Alessis fällstol, Modern konst!


(Bild: Inredningsnyheter)Snygga enkla stolar för Alessi. Kan man bli annat än glad när man tittar på dessa. Att de dessutom går att fälla ihop och hänga på väggen gör ju knappast de sämre.. Perfekta extrastolar! Skulle lätt kunna ha en av varje färg här hemma men jag har varken plats eller plats :-)

Piana Alessichair är en enkel men klassisk stol designad av David Chipperfield för Alessi. Denna smidiga fällstol är tillverkad av polypropylen och glasfiber. Syftet bakom utformningen av Piana Alessichair var att producera en välgjord stol i ett material som uttrycker dess funktionella och övergående natur. De tre delarna av stolen roterar runt en enda axel och den fint konstruerade stödjande strukturen och mekanismen döljs bakom gjutna delar. Den matta ytan och den mjuka polypropylenplasten gör stolen både bekväm och robust. Den går att vika så den blir helt platt, den är stapelbar och finns i sex olika färger.

Alessis fällstol utsedd till modern konst

Bara några månader efter lanseringen, är Piana nu den första fällstol, född i samarbetet mellan Lamm och Alessi och designad av David Chipperfield, som har valts för att ingå i The Museum of Modern Arts samling. Stolen finns i färgerna grått, svart, grön, gul, röd och vit. Det finns också tillbehör; en transportvagn för vikta stolar i grå pulverlackad stål, en vit vägghängd krok samma material och en anslutande krok i grå nylonförstärkt fiber.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0