29+0

Så har man gått in i vecka 30 och jag har börjat inse att det bara är 9 veckor tills bebisen faktiskt kommer att ligga i våra armar. När jag tänker efter så är det så mycket som jag har ogjort för att förbereda ett till liv här hemma. Visst har vi rummet tömt emn jag har fortfarnde en massa saker som jag behöver för att bebisen ska kunna sova, åka bil eller ligga i vid alla våra dagliga promenader vi ska ha! Jag saknar såå mycket känns det som. Alltså en barnvagn, en bilstol, en madrass och sängkläder till spjälsängen m.m.

Ska nog snart lägga upp en önskelista, hihi!!

Här kan du läsa om vad som händer i min kropp just nu!




Bebisen

Stora framsteg.
Barnets hjärna fortsätter sin fantastiska utveckling. ända tills nu har ytan varit slät. Den här veckan börjar hjärnan få sina karaktäristiska veck. Dessa veck kallas vindlingar och gör att hjärnan kan få plats med fler hjärnceller.

Samtidigt som vissa saker utvecklas försvinner andra, som till exempel de superfina lagunohåren som täcker barnets kropp. Det kan visserligen finnas kvar fläckvis på ryggen och axlarna.

En gemensam måltid. Att äta ordentligt är viktigt under den sista tre månaderna eftersom barnet tar näringen direkt från dig för att bygga upp sitt lager och gå upp i vikt. Kalciumet från mjölken du dricker går direkt till att bygga upp barnets ben och järnet i vitaminerna ökar på järnförrådet som räcker tills barnet är mellan 6 och 9 månader gammalt. Protein är också viktigt de sista månaderna då det påverkar tillväxten av friska celler i hela kroppen.

Vikt och längd. Ditt barn väger omkring 1,4 kg den här veckan och är lite mer än 27 centimeter från hjässan till stjärten. Den totala längden med benen inräknade är cirka 40 centimeter.

Graviditeten

 Sjunde månadens klåda
När det har gått så här långt är kanten på livmodern 10 centimeter över din navel. Den spända huden på magen kanske sticker och kliar och det är helt normalt. Försök att massera magen försiktigt, eventuellt kan du använda en mjukgörande kräm. Hur frestande det än är, riv inte - det kan göra klådan ännu värre. Det kan också klia på armar, ben, fingrar och tår.

(Info: Pampers)



Ja, det är inte bara att det kliar på magen och benen är svullna, ryggen, nacken och fogarna värker också så det är ingen dans på rosor. Men jag har siktet på 9 veckor till!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0