Möbelmässan 2011

Just nu pågår den stora möbelmässan i Älvsjö. Nya fräcka möbler står på tapeten där formgivare tagit fram och visa årets nyheter.. Många fina ting att hitta där..


Hyllan "Cat-library" är designad av Corentin Dombrecht, 101 % Designed in Brussels.


En sittpuff förklädd till stubbe. Från norska Ygg&Lyng. Min favorit från möbelmässan. Den ser verkligen ut som en riktig stubbe och känslan är verkligen naturlig när man ser denna skönhet.

Konstnären Astrid Sylwan har skapat ett nytt mönster för Marimekko. Vattenblänk heter tyget och lanseras i höst på metervara, kuddöverdrag, täcke och en bricka. I samma serie lanseras konsttrycket Samun som säljs styckvis.

Holly Golightly var huvudpersonen i 60-talsfilmen Breakfast at Tiffany's. Nu har hon fått ge sitt namn till nätta lätta pinnstolen "Miss Holly" som Jonas Lindvall ritat åt Stolab. Åhh, kanske ska behålla mina pinnstolar nu!!

Ny badrumsmöbel från Studio Ballingslöv.

Byrå "No 216" av Jesper Ståhl, som bygger på pappersformat, A1, A2 och så vidare ner till den minsta luckan som är format A8.

Små bulliga plastfåtöljer för utomhusbruk från Domitalia, Hade jag haft en altan hade denna lätt fått en plats..



Nytt kök i ask från Vedum.

En rolig nyhet för de som gillar Greta Magnusson Grossmans formgivning. Lampan "Grasshopper" som började dyka upp på auktioner för ett par år sedan och gick för åtskilliga tusen, nyproduceras nu av danska företaget Gubi.


Stolar från Gubi.

Stapelbar bokhylla av Thomas Bernstrand för Swedese. Hyllplanen går att ställa rakt över varandra eller på snedden. 

Pall är världens bästa möbel och nya "Spin" är som ett konstverk när den staplas på höjden. Stefan Holm för Swedese. Finns även i färgerna svart och vit.


Modulsoffa "Join" av Emma Olers för Ire Möbel.

(Bilder: Hus & Hem)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0