Adventsljusstaken hos mig!




I år blev det en adventsljusstake i betong med värmeljus i vardagsrummet eftersom jag har konstaterat att jag aldrig tänder ljusstaken annars. Men värmeljus kan man ju tända hela tiden..

Jag har gjutit mina ljusstakar i betong och satt på siffror men måste införskaffa ståltråd att vira runt siffrorna i stället för det röda nystanet och så måste jag testa med röda och silversiffror och se vad som passar bäst. Blev faktiskt nöjd över resultatet..


Smink

Jag är väldigt förtjust i och intresserad av smink. Jag tycker det är roligt med smink och det är på gränsen till att jag går inte utanför dörren utan. Jag känner mig naken när jag inte har sminkat mig.. Det är nästan lite skrämmande med tanke på hur gammal jag är, hur många barn jag har och hur lite tid som finns till en själv. Men så är det, jag vill se bra ut.

I alla fall så har jag en stor favorit som jag bara måste dela med er. Det är ett mineralsmink utan tillsatser, dvs helt naturligt. Det har fått min acne att nästan försvinna helt.. Oj, jag låter som värsta reklampelaren men det är bra produkter..



(Bild: Privat)

Märket heter Tikei och finns HÄR. De har Foundations, primers, ögonskuggor, borstar m.m. Men det allra bästa är deras provburkar. För 10 spänn kan man beställa provburkar av alla deras produkter, vilket är super då man vill testa färger för att se vad som passar.. Tikei finns bara som Webshop men det låga priset överväger.


I morgon smäller det!

I morgon kommer jag att rivstarta min nya livsstil. Jag ska gå tillbaka på mitt GI som jag åt innan jag blev gravid. Jag har några kilon sedan graviditeten som jag nu hoppas ska bli av med. Jag kommer inte att skriva om det på denna sida utan jag har öppnat en ny blogg där ni kan följa både med- och motgångar, recept, matdagboken och mycket annat som tillhör GI-metoden.

Ni hittar bloggen HÄR



Ta en titt hit du med.


Avslöjar min dag!




Ja, detta är vad jag kommer att göra idag. Har börjat så smått att rensa i alla skåpar här hemma så nu är det dags att städa ordentligt och pynta.. Det borde jag väl hinna innan helgen då det är första Advent! I år kommer jag att köra en traditionsenlig, röd, retrojul i köket blandat med lite moderna inslag. Funderade länge på en retrostjärna att hänga i fönstret men det får nog bli en vanlig röd stjärna faktiskt. Hittade ett par gamla julgardiner som följt med från mor för flera år sedan.. De fick hänga i mitt fönster i år.


Finfint på Call it Design





Cult Design Manschetter: 149:-
Boxlight, Kristina Stark: 236:-
Babell XL: 399:-
Filippa K Fat, Skål, Mugg: 149:-, 179:-, 289:-/2-pack
Mrs Murphy KöksHandduk: 149:-
Cult Design Sticka: 99:-



Jag har en klar favorit bland alla webbshoppar på nätet och det är Call it Design (CiD). Jag skulle kunna köpa hela butiken, haha! Mina babellfat inhandlades faktiskt på CID. 
Passa på, just nu har de fraktfritt ändå fram till 16 december. Det gillas!
Jag har komponerat ihop lite julklappstips till er, kanske till mamma, syster, bror, ja egentligen vem som helst..

Alla dessa skulle faktiskt jag vilja ha hem till mig.. Har ni nåt julklappstips??


Trendspaning 2012



(Bild: Trendenser)



Vad vore inte på plats nu om inte senaste nytt från H&M Home, inspiration inför kommande säsong 2012. Mycket färg, neon, plexi och plast. Coolt, jag älskar den rosa/röda/orangea kudden i högen...Hmmm, även den svart /vit randiga var inte så pjåkig... Kanske blir ett nyförvärv till soffan framåt våren.


Betong






Betong är lite på tapeten just nu, både bokstavligt talat men även som prydnad. Lilla Benjamin fick ett jättefint ord i present av Thomas och Sandra när han föddes, lokalt tilverkat. Det är så roligt att få något som betyder nåt och som är lite speciellt.

Linda heter tjejen som gör dessa och bor i Högbyn norr om Övik, hon driver bloggen Lindas Blommor och Design och gör jättefina saker i betong. Det börjar ju som sagt att närma sig jul och jag är lite sugen på en adventsljusstake i betong i år, alternativt 4 värmeljushållare i olika höjd med siffror på. Kanske ska kolla om det är något hon kan fixa.. Ta en titt in till henne och kika på alla hennes snygga alster.


Webshop







Allt fler företag satsar på webshopar och turen har nu kommit till en av mina favoritbutiker nämligen VILLAGE, så nu kan kan man sukta och flukta mer och sitta hemma i TV-soffan och klicka hem alla favoriterna... Oj, Oj, Oj, vad fattig man skulle bli ;-)

Webshopen hittar ni HÄR!!


4 veckor




Nu har lille Benjamin hunnit bli 4 veckor gammal och han växer så det knakar. Ibland undrar jag om han växer för fort för han har blivit så vansinnigt stor nu på slutet. Jag orkar snart inte bära honom längre. Man märker att han äter mer nu än vad han gjorde för två veckor sedan och det har sina fördelar och nackdelar. Nu på slutet har han varit så pirig i magen, inte kolikskrik annat än ett par gånger. Har funderat om det är något jag har ätit som gjort honom väldigt gasig i magen men jag kan inte komma på nåt vettigt. Har slutat med chokladen, kaffet och all lök etc. I princip har jag slutat äta allt som skulle kunna tänkas ge honom magknip men ändå har det inte slutat. Vi har nu börjat ge honom Semper droppar för att se om det hjälper. Jag har lite svårt att tro att mitt kaffe och min choklad skulle kunna orsaka problemen om han nu har problem fastän jag inte äter eller dricker detta.

Så jag ska avvakta till i morgon, då ska jag prova att dricka ett par koppar kaffe bara för att se hur han reagerar. Blir han sämre av det så vet jag.. Men hur ska jag annars klara mig utan kaffe????? 3 dagar utan och jag håller på att förgås... Men vad gör man inte för sina älsklingar?


Adventsljusstakar





"Jul" ljusstake (ej elektrisk) Åhlens: 159:-
Heima Ljusstake, Norrmann Copenhagen Rum21: 440:-
Vega Ljusstake SMD, Rum21: 2480:-
Midja Ljusstake Åhlens: 429:-, (finns i rött på Elkedjan)

Månglans LED, Uttaget.se: 386:-
Julstjärna vit med röd sladd, Elkedjan: 349:-
Tall Ljusstake, Elkedjan 995:-
Aventssljusstake, Elkedjan: 449:-





Det är inte så länge kvar nu till första advent och jag har väl egentligen ingen vinterkänlsa än mindre julkänsla. Jag vill ha en vit jul och som vädret är just nu så känns det fåga tveksamt till att det kommer att bli en vit jul i år.. Fast det är ganska länge kvar till jul ändå och jag hoppas snön hinner komma innan dess.

Här är några fina adventsljusstakar att dekorera fönstret med och lysa upp vintermörkret med. Måste säga att julstjärnan med den röda sladden är en av mina favoriter men den absoluta favoriten är Tall, vilken är din??


Jul på IKEA





Från vänster till höger, uppifrån och ner:

Stråla bordsdekoration: 29:-
Stråla ängel: 49:-
Stråla taklampa: 299:-
Tripp Burkar: 69:- /3-pack

Alla dessa finns HÄR

Egentligen skulle jag ha tipsat om fina farsdagspresenter men det får vänta lite till, många av er kanske redan har funderat och köpt er present redan, men inte jag! Jag är alltid ute i sista minuten, vet inte ens vad jag ska köpa...

Under tiden jag funderar på lite tips så ger jag er lite inspiration till julen. Jag vet, julen kommer efter farsdag och om jag redan har tittat på julsaker så borde jag ha fixat farsdag, men icke :-)

Här är några av mina favoriter i år! Jag har så många fler favoriter från IKEA, men detta är ett urval..



Nu var det ett tag sen sist!



Ja, nästan hela två veckor har gått sen jag sist gjorde ett inlägg här. Ni kan säkert förstå att jag har haft fullt upp här hemma. De stora barnen har höstlov denna vecka så jag har försökt passa på att hitta på något för dem. Sen tar lillen ganska mycket tid av mig, nog för att han är oförskämt lugn och harmonisk så har jag väl haft lite svårt att hitta inspirationen och lusten att uppdatera bloggen..

I måndags blev i alla fall fall lille Benjamin tre veckor gammal och förra fredagen var vi iväg till Barnmorskan med ett glädjande resultat på en en viktuppgång på närmare 450g och två cm på 10 dagar. Bör jag nämna att lilleman växer såå det knakar.. Lite för mycket och lite för fort.. Det är ju som sagt ingen brist på mat och följden fick bli att jag var tvungen att stoppa sötnöten. Han fick inte äta så mycket då hälften kräktes upp efteråt. Mormor fick äran att åka på IKEA och införskaffa billiga handdukar, hela 25 stycken som tyvärr gick åt på 2 dagar.. Han kräktes en hel del måste jag säga. Nu efter att jag minskat hans matintag så kräks han betydligt mindre och jag har även fått erfara under denna vecka vad mina matvanor kan skapa katastrofsymptom för den lille..

Vi har även hunnit med att knäppa syskonkort på alla tre sötisar när stjärnstudio besökte Barnens Hus. Blev riktigt bra måste jag säga trots att den lille bara var 11 dagar och de två äldre var riktigt less på att vänta. Men visst är de bara för söta??


RSS 2.0