här i stan, 118 lag i olika åldrar har samlats för att spela innebandy.. Jättekul!! Så denna helgen är jag främst en bandymorsa på läktaren som hejar fram ÖIB´s pojkar till seger!!



Heja Grabbar!!!!


Nyheter!

Ellos har de fått in en massa snygga saker, vårens nyheter!! Mina favoriter är




Klocka: NU i vit 799:-
Bordslampa:549:-
Förvaringsburkar med hjärtan 3-pack: 129:-
Kuddfodral 2-pack: 99:-
Ihopvikbar madrass/sittpuff: 999:-
Bordslampa: 799:-


Ordning och Reda

Mash Creative från England har gjort en serie för organisering av vårt kontor vare sig det gäller på jobbet eller hemma, för hur många gånger har man inte retat sig på att saker och ting saknas på skrivbordet!!

Fast denna kollektion kräver ju att ingen annan på kontoret har samma serie..


(Bild: Eget Kollage, bilder Mash Creative)



Gissa om smaken tillfaller mig, jag tycker väl inte om svart:-)


Lyx Vs. Budget!


LYX

En klassiker, ni som följer Petras blogg vet att hon nyligen gjort ett inlägg om Verner Panton. Verner Panton för de flesta är den klassiska stolen



Pris från 2450:- på Designbutiken, Vitra Panton Chair Classic är dyrare och har ett pris på 9900:-

BUDGET:

På Boom (Boomstore.se) finns en kopia av Panton Chair för endast 750:-



Bally heter den och jag har svårt att se skillnad på dessa två..


Vilken skulle du välja??


 


8 sköna plädar

I vinterkylan är det ganska skönt att bara krypa upp i soffan och svepa en varm filt om sig, en kopp varmt te och en bra film.. En skön kväll helt enkelt..

Har listat mina favoriter på plädar att svepa om sig..



(Bild: Eget Kollage)

Från vänster till höger, uppifrån och ner:

Hemtex Pläd Ludde 149,50:- (299:-)
Hemtex Wolf grå 599:-
Hemtex Pläd Mink Mörkbrun 419,50:- (599:-)
Ellos Sigrid 499:-
Lagerhaus Fleecefilt staden 99:-
Åhlens Bouclé grön 299:-
Boomstore (Boom) 199:-
Åhlens Pläd Nutria 695:-


Hemma hos mig!

Jag har aldrig visat er hela badrummet på grund av den kommoden som var fuktskadad, men nu är den utbytt och jag kan med stolthet visa er mitt badrum.. Väntar på en väggdekal som ska sitta utanför badrummet på väggen i stället för hjärtat som hänger där!! Den visar jag er när den kommit på plats, det får bli lite av en surprise när den kommer upp, har lite idéer som jag ska testa inne i badrummet också..... Så håll till godo, det kommer mer inom kort..





Hemma i köket!!

Jag är på G nu att visa hur vi har det hemma, det är inte perfekt och det är mycket jag vill förändra men inte får. Man är lite begränsad i en hyresrätt. Jag kan bara göra det bästa av situationen..

I köket har jag många idéer som jag nog får vänta med att fixa tills vi har köpt hus.. Drömmen är ju naturligtvis ett högblankt, stilrent och enkelt kök. Luckorna ska vara vita, kaklet ska vara avlångt och vitt eller mörkgrå, samt svarta bänkskivor.



Kanske man tar sig i kragen att åtminstone måla om i köket. Helst av allt skulle jag ta bort bröstpanelen men det duger kanske om jag får måla den helt vit med vita/ljusgrå tapeter. Funderar även på att sätta kontaktplast på kaklet för att slippa se blommorna, inte snyggt.. Eller så får jag stå ut ett tag till.. Jag har visioner här inne men har tyvärr inte hunnit fixa det jag vill ännu.


10 minuter kvar!!

Nu är det endast tio minuter kvar på Petra´s tävling om en mini-hayman.. Petra och hennes sambo har knåpat ihop en kopia av stommen, såå fin!!  Du har väl inte missat, annars skynda dig in på DesignInsight och lägg en röst/kommentar!!


Rasmus Rum

Här kommer lite bilder hemifrån oss, denna gång från Rasmus rum, här är ine riktigt alla saker på plats, ska in lite mer förvaringsboxar i hyllan så man slipper se alla småsaker, lite förvaring till skrivbordet samt så ska tavlorna/affischerna ramas in i vita ramar.. Så helt färdigt är inte detta rum, men jag ger er lite sneakpeak!!!



Sen tror jag faktiskt att vi ska hänga upp TV´n på väggen också, tror det skulle bli bra..


Återvinning i allra högsta grad..

Vi måste tänka på miljön och ett bra sätt är att återvinna det vi kan med nytänk och innovation. Många saker går att göra om till något användbart, det gäller bara att vara lite kreativ.



En återanvänd kundvagn kanske kan bli en snygg fåtölj. Design Annie Main.





En snygg förvaringsback av gamla trälådor.. Perfekt till återvinnig??

(Bilder: Google)

Gummikorgen är ett klassiskt exempel på bra återvinning, korgen är gjord av gamla däck, finns att köpa på bl.a. Jysk, Rusta, m.fl.

(Bild: Raggsocka.bloggsida.se)

Eller varför inte göra en egen återvinningsväska som denna, gjord på gamla kaffepaket.. Rikigt häftig måste jag säga.. Ska nog kanske testa att sy en själv nån dag, kanske av något annat!!


Back to the 70´s

Ville delge lite nostalgi, när man var yngre var man nästan kräkfärdig på tapeterna, möblerna och dylikt som var populär på den tiden.. Jag kom ihåg den gamla 70-tals soffan, gör ni? Allt annat än snygg..



Eller det gröna poslinet i badrummet, gillar ni detta?





Kobra telefonen är en klassiker, den lever vidare..





70-talet i ny skepnad, skapar en retrokänsla i ny tappning..



Som denna bild, svår att inte tycka om!! 



Fast denna gillar jag mest, skulle definitvit ha en plats hemma!!

Wallpapers from the 70´s finns så många fler bilder att titta på och inspireras av..Ett helt showroom med miljöbilder och nytänk från gammalt tillbaka..

Spana in vetja!!


Cult Design vår 2011

Visst är det härligt med Cult, jag kan inte få nog. De är verkligen oändliga vad gäller kombinationer och färger. Men ett säkert tecken på at våren är i antågande är när man ser nyheter i klara somriga färger...



Visst ser det sommar- och vårfräscht ut?? Jag gillar skarpt tvålpumpen, såå otrolig snygg!!

Passar på att tipsa er lite om en butik på nätet som säljer Cult Design, en nätbutik som har det mesta ur Cult Serien!! Love it!!!

MIAS ONLINE



Men bor ni i Norrland och har vägarna förbi Umeå måste ni bara titta in på Mias Lustgård!! Obeskrivligt är ordet gällande den butiken. Där finns inspiration och köplust!! Vill ha, vill ha, vill ha!! Tur jag har några mil annars hade jag nog varit ruinerad. *Smile*




MIAS LUSTGÅRD

(Bilder: Cult Design Blogg)


The Beak

The Beak är ett måste för alla stövelälskare, måste bara införskaffa mig ett par.. Hur underbart är det inte att slippa stövlar som viker sig i skaftet och saknar totalt styrsel? Helt underbart vore det också att slippa ha dem  ståendes på skohyllan? Tänk att kunna hänga upp dem på väggen eller i garderoben....


(Bilder: favoritsaker)

Grym sak måste jag säga som garanterat skulle ha många platser här hemma!! The Beak finns att köpa på favoritsaker!!!

Kroken i form av klädnypa håller fast saker som inte har en egen krok och stålpinnen ger extra utrymme för t ex galgar. Nypan är perfekt för att hänga upp stövlar i skaften så att de hålls i utsträckt skick.

Själva "klädnypan" är av glasfiberförstärkt plast och klarar upp till 4 kg. Stålstången är 6 cm lång och klarar ytterligare vikt. Klädnypan är 8 cm hög och 2,2 cm bred. Kommer i ask tillsammans med bruksanvisning.


Matildas Rum!!

Här kommer lite bilder på dotterns rum som äntligen är klart med både all piffning och dylikt, eller klar blir man väl aldrig.. Ett rum som kommer att hålla länge för henne, lite tråkigt är det att det är så litet.. Bara några kvadrat, men hon har ett eget rum..


Mitt vardagsrum!

Följ min blogg med bloglovin

Dags för lite uppdaterade bilder hemifrån mig, så här i efterhand får man nog ta och skaffa sig en riktig kamera, det är ine bra bilder alltså.. Men håll till godo, bättre än ingenting!!



Fler bilder kommer inom kort.. Kanske ska försöka mig på lite dagsbilder ,-)


Vita Drömmar!

Shoppingglädjen är stor så här efter alla helger, många inredningsdetaljer plockas bort och man längtar mot en stilren och säker vår med minimalt med färger, allra helst jag. Kanske till och med köpa nya saker som skriker VÅREN.. Alla pratar om naturen just nu, träinslag och naturliga färger är väl det som ligger varmt i inredningstrenden i vår. MEN, stilsäkert och klassiskt känns åndå helt rätt fortfarande.. VITT, vitt, vitt!!

Kanske en tripp till Ikea skulle vara på plats, skulle i alla fall jag tycka om just nu!!



Man kan ju alltid bryta av ett mönster eller en trend, man behöver inte följa en stil slaviskt, en stil är personlig och det är det som i slutändan skapar en trend, eller hur??


Glada Barn

Mina barn är det bästa jag har, de ger mig så otroligt med glädje och energi men samtidigt otroligt orkeslös ibland. Deras personligheter präglas hårt av omgivningen och jag vill ge dem en oas att krypa upp i där de får vara sig själva..

Jag har ju gjort om Matildas rum alldeled nyligt till ett mellanting av barn och tonår. Hon ska kunna leka men ändå inte vara barnsligt.. Hennes tema går i Rött, Rosa, Svart och vitt.. Där vitt och svart är bas..(Surprise)

Förra året fick Rasmus rum sig en genomkörare, dock inte riktigt klart enligt mig då.. Ska in lite mer förvaring och piffas till lite innan jag anser det vara färdigt till fullo.. Hans tema är väldigt mycket svart, också ett mellanting av barn och tonår. Med svart och vitt som bas, sedan med inslag av turkost och grönt. Kommer att bli mera grönt nu i vår än turkost.

(Bilder av båda barnens rum kommer inom kort!!)

Här finns lite inspiration att hämta till barn/tonårs rum med personlighet.. Bilderna kommer från Happy Homes och gör mig glad, säkert gör det även barnen glad om det finge se ut så där på rummen!! *Smile*



(Bild: Eget Kollage, bilder från Happy homes)

En favorit är det röda golvet, om man ändå skulle våga lägga in det på Rasmus rum då hade jag gjort det!! Snygg brytning!!

Loving Things, right price!!

Snygga stolar i rätta bemärkelser, Eames stolarna är ju bara så läcker, lite annorlunda men det gillar jag. Skulle nog inte vilja ha en hel köksserie av denna stol men gärna någon som extrastol, eller gungstolen hade varit perfekt..

Eames stolen har en kopia på Furniturebox som heter Shell, just nu har de kampanj på stolen, helt perfekt!!

Ray and Charles Eames stolen "DSR" kostar 2195:- på Miljögården för den som vill ha äkta vara, men jag skulle lika gärna nöja mig med kopian för 750:-







Kan du se skillnad? Vilken är äkta vara och vilken är kopia!!

Rätt svar: Röd= Ray and Charles Eames
                Vit= Shell




kopia eller äkta? Den vita stolen med träben är Stolen Shell 995:- (1295:-) Finns på Furniturebox!!

Den äkta varan "DAW" by Ray and Charles Eames finns på Miljögården för 4090:-




Rocking Chair eller RAR? 1495:- på Furniturebox eller 4385:- på Miljögården

Rocking Chail är den övre bilden och RAR är den nedre!!

(Bilder: Furniturebox och Miljögården)

Vilka/vilken skulle ni välja?


Ett inspirerande designhem!

Ett hem fyllt av design, fyndade på auktion och loppisar. Helt fantastiskt när man göra sådana fynd!


Älskar verkligen Barcelona fåtöljen i badrummet! ;-)

Bilder: Bolig Magazin)


Mera rea!!

På Dukat Bord är det rea på massa Ittala såsom Kivilyktor, Origo, Marimekkoskålar, Aaltoljuslyktor m.m. , Boda Nova, Hackman och mycket mer.

Här är lite urval:


Ljuslykta Ittala Aalto Mossgrön 139:- Plockskål Grå Ittala Aalto 179:-



Marimekkoskål Pomerans 349:- (449:-)



Ittala Kivi, den stora Oliv 149:- , den lilla Mossgrön i trepack 195:- (297:-)


Ittala "Origo", en favorit!! Mugg 119:- (149:-) Skål 139:- (179:-) Skål stor 159:- (189.-) 

(Bilder: DukatBord)


Rea!

På väg hem från jobbet idag måste jag nog ta vägen förbi på Rusta. Såg de ha de jätterea på myskuddar.. Har ju några kuddar därifrån men måste nog komplettera lite i vardagsrummet och sovrummet.. Har ju sen tidigare de zebrarandiga kuddarna i sovrumemt men skulle gärna vilja ha pläden också.. Ser ju så mysig ut.. Sammetkuddarna skulle nog passa i vardagsrummet, behöver lite fler. Kanske en annan färg för att bryta av det gröna.. Ha ögonen öppna, lägger ut bilder senare om det blir något köp!!


(Bild: Privat)


Green, Black and White, Cool Stuff!

Min älsklingsfärg just nu är grönt, även om jag tröttnar ibland och byter mina färgval så kommer jag ändå i slutändan tillbaka till grönt.. I höstas gick mitt vardagrum i grönt och nu när julen har tagits bort har jag tagit tillbaka mitt gröna tema. Funderingar kring mina gardiner har jag fortfarande, är lite velig på vilka gardiner jag skulle vilja ha i vardagsrummet.. Är väldigt sugen på öljetter, men, men.. Vi får se som sagt..

Hittade lite fina saker när jag satt och surfade runt lite på nätet.. Var in på House of Jammi för ett bra tag sen, cirka ett halvår, år sedan och hittade inget av intresse men av ren nyfikenhet var jag in på sidan igen och hittade en hel del fina saker jag skulle kunna tänka mig hemmavid.. Funderar på att klicka hem lite....


Botticelli Koziol Large 199:-


Alfons lampa, finns i flera färger 1489:-, finns också som fönsterlampa...


Koziol Babellfat XS 129:-


Mouse Bordlampa 399:-, riktigt läcker!!


Botticelli Koziol Small 99:-



Koziol Taschelino 119:-, finns i flera färger...


Fat Eve 299:-




Armbandsklockor, urverk, 229:-/st Riktigt häftiga måste jag säga, skulle absolut inte tacka nej till en sådan..

(Bilder: House of Jammi)



Många fina saker som sagt, tycker väldigt mycket om Koziol´s saker, praktiska och snygga.. Inom kort kommer jag i alla fall att beställa hem ett Babellfat till av den mindre sorten, det stora har jag redan men vill gärna ha det lilla också.. Vitt eller grönt? Det är frågan..

Kanske den lilla mouselampan oxå :-)


Dansk Inredning!

Är väldigt förtjust i det enkla och genomtänkta hemmet, något som jag inte har hemma. Kanske är det därför jag är så förälskad i just den danska stilrena och enkla inredningen. Hemma hos mig är det just nu ganska mycket svart och vitt, som jag älskar. Men drömmen är ett öppet och genomtänkt hem.. Kanske så småningom när vi köper ett hus..

Så här vill jag också ha det hemma!! Någon frivillig som kan tänkas bygga om vår lägenhet så det ser ut som detta??

 

(bilder: Dan Bolig)

Särskilt den sista bilden måste man ju kunna fixa eller hur?


30 års jubileum


I år är det 30 år sedan RBM lanserade stolen Ana. Designer är Tias Eckhoff!!

Designern Tias Eckhoff skapade Ana för trettio år sedan och har nu gjort en ny födelsedagsupplaga med fyra nya ramfärgeri samklang med stolens sits; röd, vit, mörkblå och kolgrå. Känslan av 80-talet kommer fram även i nyupplagorna..

Tanken bakom att återuppväcka den 30 år gamla klassikern i ny skepnad var att behålla den rena, funktionella enkelheten som gjorde Ana så populär, men samtidigt framhäva stolens rötter i 1980-talet med färgkombinationer som var typiska för den tiden.





Nyhet



Bild: Svenska Hem)

Pendeln 8 ball med diodbelysning är en nyhet som finns på Svenska hem, lite häftig tycker jag att se en biljardkula hängandes i taket eller fönstret.. Odd? Absolut, men snyggt!! Skulle mer än gärna ha denna hemma...



Finaste kortet ever!!

Barnen har det så otroligt bra! De har en jätteduktig faster på alla sätt och vis.. Hon har gjort ett födelsedagskort till Matilda på hennes 7-årsdag och gjorde ett till kusinen på hennes 10-årsdag. Helt otroliga kort..

Detta har hon gjort till Matilda



Visst är det fint!! Titta gärna in på hennes blogg, hon har mycket fint att titta på i galleriet, många fina kort, men även mycket annat kul finns att läsa där..!! Klicka HÄR..

Faktisk så är jag riktigt avis på hennes nyinköpta kamera, vill också ha!!


Galenskaper!



Jag fann en tavla som jag bara måste ha, blir till att spara lite pengar, men den är så snygg..
Det är Oddbirds tavla galenskaper, skulle nog kunna hitta en plats i vardagsrummet till denna, kanske slå på stort och sparar till prydnadskudden i samma.. Satt och läste nyaste numret Plaza Intersiör i helgen och kunde bara inte slita blicken från denna.. Helt fantastiskt snygg måste jag säga.. är inne lite på personlighet i mitt hem just nu och ord med betydelser är något jag fastnat för och just galenskaper är väl vad jag känner mig inombords just nu med bara ett par dagar kvar till examen... *Smile*


Snygg belysning..

Snygga belysningar gör så mycket, inte bara ur inredningsperspektiv men också för rummets helhet. På tapeten just nu är i alla fall lampor med snygga glödlampor, utan skärmar. Rena, enkla lampor..

Som min sambo sa: "-Ska man inte ha nån lampskärm eller nåt till den där? Den ser så tom ut!" Uttal och tycke om lampan jag fick i jul...

Men jag tycker om dessa enkla lampor, ger ett stilrent intryck..


Cord Lampa Design House by Stockholm



Bordslampa Cord Design House By Stockholm


Lampan Dallas från LampGustav, finns i flera färger....

Lovely!!

(Bilder: Poshliving)


Idag är det ingen vanlig dag!!

För idag är det Matildas födelsedag!! Lilljäntan blir hela 7 år idag, helt ofattbart vad stor hon har blivit. Den lilla donnan som vuxit i kapp storebror. Helt crazy!!!!!

Dagen firas med pompa och ståt naturligtvis, gräddtårta med marsmallows, marängstårta med glass och chokladmousse, en massa ballonger och många presenter.. Till och med en massa serpentiner är utblåsta runt om i huset..

GRATTIS Matilda på 7-års dagen!!!


(Bild: Privat)

Stortjejen min!!


Nyår!

Så här såg det ut på vårt bord på självaste nyårsafton, tycker väldigt mycket om svart och silver till nyår som ni kanske har hört..
Enkelt men piffigt!!


och naturligtvis måste jag också matcha dukningen....



Sen ville jag ju ha ett nyårskort på barnen, som alltid....



Mina sötnosar!! Helt otroligt, Matilda lilltjejen blir 7 i morgon och i slutet på februari blir storgrabben 9, vart tar åren vägen??



En bukett till min älskling på 9-årsdagen!!! Vi firade dessutom 9 år som förlovad, på självaste nyårsafton!
Som sagt, vart tar åren vägen??

Kvällen fortsätte i goda vänners lag, vi hade bjudit in kompisarna från Göteborg och Stockholm på en lugn och trevlig kväll med trerätters..

Måste jag säga att det var såå otroligt gott och jag hade såå ont i magen efteråt, men det var det värt.. Ett spel hann vi med under kvällen också men annars hade vi en otroligt lugn och skön kväll med mycket prat och återblickar!!! Hur firade ni nyår??


RSS 2.0