Fullt upp!

Här hemma är det fullt ös åt alla håll och kanter. När jag kom hem från jobbet igår stod lägenheten i princip upp och ner!! KAOS är bara förnamnet men det kommer att bli sååå bra när det är färdigt!!

Är ni nyfiken vad vi gör????
Hihihi!! Ni får allt vänta och se :-)


Njut av solen!

Det blir nog ganska mycket just kring sommaren och utelivet så här mitt i sommaren. Eftersom jag jobbar heela sommaren så hinner jag knappt vara utomhus och njuta av sommaren och det helt underbara vädret som har varit. Därför drömmer jag mig nog bort bland alla tänkbara ställen.

Drömmar om att ligga i solen i helt underbara möbler och njuta av solen, få ta en härlig tidning eller bok, en kopp kaffe och något gott till och bara njuta!!

En utav de möblerna jag drömmer om är den underbara fatboy. Originalet sittsäcken som är stor, pluffig och så härlig att både sitta och ligga i. Eller varför inte den otroligt stora hängmattan som är 140cm bred och pallar 150kg. Då kan jag njuta av solen tillsammans med barnen.
(Bilder: FatboySweden)
(Bild: Google)

Visst ser det bara så härligt ut?


Måndag igen!

Ja då är det måndag igen och faktiskt så jobbar jag! Ingen semester här inte, haha. Tanke är att jag ska jobba så länge jag bara orkar men jag känner redan nu att fötterna, ryggen och orken tryter. Eftersom jag sitter på kontor hela dagarna så blir man ganska trött i ryggen, det kanske låter konstigt att man blir slut på bara genom att sitta men för mig är det faktiskt så! Måste upp och röra på mig var tioende minut för att ryggen inte ska värka och jag ska bli så illamående. Bebisen trycker ganska fint på magsäcken så minsta lilla sammandragning eller för långt sittande med ihoptryckt mage gör att jag blir illamående och blodtrycket sjunker. Med andra ord så svartnar det för ögonen och jag är nära att svimma. Men jag tänkte att jag skulle försöka jobba i alla fall så länge jag orkar.


I morgon är det dags för ett nytt ultraljud, jag kommer att göra ett för varje 4 veckor framöver för att kolla tillväxten på den lilla krabaten! Det är skönt att veta att tidigare komplikationer är under  ständig uppsikt och jag kan känna mig trygg i min graviditet!! Vill inte vara med om en för tidig förlossning igen.. (Inte för att jag ångrar något)Gravid vecka 28

 

Bebisen

 

Bebisen är nu ungefär 25 cm från huvud till stjärt, 40 cm från topp till tå och väger omkring 1300-1400 gram.

 

Hjärnan fortsätter att utvecklas och bildar nu alla veck och vindlingar som karaktäriserar en fullt utvecklad hjärna. Håret på bebisens huvud blir längre.

 

Man kan nu få en antydan till om bebisen vill komma ut med fötterna eller huvudet först. Bli inte orolig om det visar sig att den ligger med fötterna nedåt; det finns fortfarande tid för den att vända sig, och din läkare kan också försiktigt försöka vända på bebisen.

 

 

Du

 

Översta delen av din livmoder är nu c:a 7,5 cm ovanför naveln och din viktökning ligger förmodligen mellan 7 och 11 kg.

 

Du kommer förmodligen att besöka MVC varannan vecka från och med nu, även om det varierar från landsting till landsting. Vecka 28 utförs en del viktiga tester, som t.ex. om du har graviditetsdiabetes, järn och rhesusfaktor för att se om du är Rh negativ eller positiv, och om du kommer att behöva gammaglobulin efter förlossningen för att förhindra att din kropp bildar antikroppar mot din bebis blod.

(Info: Gravid.se)


27+3

Så har man passerat 27 fulla veckor och det är bara 11 veckor kvar till förlossningen.

Vet inte om jag har nämnt det tidigare men det kommer att bli kejsarsnitt i vecka 38-39 så därför är det bara 11 veckor kvar.

Jag kan ärligt säga att jag är sååå less nu. Värmen tar kål på mig och jag vill bara att allt ska vara över nu så jag kan få snusa lite bebis och njuta av min mammaledighet hellre än att stå ut med detta värmeslag. Jag avskyr värmen när jag inte är gravid så ni kan ju bara förstå hur jag hatar värmen nu....

Ikväll ska vi på släktträff på pappas sida, hela stora släkten kommer i princip och ryktet säger att vi blir runt 53 stycken ikväll. Ska bli riktigt spännande att träffa alla särskilt de man inte träffat på flera herrans år..

(Bild: Privat)

Sorry på den dåliga bildkvaliten:-) Det är min älskade son som har agerat fotograf!!!
Danskt Sommarhus!

Visst drömmer man sig bort en varm sommardag till idyllen på landet, vid havet eller ute i skogen. Jag drömmer om huset vid havet eller vid ett öppet vatten där jag har en egen brygga, fri sikt ner till vattnet, där jag kan höra vattnet klucka upp mot stranden.

Mmm, jag kan se mig själv sitta på bron med en rykande het kaffekopp en varm sommarmorgon, där allt är lugnt och fridfullt och jag inte har några måsten som ligger och pyr i bakhuvudet, utan en plats där jag bara kan va!

I alla fall hittade jag denna lilla idyll, smakfullt inrett, modernt men ändå lite sommarhuskänsla.
(Bilder: Boligmagasinet)

Visst ser det bara så härligt ut??


Fint till dukningen!

Ibland tröttnar jag på allt söl och annat som försigår vid matbordet. Det mest praktiska för att bevara matbordets fina yta är att under tallriken alltid ha bordstabletter, jag i min tur verkar vara galen i tabletter om man tittar ner i lådorna, hrmm! Fast ändå har jag inga klara favoriter.

Jag skulle lätt kunna ha hur många som helst fast det är tur att de snyggaste bordstabletterna finns på en affär jag oftast verkar glömma bort när jag är på stan, nämligen Hemtex..(Bild: Eget Kollage)

Majoriteten av dessa kommer faktiskt från Hemtex, två stycken hittade jag på H&M.. Gillar skarpt den rosa och hade väldigt gärna införskaffat den med sommartexten.. Kanske blir det en tur till Hemtex .-)

Nej nu mina vänner är det dags att baka ut bulldegen som stått på jäsning! På återseende :-)


Måla mönster på golvet!

Det finns många sätt att göra ett rum personligt, men det allra läckraste måste väl ändå vara när man har modet att måla fina, härliga mönster på golvet. Det ger ett unikt utseende och ett  personligt hem. Me like!!


Detta golv tycker jag var riktigt häftigt, önksar bara att jag kunde ha det här hemma..(Bild: Hus och Hem)

Hur du gör hittar du HÄR!!

Älskar även den fina "doktorspallen" i bakgrunden :-)


Inspiration!!

Det är långt mellan gångerna men jag försöker uppdatera så gott jag kan. Det har hänt lite sedan sist jag skrev, i fredags åkte jag in på sjukhuset med sammandragningar, yrsel och illamående. Jag kände mig verkligen pyton, fast det gör jag fortfarande. Dessutom känns det som om benen har samlat en hel del vätska. Så just nu mår jag lite bläää!!! Inpå alltihop så har ryggen börja säga ifrån, jag har en gammal ryggskada sedan min tid som frisör som dessvärre inte vill släppa. Verkar som jag får dras med den i stort sett resten av livet. Vissa dagar är bättre än andra men just nu är det långt ifrån en bättre dag.

I alla fall, så tänkte jag bjuda på lite inspiration till sommarens alla små stugor runt om i landet. Det är så mysigt när man kan åka i väg och bara njuta av friheten och naturen. Jag är lite lantligt romantisk när jag ser små torp, båthus, fritidsstugor m.m. Stugor ska vara mysiga, ombonade och ge den där gammeldags känslan när man kliver in genom dörren!! Helst ska det finnas en liten lanthandel ala "Alla vi barn i Bullerbyn" också i närheten. Då myser jag!!(Bilder: Styleroom)

Detta är mysiga stugor för mig! 


Jag sitter och funderar lite, har fått så många kommentarer av folk som jag både känner och inte känner att de saknar uppdateringar här, men jag funderar, vad vill Ni läsa om??

Jag kommer att varva lite inredning och bebismage, men vill Ni läsa om nåt annat eller??


RSS 2.0