Vill ha!!

Surfade in på Callit Designs sida på facebook och de berättade att inom kort skulle de få in Cult Designs nya bord Retro Plant Table i sortimentet.. Åhh vad jag gillar bordet!


(Bild: Callit Design)

Skulle vilja ha det gula bordet till vardagsrummet att ha vid fotöljen som sidobord.


Skynda Fynda!!!

Hamnade av en slump inne på House of Jammi, tyckte att det var ett bra tag sen jag var in och kikade i butiken så jag tänkte ta mig en titt och kolla om de hade något fynd så här i januari. Till min förvåning möttes jag av en stor skylt: Vi stänger webbutiken house of Jammi!

Så just nu har de 40% på allt i webben!!! WOW!! Passa på att fynda många fina saker innan de lägger ner, men sista beställningsdag är i morgon alltså 31/1..... Så det är bokstavligen SKYNDA fynda :-)


Shoppen hittar du HÄR!


Ljust och Fräscht



(Bilder: freshome)


Bombar er med såå inspirationsbilder från ett hus i Stockholms Skärgård. Blir man avis eller vad, skulle göra vad som helst för den utsikten och den inredningen. Mm, snyggt!


Vårnyheter på IKEA

Många längtar just nu efter våren och sommaren och jag är faktiskt inte sämre. Jag önskar att när man tittar ut genom fönstret så droppar vattnet på taket, solen skiner och det är varmt. Men den säsongen är inte riktigt här ännu. Men längta kan man ju och man bir inte mindre längtansfull när man ser dessa underbara skönheter från IKEA.

Ikeas vågö kommer ju som sagt i nya färger i vår som bl.a gult

men min favorit är ändå Högsten i flätad plastrotting är inspirerad av öronlappsfåtöljens omslutande rygg, design Nike Karlsson.



Men även plastrottingmöblerna Enholmen i högra hörnet, designad av Magnus Elebäck är rätt fina..  

(Bilder: Elle Interiör)


En skönhet i hemmet!

Idag kom den efterlängtade lampan hem till mitt hus. Jag berättade tidigare att jag funderat på att byta ut fönsterlaman vid balkongdörren mot en mer industriell lampa. Jag stod och valde mellan Globen Cage och Clas Ohlsons arbetslampa.



Det blev Globen Cage till slut efter mycket vägande fram och tillbaka. Den är ju bara såå snygg. Har ändå kommit fram till att Clas Ohlsons lampa ska få följa med hem i alla fall fast som liggande version till sideboarden i vardagsrummet.


Sötisar i min väska..

Dom här sötnosarna fick följa med mig hem idag. Det är miniskålarna veronica från Cervera som jag fyndade.



Åhh jag tycker de är såå söta så de fick en given plats ovan den heliga platsen i hemmet. TV´n :-)


Nya möbler DIY





(Bilder: Shelterness)

Har man ork, lust och fantasi kan man faktiskt göra hur mycket som helst. Jag hittade lite fina tips inne på Shelterness som jag blev såå sugen på, men jag har inte tid att fixa själv men otroligt inspirerande i alla fall. Jag får kanske börja med att testa göra några ljusstakar innan jag ger mig på stora möbler.. Men visst är de otroligt häftiga??


Ljuvligt sovrum

Man märker trender ganska fort när man tittar runt bland olika magazin och bloggar, något som de flesta omöjligt kan ha missat vid det här laget är Industrialismen, naturtemat och stickat! Tre ganska tydliga trendteman. Trenden smyger sig på i våra ganska kala opersonliga och stela hem för att bygga ett ganska personligt och varmt hem. Vi ser fortfarande vita stela väggar men med mer egna, personliga stilar. Nåt som snart kommer att synas hos de flesta är plåtskåpen, gamla rostiga obehandlade omkädningsskåpen som garderober eller förvaringsmöbel. redan nu syns de runt om i bloggvärlden i både hallen men också i vardagsrum, sovrum etc. En annan tydlig industrialistisk pryl som allt mer syns i hemmen är arbetslampan som alla pappor haft i garaget sen urminnes tider men som nu blivit en snygg och trendig fönsterlampa, taklampa eller dekorationslampa. Den andra tydliga trenden naturen syns i form av trärena möbler, återvunna pallar, gamla slitna plankor som återvunnits till inredningsdetaljer. Tredje trenden stickat syns både i klädmodet men även i inredningen. Vi har sett sittpuffar, kuddarkrukor och det senaste Cult designs nya kollektion Knitt.

På Plaza Interiör hittade jag allt i ett och samma hem. Ett snyggt, hemtrevligt och personligt hem.



(Bilder: Plaza Interiör)

Måste bara kommentera det underbara och uppfinningsrika sängbordet!! Det gillar jag :-)


Det våras med färg

I år kommer våren och sommaren med massor av Färg, IKEAS Vågö, den populära plastfåtöljen som ses på var och varannan altan under sommaren har i år kommit i Gult och rött, samma fräger finns nu i några nyheter även på Åhlens, Härliga färger ser jag det och nu blir jag vääldigt sugen på att byta färg i vår hall.

Mina favoriter från Åhlens avslöjar mig...




(Bilder: Åhlens)

Fåtölj Ocean: 999:-
Klädträd: 399:-
Pall knapp: 69:-
Taklampa Sken 599:-


Blir man inte sugen så säg!!! Blir nog att köpa sig en fin röd pall till köket, bilderna avslöjar den färg jag är sugen på till hallen, eller hur??


Åhh vad jag önskar att det ska bli vår, man ser att det blir ljusare och ljusare för varje dag, men jag längtar tills det är lika ljust dag som natt! Men vi har ju den bästa tiden framför oss.....



Igår...grät han...

LillBenjamin grät förskräckligt igår. På hans tremånadersdag fick han besöka farbror doktorn för sedvanlig spruta. Vi valde att även ta tilläggssprutan Hepatit B bara för säkerhetsskull så det blev två stick samtidigt i vardera ben. Den "lilla" nålen gjorde att tom Daniel var tvungen att vända sig om och titta bort. Usch, vad hemskt att titta på när de sticker i benen..

Framåt eftermiddagen började lilleman att bete sig ovanligt, han blev brännhet och bara skrek. Stackarn har nog aldrig skrikit så mycket. Sprutan gjorde sig väldans påmind. När man hör sina barn gråta och skrika på detta vis som Benjamin gjorde igår så gör det ont i mammahjärtat. Jag skickade Daniel på Jourcentralen igår kväll för att hämta alvedon så han åtminstone skulle få sova. Så i natt somnade han 01.30 efter den andra dosen av Alvedon och sov till 10.00 i morse.. Kan tro att han var piggare idag. Vi har blivit lite bortskämda på hans sovrutiner, hon sover i snitt 10 timmar i sträck, utan att vakna.. Det är skönt faktiskt. Oftast somnar han 23.00-23.30 och sover till 09.00-09.30 varje morgon.. Mmm, underbara unge.

Ikväll har det varit full fart och Benjamin är tillbaka i sitt rätta glada jag igen..



Vår lilla gla´skit :-)

Ha en bra kväll hörni, kram!


Favoriter



Satt och tittade på Ellos så här mellan all surfing och insåg att jag behöver lite nya lampor här hemma, framförallt fönsterlampor. Jag är så trött på mina lampor med stålfot och skulle gärna kunna tänka mig nåt annat. Funderingarna jag har är en ganska hög lampa men inte så stor i omkrets. Sen har jag ju balkongfönstret som ja måste ha en hängande lampa och där hittade jag en klar favorit som jag nog måste handla hem.  Det stod mellan Ellos variant eller Clas Ohlsons. Mest sugen är jag på Ellos variant.


Jag är väl mest sugen på den trådiga Globen Wire

Bordlampa 1: 599:-
Bordlampa 2 Globen Wire:1099:-
Bordlampa 3: Vera 179:-
Bordlampa 4: Globen Mouse: 249:-

Globen Mouse är väl egentligen ingen hög lampa men den är bara så fin :-)

Fönsterlampan som jag vill ha till balkongfönstret står mellan dessa, Globen Cage eller Clas Ohlsons Arbetsbelysning, det lutar faktiskt åt Globen Cage som är vit och lite mjukare.


och golvlampan hittade jag faktiskt inte på Ellos utan på Rusta, en snygg, enkel och stilren lampa. Har funderat länge på en TopHat sedan jag såg den hamme hos Jenny på JainThePain men har insett att jag har inte riktigt den ekonomin :-( Så näst bäst alternativ är faktiskt någon av dessa som bara kostar 299:- respektive 499:-



Vad tycker ni??




Nu har julen åkt ut!



Ja, idag har julen städats ut här hemma, det är bara julgranen som står kvar i sin prakt. Funderar nämligen på att ha en liten julgransplundring för barnen i helgen. Känns lite skönt faktiskt att ta bort julen, fast jag verkligen älskar vår julgran. Nu har jag stora funderingar på att införskaffa nya gardiner till köket. Har tyckt om mina hissgardiner men jag är lite less ändå. Ska reka på stan efter lite nytt tyg så får ni lite längre fram om det har blivit nåt nytt..

Nu ska jag ta och mysa lite med lillgrabben som precis vaknat, ha en bra kväll!


Fina Julklappar



Så här fina julklappar fick jag i inredningsväg, även en svart lampsladd som inte kommit upp ännu. Jag även lite andra fina julklappar som jag ska inhandla vart efter jag hittar nåt jag vill ha :-)



Inhandlade även lite fina julklappar till mig själv eftersom jag hade varit såå snäll under året.. (hihi)


Myspys!



Såna här mysiga bilder får man inte varje dag men när de väl kommer måste man bara passa på att fota..
Rasmus och Benjamin myser i soffan, ser det inte bara för underbart ut??

Benjamin har haft lite ont i magen idag så han har försökt sova ett par timmar på eftermiddagen här men inte riktigt lyckats somna i nån ordning så nu är han jättetrött och då passade naturligtvis storebror på att mysa så han skulle bli lugn.. Benjamin har nog världens bästa syskon tror jag..


Välkommen till 2012

Så har det nya året börjat, nu lämnar vi det gamla och blickar fram emot ett trevligt nytt 2012.
Jag har inte haft tid och ork att skriva under julen och nyårshelgen utan jag har njutit av allt vad dessa helger har inneburit. Vi firade julen hemma hos oss med massa mat. Tomten kom på besök på kvällskvisten med en skadad näsa. Stackarn hade ramlat och slagit i näsan så han hade lite bråttom i väg.. Barnen fick i alla fall fina julklappar och de var mycket nöjda efter dagen.

Nyåret firades i lugnet, vi hade hemvändarbesök från Göteborg, det firades med trerättersmiddag om än lite misslyckad men men...Vi vart mätt i alla fall :-)











Mobilbilder, privat

Ja, så firades julen hos oss.. Ska fota lite av julinredningen här hemma men det är inte det lättaste med vår kamera och när det är så mörkt om dagarna..

God Jul och Gott Nytt År alla vänner!!


RSS 2.0