InnovationSnygga vaser får man om man spraymålar gamla tillknycklade drickaburkar.. Kanske ett nytt sätt att återanvända burkarna utan pant!! Detta måste jag testa!


Nytt från Gunilla Axén
(Bild. Privat)


Gunilla Axén står ju bakom den helt underbara designen Moln, trycket är precis som det säger, moln och finns i många fina färger.. Jag riktigt älskar den.

Nu har kollektionen kommit till kläder för bäbisar, sweet säger jag.. Jag hittade dessa inne på Mique, (Milq.se) och blev stormförtjust.. Måste nog ta och beställa en fin liten mössa till min minsting..Vinterns färg

(Bilder: Livet Hemma)

Jag har ju berättat att jag har bytt ut min accentfärg i vardagsrummet till fördel för Orange. En färg som jag har kommit att tycka om väldigt mycket, särskilt tillsammans med vitt.

På IKEA´s blogg Livet Hemma har man anammat just den färgen som vinterns accentfärg.. Kul att man ligger i tiden för omväxlings skull..

IKEAS malm sängbord finns i orange och användningsområdena behöver inte endast begränsas till sovrummet.. Man kan med fördel använda det som ett sidobord också att lasta av tidningar, pryda med lite favoritsaker osv.


Det är fullt upp..

(Bilder: Josefin)

Här hemma kretsar livet just nu till vår lilla nyfödda Benjamin och våra två stora barn Rasmus och Matilda. Det är svårare än man tror att få vardagen att fungera. Matilda har visat lite avundsjuka gentemot Benjamin och har det lite tufft just nu.. Helt plötsligt är hon inte minstingen längre och det blir svårare att hävda sig mot en sådan liten en. Men det kommer väl så småningom när Benjamin växer och inte behöver lika mycket mammatid som nu.. Amningsperioden är den tuffaste tiden. Efter det har jag ju möjlighet att ägna mer tid till de större och lämna lillen med pappa i huset.

Men det är en mysig tid här hemma, alla snusar och luktar på lilleman och barnen slåss om vem som ska sitta och hålla i lillkrabaten. Rasmus och Matilda riktigt myser när de får sitta och hålla i honom en stund och bara mysa.
I morse fick Matilda vara lite storasyster och hålla koll på lillebror medan jag tog en snabbdusch.. Det gick inte många sekunder innan "han har bajsat och jag måste byta på honom" eller "jag måste nog ta upp honom för han vill inte ha tutten eller vara still" osv. Många mysiga ursäkter från hennes sida att plocka upp honom och hålla i honom medan jag duschade :-) Härliga tjej!

Rasmus är mer lugn och förstående på nåt vis, han har inte reagerat och opponerat sig på samma sätt ännu. Han är cool lugn och är med.

I veckan har JOSEFIN fått knäppa lite fina kort på Benjamin och som ni ser ovan är dessa bilder bara så fantastiska, eller hur?? Ta en titt in på hennes blogg vet jag och kolla in fler av hennes fina bilder..


Framöver ska hon även få fotografera alla sykon tillsammans i några fina och annorlunda poser.. Tänkte jag!


Igår morse kl 08.47

Igår morse kl 08.47 tittade vår lillprins ut. Vi har valt att ge honom namnet Benjamin som tilltalsnamn och Axel, Börje som andra namn. Axel efter min morfar som jag tyvärr aldrig hade nöjet att träffa i mina dagar, han gick bort när min mamma bara var 12 år. Börje kommer i främsta hand efter min sambos morfar, en person som har betytt så mycket för oss och som har blivit som en morfar för mig med. Men namnet finns även på min sambos fars sida och har även en stor betydelse där med.. Det är mäktigt att få föra en tradition vidare i form av namn, för att hedra en viktig person i sitt liv..

Det här är Axel Börje Benjamin, världens goaste bebis!(Bild: Privat)


Så nu framöver har jag det jag gör, både med de stora barnen men också den lille :-)


När Ni läser detta....

ligger JAG på BB och på operationsbordet för att bli mamma för tredje gången i mitt liv.. I detta nu föder jag alltså antingen en kille eller en tjej med Kejsarsnitt. Snittet är planerat till just denna dag och denna tid. Rasmus och Matilda är på skolan på morgonsamling och berättar ivrigt för sina klasskamrater just nu att de kommer att bli stolta syskon idag!!

Ibland är det en härlig känsla att veta i förhand när bebisen ska komma ut.. I veckor har vi planerat denna dag med förberedelser av både familj, syskon och hem på det lilla liv som kommer till världen idag!!!


Härliga nya textilier

IKEA lanserar i Oktober en ny kollektion av textilier. Det klassiska paisley mönstret finns nu med stjärnor och blommor tryckta på bomullssammet för att skapa fjup åt färgerna och mönstret.

Även en textilserie med skepp och land, detaljrika tygstycken som påminner om havet och sjökartorna.. kanske perfekt i sommarstugan ute vid havet?? Läckert, ja!

Men även fler nya textilier finns på IKEA..(Bild. Livet hemma, IKEA)


Ny design..

Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka ännu, men jag testar i alla fall en ny design ett tag så får vi se vart det slutar!!

Lämna gärna en åsikt, ibland behövs det ett par extra ögon att syna sömmarna :-)

Nu är det i alla fall inte många dagar kvar tills den lilla bebisen får komma ut.. Konstigt nog är jag varken nervös eller orolig inför den kommande operationen, inte heller inför det som komma skall. Matilda däremot är nog lite ängslig och orolig för det liv som kommer. Hon har ju varit minstingen i denna familj i 7 år så jag misstänker att hon funderar mycket på bebisen...

Jag måste nog komma ihåg mina stora hjärtan när den lilla är född, tur jag har världens bästa sambo som är så barnkär så det borde inte vara några större problem.. Kanske jag och mina två stora barn får umgås lite på egen hand och hitta på nåt roligt nu när förhoppningsvis mina krafter kommer att komma tillbaka och mina kilon som jag lagt på mig börjar jobbas bort!!

Nu ska jag njuta denna fortsatta Lördagkväll med ett glas alkoholfritt rött vin!!


Ta hem skogen!

På Ikea lanseras just nu ett nytt motiv på en enorm tavla, direkttryckt på Canvastyget för att få djupet och motivet att verka levande.. Måttet är inte mindre än 200x140cm och den skulle mer än gärna få flytta in i mitt sovrum!


(Bild: Livet Hemma, IKEA)


Idag...

är jag så trött! Jag och Daniel passade på att rensa lite i förrådet idag eftersom det var så otroligt mycket skräp däruppe. Det sög musten ur mig totalt.. Bara att sortera gjorde mig helt tom. Men fruktansvärt vad man samlar på sig bara på nåt år!

Så kvällen är räddad i alla fall, jag ska kasta omkull mig i sängen och se på Premiären av Grey´s Anatomy, en klar favoritserie.... Åhh vad jag har längtat!På Återseende när jag är utvilad!!


Stickat och Virkat(Bild. Eget Kollage)

Beige Puff: Ellos 449:- (REA)
Vit Puff: Åhlens 649:-
Vit Kudde: Åhlens 299:-
Virkad multifärgad Kudde: Ellos 99:-
Grå Pläd: Jotex 399:-
Virkad multifärgad pläd: Jotex 399:-Just nu är det mycket stickat och virkat i trenden, något som jag absolut inte kan. Jag önskar att jag kunde men jag har inget som helst intresse att sitta och lära mig alla beskrivningar av rm, lm och dyl. Jag kan helt enkelt inte och jag tror som sagt inte att jag skulle kunna lära mig heller. Till och med under skoltiden när vi skulle lära oss att virka påsarna så hade jag jätteproblem. Men man måste faktiskt inte kunna allt. Jag har många i min omgivning som kan sticka och virka och som är jätteduktig på det också så egentligen finns ingen anledning att lära mig.

Men det är så otroligt fint med både sjalar, vantar, mössor och dessa inredningssaker, så jag får väl helt enkelt önska mig snällt av jultomten en fin pläd, fast helst av allt ett jättestort överkast i vitt!

Kram till er alla och ha en bra fortsatt Tisdag!


Lite mer än en vecka kvar nu.
Ja här hemma börjar man längta nåt oerhört till den stora dagen. Vi vet ju datumet för tillökningen men vi har valt att hålla det hemligt på grund av spänningen. Vi vet ju heller inte om det är en kille eller en tjej, men det spelar oss ingen roll heller då vi är lyckligt lottade med en av varje sedan innan. Det jag känner är äntligen slutet på värken i kroppen och en kommande underbar tid med ett litet knyte.

Det är underbart fint med graviditetsmagar som man ser överallt och man känner verkligen för alla blivande mammor. Jag kan riktigt känna glädjen med dem och jag vet vilken fantastisk tid som väntar, men jag vet också vilken börda det är att bära på detta underverk.

Just nu vill jag bara att det ska vara slut så jag kan få tillbaka min kropp, få känna hur underbart det är att kunna klä sig som man vill, men jag vet också att jag har en otroligt kämpig tid framför mig med hård disiplin och karaktärsprövande för att komma i mina gamla kläder igen. Jag har gjort det en gång och jag vet att jag kan göra det igen. Det får bli många och långa barnvagnspromenader framöver medan de stora är på skolan, kanske hämta dem gåendes i stället för med bilen..

Jag har nog väldigt egosistiska tankar inom mig just nu, men jag är less!! Less på magen, less på alla kilon, less på ryggvärken, less på att inte kunna röra på kroppen som jag brukar.. Ja, less på i stort sett allt!

Men snart så, det är ju bara lite mer än en vecka kvar nu!


RSS 2.0