Oj nu var det ett tag sen sist...

Ja ni kanske har märkt att det har varit lite tyst här på bloggen ett tag, min inspiration har inte direkt infunnit sig i mitt liv för tillfället utan jag har haft tankarna på annat håll. Säkert kommer de att finna sig på annat ställe ett tag framöver också, det känns som jag vill planera lite annat just nu..

I Oktober kommer nämligen ett litet knyte att infinna sig här hemma om allt går bra och enligt planerna. Vi ska nämligen ha bebis..... Yeahh!!!

Jag vet att många har väntat på att jag ska nämna något men det har varit lite tidigt för att annonsera alltför mycket därför har jag legat lite lågt och avvaktat på rätt tillfälle..



Så det är väl detta bland annat som ligger mig varmast om hjärtat just nu, tankarna kring inredning av barnrummet har redan börjat surra och jag börjar väl så smått få tankarna klara hur jag vill ha det. Men det är ganska mycket jobb innan det blir färdigt för det krävs en hel del byggande innan dess.


Inspiration

Oj, jag tror inspirationen flög sin kos, nämnde för ett tag sedan att det händer så mycket runt omkring mig att inspirationen inte riktigt infinner sig i mitt liv just nu.
Tyvärr så verkar den hålla i sig, har inte riktigt hittat tillbaka till den inspirationen ännu, känner ibland att jag har inget att visa, inget att berätta. Det är en ganska tung känsla.

Men just vill jag koncentrera mig på familjen och försöka hitta lugnet igen. Kanske kommer inspirationen tillbaka inom kort. Fram tills dess kanske jag skriver om lite allt annat bara för att skriva, já, jag vet inte!

Håll ut mina läsare, så småningom hittar jag nog tillbaka.




Vinnaren av Box Bunny är....

....trumvirvel....

............... ZINIITA!!!

Grattis till Din alldeles egna BOX BUNNY från LEKA SWEDEN..




(Vinnaren har blivit utsedd genom lottdragning och kan inte överklagas.)



Ikväll smäller det!

Ikväll kommer vi att fira  min sambo som fyller år.. Grattis min lilla älskling! Hela släkten kommer förbi för att gratta och käka tårta. Mums!

Jag har ju då bakat tårta och Cheesecake dagen till ära som vi ska smaska på ikväll, ett superrecept på GI cheesecake. Den är ju såå god, mums!!





Vill bara påminna er om att idag är sista dagen att tävla om den fina Box Bunny från LEKA SWEDEN!!


Praktiska detaljer

Det finns några saker här i hemmet som bara är ett måste, dels när man har riktigt högt i tak men också när man har små barn. Nämligen pallar, hur praktisk är inte pallen egentligen?  Jag måste säga att jag älskar pallen.. Jag har nog tre stycken här hemma, men skulle lätt ha fler, jag är sugen både på TAM-TAM retro pallen och på visdomspallen.. Det är nog mina favoriter, vilken är din favorit??



(Bild: Eget Kollage)


Nyheter från Jabadabado!!

Jag älskar verkligen leksakerna från Jabadabado, deras färger och lekfulla uttryck gör mig såå glad. Det är inte bara de små sakerna för de små människorna utan även de mer praktiska sakerna för de äldre.. Jag har ju visat er förvaringsburkarna som min dotter fick, de är helt underbara och jag är på G att fixa även sådana till grabbens rum..

Men i alla fall så har de kommit med lite somriga och härliga uteleksaker i glada färger.. jag känner verkligen hur jag längtar efter sommaren när jag ser dessa små saker till barnen..
Passande både kille och tjej.. Kanske en framtida present till någon släkting eller bara till dina egna barn...



(Bild: Eget Kollage)


Två dagar kvar..

Nu är det bara två dagar kvar på tävlingen... Den 16/3 kl 23.59 går tiden ut för att vara med! Du har väl inte missat att vara med??

Det man kan vinna är inget mindre än LEKA Swedens BOX BUNNY! En ny liten krabat i deras sortiment med samma förvaring som den trojanska hästen, perfekt till de små krabaterna i hemmet..



Länk till tävlingen HÄR, där hittar du tävlingsregler och hur du ska göra för att vara med. Var med och tävla du med!!!


Fredag!!

Ja nu är det helg, har inte hunnit med något inlägg idag. JAg har nämligen haft fullt upp med ett tentaprov på den kurs jag gått.. Organisation och Ledarskap, härligt med den kunskapen!! På måndag börjar nästa kurs då är det Export och Import som gäller! Det ser jag fram emot..

I alla fall efter tentan så blev det bara i stort sett att packa för att åka iväg.. Vi hade ju tänkt hitta på något med barnen då det faktiskt är sportlov här, så det blev att packa grillkorv, marsmallows och allt därtill för att ta en tur på skoter och släde. Det blev middag på en brasa gjord på endast tre vedpinnar, haha! Nästa gång tar vi med oss egen ved, man kan ju inte lita på att det finns i skogarna inte. Men mumma och mysigt värre var det..

Det var min dag, nu får ni lite kvällsinspiration, enjoy!



















(Bilder: Boligmagasinet)

Ha en fortsatt trevlig fredagskväll mina vänner!

Nytt kök i gamla anor!

Retro ligger i tiden just nu, allt från 40-70-tal, alla gamla tingen börjar bli värdefulla och aldrig har väl mormors gamla gömma av gamla saker varit så attraktiv som nu.. Jag vet hur det är, hittade min stringhylla på vinden hos mor och far.. Fina härliga saker som dels får en att känna nostalgi men också en hel del minnen dyker upp.

På Ikeas Livet Hemma har Anna gjort om sitt kök till just ett gammalt retro kök. Tanken vara att återskapa köket som fanns när huset byggdes fast i nyare och modernare tappning. En modern retro..







(Bilder: Livet Hemma)

Fler bilder från Annas kök finns på livet hemma. men visst blev det lite coolt?? Jag älskar verkligen de gamla snabelhandtagen... Snyggt!!


Lyx Vs Budget

Denna gång handlar lyx vs budget om en pryl man måste ha i hemmet. Den får allt större betydelse för oss inredningsintresserade, eftersom den inte är det man i första hand vill visa upp, fram till nu!

Jag pratar om papperskorgen...


(Bild: Privat)


Lyx: VIPP tunna 14: ca 2100:-

Budget: Clas Ohlson: 199:-
Budget2: Milq.se: 189:-

Skillnad 1900:-

Vad väljer du? Jag tänker spendera 1900.- på annat i alla fall.. ;-)


I Bygglov

Satt och tittade på bygglov nu i kväll och försökte förklara för min son att det var dyra designlampor som de hade satt upp i taket och även golvlamporna.. Nämnde att jag tyckte golvlamporna var riktigt häftiga och att jag skulle vilja ha sådana hemma hos mig men att de var för dyra för min plånbok. Han frågade då naturligtvis*: Vad kostar de då?
Hmm, ja allt mellan 2500 och 4000 kronor styck :-(





By Rydéns Captain golv och taklampa, snyygg!!


By Rydéns La Fayette, i bygglov satte de upp en av varje av dessa färger..  Ja snyggt blev det i alla fall, älskade även taktapeten de hade satt upp. Edith från Björklund och Windqvist.



Snyggt!


Det är hemskt!

Så trött som jag är just nu har jag inte varit på läänge, dagarna pendlar från sömn i soffan till plugg i soffan. Ibland tror jag till och med att jag hör själv hur jag snarkar till tvärt. Jag har ingen energi... Måste nog ta tag i mitt liv och börja promenera lite, få lite frisk luft om dagarna så man kan börja få tillbaka orken..

Just nu känner jag urusel..


Både som morsa och sambo, ond cirkel det där, orkar inte städa, orkar inte laga mat, bara sover, vilar och chillar i soffan framför TV´n, vilken vardag, suck!!!

Hittade lite passande saker till hemmet nu när tröttheten är här


(Bild: Rusta) Sängkläder 149:-

och så denna så klart, denna har ja gvisat er tidigare fast en gång till skadar inte, hihi


(Bild: Jysk) Pläd: 299.-

Men men nu är det bara att ta tag i saken och fixa detta!


För alla muminälskare

Till alla er som samlar på muminmuggar i alla dess valörer och utseende så jag kan glädja er med att den nya sommarmuggen finns nu ute till förhandsbokning.

Det är inte mindre än muggen "såpbubblor" som står för sommaren 2011´s design.. Lite söt tycker jag, fast jag är ingen muminsamlare..

Design: Tove Slotte-Elevant. Mugg 33 cl, tillfällig utgåva. Passa på att förhandsboka på Dukat Bord, muggen kostar 199:-


(Bild: Dukat Bord)
 


Nyheter från House Doctor!

Fröken Fräken har fått in lite ny belysning från House Doctor, spännande och häftiga lampor.. Jag gillar skarpt lampan PIPE både i svart och vitt..











(Bilder: Fröken Fräken)


Babyrum

Hittade lite inspirationsbilder på små babyrum. Det är många som går i väntans tider i min umgängeskrets. Så jag letade runt lite på Styleroom som blivit lite av ett mecka för mig gällande inredning och tips. En sida fylld av tips och idéer.

Naturligtvis är det min smak och min stil i urvalet av bilder..










(Bilder: Styleroom)



Enkelt, svart och vitt, könsneutralt!



 


TÄVLING!!

Nu är det äntligen dags för min första tävling här på Bloggen!!


Det ni kommer att tävla om är inget mindre än en Nyhet i Leka Swedens Sortiment: BOX BUNNY

Ett tillskott till LEKA Object-kollektionen är det nya lekdjuret Box bunny - som har precis som den Trojansa hästen förvaring i baken! 


En liten sötnos jag skulle vilja ha själv till mina barn!




För att vara med och tävla krävs det bara att du svarar rätt på några frågor om LEKA SWEDEN i kommentarsfältet, gör ett inlägg på din blogg om att du är med och tävlar där du länkar till MIN sida och LEKA SWEDENS hemsida. Använd gärna denna bild i ditt inlägg!

Har du ingen blogg kan du maila fem av dina kompisar och tala om att du tävlar på min sida!!


Fråga 1: Varför har man valt dessa klara, starka färger som LEKA Colourcard består av?

Fråga 2: Vad är LEKAS möbler gjord av? 



LYCKA TILL!!


En detalj hos mig!

Här hemma i köket börjar de små detaljerna allt mer gå åt det svarta hållet. Jag är ju som sagt väldigt förtjust i svart och vitt och det är väl egentligen vad hela mitt hem baseras på, mer eller mindre.

I köket är det i alla fall svart som väger tyngst, mest bara för att väga upp den beiga inredningen som köket består av.

En detalj som pryder mitt kök



Cult Design såklart!! :-)


Tvåor på Stureplan

Jag är mäkta imponerad av de lägenheter som finns att beskådas i vår storstad. Hittade en skön mix av två tvåor på Stureplan som verkligen föll i smaken.











(Bilder: ESNY)


RSS 2.0